Nästa....

BOSTON here I come!!!! =)
Ser fram emot att få se något nytt. Lovar att ta nya bilder och blogga om det när jag kommer hem på tisdag.
See you later =)

Vissa dagar vill man bara gråta

Igår var det en sån här hemskt dag igen. Jag började vid 9 på morgonen och försökte få barnen att klä på sig så vi kunde åka till lekparken. Det tog alldeles för långt tid, för mycket tjat och hot. Ska det vara så svårt att få den att göra sig ordning för att komma iväg någonstans? De har så fruktansvärt svårt att göra något med eget initiativ, du får lov att tjata om allt, ta bort tallriken från bordet, borsta tänderna, tvätta händerna, stäng av tv-spelet.... vad det än är och jag förstår inte varför det är så? För mig är det så fruktansvärt oförståligt varför man inte lyssnar på när en vuxen person säger till en vad man ska göra, jag gjorde vad jag blev tillsagd att göra när jag var yngre. Jag hade sån respekt för vuxna och andra personer över huvudtaget.
Plus att jag också var helt slut igår för att jag kände att jag hade en förkylning i kroppen och verkligen inte hade något tålamod.

Men till slut kom vi iaf iväg till lekparken, lekte där ett tag, åkte hem och åt lunch, försökte packa deras väskor till familjens Boston resa på fredag. Jag sa till dem att de hade 30 minuter på sig att packa deras väska med leksaker och annat de ville ha med sig att leka med och om de lyckades skulle de få en varsin brownie. Jag försökte få dem att hjälpa mig med olika out-fits, titta vad som behövde tvättas och strykas. Var en kamp! Efter 40 minuters tjatande frågade W om han kunde få en brownie och jag sa nej. han undrade varför för han tyckte minsann att han hade hjälpt till. Han blev så sur när jag sa att han inte skulle få någon brownie för att han inte hade lyssnat på mig när jag bad honom att hjälpa mig.
Sen åt vi lunch och jag la J för en naptime. Under tiden så spelade T och W på IPoden och skypade med deras gamla au pair, barnen var helt extas =) T målade också en fotoram som vi nu har satt in ett kort på dem i. Vi ska nämligen träffa deras gamla Nanny i Boston och då är det en present till henne från barnen.
Jag gav sedan dem en varsin brownie för att jag tyckte att de hade betett sig bra och lyssnat, sa det också till dem.

Sen tjatade de om att de ville åka till Imagine That eller Funflex. Imagine That är ett barn museum och Funflex en enda stor spelhall inomhus. Båda kostar pengar så klart men Funflex är fruktansvärt dyrt, iaf när man har tre barn med sig och den minsta inte kan göra så mycket. Jag försökte förklara för dem att man inte behöver göra saker som kostar pengar hela tiden. Men för deras föräldrar är det inget problem att lägga ut de pengarna och så klart så lär sig barnen inte heller att de är ett problem att göra vad man vill och få allt man vill ha. Jag sa att när jag var liten gjorde vi något som hette "Trolldeg" och förklarade vad det var. De var nyfikna i början men när de fick reda på att de fick lov att göra degen tappade de intresset. Förresten hade de varit till Imagine That för en eller två dagar sedan. Och förresten så får man inget spontant tack för att man tagit med dem dit. De tackar inte ens sin mamma som har betalat.

Sen var det dags att sätta sig vid bordet, min värd mamma hade stekt på kött och gjort Mac-and-cheese. När de hörde att det var kött sa de på en gång att det var diskusting och att de inte ville ha. Så klart vägrade J äta då också för att han hörde vad hans två äldre syskon sa. Min vm (värd mamma) föröskte få J att äta medan T och W klagade på smaken och sa olämpliga kommentarer. Jag sa att man inte säger så om mat och att det inte är kul för den som lagat den att höra. T kunde inte förstå varför jag sa så här och tittade förvånat på mig och sa att det faktiskt var äckligt. Jag sa att det är oförskämt att säga så och att man faktiskt får lov att vara tyst ibland även om man inte gillar det, för att visa respekt för den som lagat maten. Jag sa till henne: "Tänk om du är hos en kompis och säger att maten är äcklig, då skickar de nog garanterat upp på rummet för så säger man inte."
En gång när hon sa att hon hatade fisk när jag hade lagat den så sa jag att hon kunde gå upp på sitt rum om det inte dög för så säger man faktiskt inte. Då blev hon tyst och åt.

Dusch nästa, och det var ett fruktansvärt tjat då också. Det värsta är när T och W gaddar ihop sig mot mig och är förjävliga. W låste in sig på toaletten, för att han ville ha "privacy". De får inte låsa dörren till toaletten för det är inte säkert och speciellt när de är i duschen. Jag knackade och bankade på dörren, bad William att öppna men han gjorde det inte. Vet inte om han inte hörde mig elelr bara var vrång. Blev så arg att jag fick lov att gå ifrån och försöka att inte börja gråta.
När min vm sen kom vid 19 tiden då jag slutade, sa jag att han var inne på toa med låst dörr och inte lyssnade på mig. "They are pushing buttoms." sa hon. "Sometimes it can be to many buttoms." sa jag frustrerat.


Såna här dagar vill jag bara åka hem, hem till mitt gamla liv och inte behöva ha såna här dagar. Det är så frustrerande att få tjata hela tiden, hota med att ta saker ifrån dem och annat. Men jag vet också att det är dessa dagar som gör mig starkare på ett eller annat sätt.



Party och American wedding

Denna helg har varit toppen rolig. Hade en kanondag med J i fredags medan de andra två barnen var på camp. Slutade 4:45 pm och då gjorde jag ordning mig för att åka in till stan och festa med mina amerikanska vänner och au pairer.


Sen tog vi en Limo till krogen, lika fullproppad som vanligt =)



Väl inne på Rooftop Hotel dansade vi, drack och njöt. Även om många av tjejerna inte kom in och gick till en annan club, La Pomme så hade vi kul.



En svensk Au Pair Dan och jag tar sen en taxi till La Pomme för att fortsätta festa med de andra. Det var en kul kväll även om den inte blev som man hade förväntat sig.



And how was saturday? Jag har aldrig varit på ett bröllop, inte ens hemma i Sverige och min första gång blev här i USA, awesome!

Bilturen dit tog ca 3 timmar och det gick snabbt. Jag och Kirw lyssnade på musik, snackade och diskuterade allt möjligt. Älskar verkligen miljön som jag fick tillfälle att se på vägen upp. Berg och mycket skog, det är vad jag gillar =)


Vi kom fram vid 5 pm och bröllopet började kl 6 pm. Så det var bara att hoppa in i duschen och skynda sig att göra sig ordning. Sen åkte vi till platsen där bröllopet skulle vara. Det var jätte vackert med alla blommor och växter. Efter att vi sagt hej till brudparets familjer och vänner satt vi oss ner för att vänta på cermonin.
Den Americanska bröllops sången startade och brudparets son kom gående längs en gång intill en damm. Sedan bruden, så himla vackor hom var. Precis en sån klänning jag själv vill ha på mitt bröllop.

Efter cermonin gick vi till "logen" för att umgås och äta tre-rätters. De kom servetriser men brickor som bjöd på plockmat, det var otroligt gott. Förrätten var en sallad. Jag åt någon dyr stek som hetter typ Filet mignon till huvudrätt. OCh sen bröllopstårta till efterätt. jag tog faktiskt en bit även om jag inte kunde äta den. Jag menar, hur orfta får du tillfälle att äta Bröllopstårta =)

Sen fortsatte firandet, den lugna bakgrunds musiken byttes ut mot nya hits som skrålade i hölgtalarna. Folk som dansade och drack från baren. Det var trevligt men jag var faktiskt helt slut, festandet dagen innan, lång biltur och jag har också varit trött en lång period sedan innan. Så det blev en lugn kväll för mig. Kirw festade och hade sigvilket jag är glad över för det var ju ändå hans bästa vän som gifte sig!


På söndagen åkte vi och åt brunch på ett diner och sen vidare till Kirw kompis och alla andra från gårdagen. De hängde på familjen företag så vi åkte dit och umgicks med dem där. Där fick jag prova något som hette "Segway" och som med mycket annat, jag bara sett på tv innan jag kom hit. Var faktiskt riktigt häftigt =)

Vet faktiskt inte om vi har såna här i Sverige än, för de är ändå en rätt så gammal uppfinning?





Thanks you Kirw for taking me with you to the wedding, it was a beautiful experience =)



Helgens planer+Sverige Besök

Snart börjar en helg med full rulle igen... men jag gillar det =) Jobbar 11.30am-4.45pm idag, så det är inte många timmar. Sen ska jag duscha och göra mig ordning till kvällens fest, ta tåget in till NYC och förfesta hos en av mina amerikanska vänner för att sen fortsätta på en Empire Hotel Rooftop. Ska blir väldigt kul för jag har aldrig varit där, alltid roligt att prova på nya ställen att gå ut på.
Imorgon lördag är det 3½ timmes bilfärd som gäller upp till Owego för att gå på bröllop. Inte varje dag man får tillfället att gå på ett amerikanskt bröllop :). Det kommer nog bli en lång dag med bröllop och fest igen.
Söndag är det ytterligare en bilfärd som gäller fast i riktning hemåt. Och kl. 7pm börjar ett Au Pair möte som ska vara här hemma. Det blir Ice Cream Party i en utbyggnad i huset som har bardisk, klätterväxter i taket och en massa annat mysigt. Tar kort och visar er på söndag eller måndag =)

En till sak som jag ser fram emot nå otroligt är att min bästa vän Elin ska komma och hälsa på mig i sep-oktober någon gång. Känns så kul och jag är så excited (som de säger här). Har saknat henne så himla mycket, hon är verkligen min andra hälft =)
Innan jag åkte sa hon att om jag stannade i USA i 6 månader, då skulle hon komma och hälsa på och det gör hon nu också. Kanske inte precis på 6 månaders gränsen för då är det kallt och ev snö här men det här betyder så otroligt mycket för mig! Att någon hemifrån kommer och hälsar på MIG? Wow, underbart! Älskar dig Elin!! :)


Så just nu väntar jag på att börja jobba för att starta denna otroligt roliga helg, ser verkligen fram emot den.



Ledigheten går ALLTID för fort

Jag ska erkänna att jag varit ovanligt dålig på att ta bilder under den här ledigheten. Men ibland så tar man för givet att ni vet hur vissa saker ser ut och funkar så man glömmer av att ta kort och visa er.
Men som jag skrev sist så åkte jag med familjen till farfarn i Breezy Point, tänkte vara lite ambitiös och visa er vart det ligger på kartan iaf :)

Ungefär där den röda pricken är, bor jag. På botten av kartan ser du ett A, där är Breezy Point. Manhattan ligger lite till höger om mitten på kartan. Om man tittar riktigt noga kan man se Central Park.

Min värd pappa skjutsade mig till tunnelbanan vid 5 pm tiden och jag tog den därifrån in till Manhattan, tog ca 40 minuter. Gick sen från Times Square till Penn Station (en av tågstationerna i stan) för att ta tåget hem till Short Hills, ytterligare 45 minuter. Missade tyvärr tåget men 5 minuter men jag köpte något att äta och läste lite istället. Vid 9pm mötte My mig på stationen i Short Hills, jag var trött och hungrig efter 4 timmars resande. Men det var värt det för vi drack vin, åt Kina mat och myste med tända ljus, denna lördagen också. Blev en hel del roliga kommentarer och svengelska under kvällen. är så svårt att inte prata svengelska gör vi pendlar rätt mycket mellan svenska och engelska under våran tid här :)

På söndagen ställde vi klockan på 9 am, satt på oss träningskläder och drog till gymmet för att träna. När vi kom hem gjorde vi pannkakor som vi åt till frukost. Var gott även om de aldrig blir som dem hemma, men beror nog mest på att mitt glutenfria mjöl är annorlunda här.

Sen gjorde vi oss ordning och åkte till Livingston Mall, som ligger ca 15 minuter med bil från mig. Jag var i stort behov att hitta några accessoarer till min svarta klänning som jag ska ha på bröllopet nästa helg. efter en hel del butiker hittar jag en perfekt kuvert väska i lila och ett matchande halsband med det. hittade också en topp jag köpte. var väldigt duktig på att INTE köpta svart denna gång =)

Efter det var jag väldigt nöjd och vi åkte vidare till Best Buy, som är en typ av affär liknande Elgiganten. My var i stort behov av en dator eftersom Skype inte funkade på hennes gamla dator. Och eftersom vi båda har behov att prata med nära och kära då och då behövde hon köpa en ny. Vi fick hjölp och hon köpte sin dator. Kan säga att hon var mer än uppspelt när vi kom tillbaka hem till mig =).
Vi lagade tacos, som var supergott ch tittade på gamla avsnitt av Vampire diaries men sen satt vi oss och surfade på en varsin dator istället, åt kladdkaka och glass med marsmallows. Inte konstigt jag har gått upp i vikt här :) Onyttig men väldigt smaskigt så det var det värt!

Sen åkte My hem, och det var dags att gå tillbaka till vardagen igen. Min värd mamma frågade mig om jag ville jobba några timmar idag måndag även om jag egentligen var ledig men det sa jag att jag kunde eftersom jag skulle få ledig på lördag för bröllopet. Tjänster och gentjänster är en bra nyckel till trivsel för alla parter =)


Zoo, kladdkaka och Funflex

Idag har det varit en dag med full rulle. När jag började i morse åkte vi till Turtle Back Zoo, gick runt och tittade på djuren där, åkte med ett liten tåg, åkte karusell, tittade på reptiler och lekte i lekparken. Var en trevlig dag på Zoo och barnen var uppspelta och glada.
När vi var inne i bland reptilerna och jag och Nancy står och tittar på ett akvarium på något som liknar en blandning mellan snok, snigel och något med slemmigt säger jag till min värd mamma: "Ett akvarium med såna där skulle väl vara trevligt att ha hemma?" Kan informera er om att hon hatar allt som har med reptiler och insekter att göra. "Yes, why dont we put them in your room then?" Säger hon tillbaka med ett retsamt flin =)


När vi kom hem hade J sin naptime. Under tiden bakade jag och T kladdkaka för att ta med oss till farfarn imorgon lördag. T var jätte duktig att knäcka ägg, röra ihop smeten och smöra/bröda formen. Hon var imponerad av min recept bok jag hade med mig och även av att det är så vi bakar i Sverige. Mycket ingredienser =)

Sen gick jag in till J för att ika om han var vaken, vilket han var. Jag frågade honom om han ville åka till "Funflex", är som en stor spelhall inomhus och jätte mycket kul för barn. Jo det ville han (om han hade varit för trött hade han sagt nej och gnällt). När vi satt nere i köket och åt lunch satt jag på en CD med Backyardigans (musik från en tecknad serie) och han börjat storgrina och säga " Mami", bara helt plötsligt. Trött trots allt? Jag tar honom i mitt knä och tröstar honom. Kommer då ihåg att en Nina, min slovakiska au pair kompis berättade att hennes värd barn alltid blir lugna av hennes sånger på slovakiska. Så jagb örjar sjunga "När trollmor har lagt sina 11 små troll" och vaggar honom i in famn. Han blir tyst på några sekunder och somnar i min famn. Måste säga att det var nog det mysigaste jag varit med om :)

Vi åkte iaf sen till Funplex och barnen hade jätte roligt =) De samlade på sig 315 biljetter som de sen kunde köpa leksaker för, lekte bland ett slags bollhav och åkte i radiobilarna. J kunde också prova radiobilarna även om han fick köra de mindre och inte kom så jätte långt men han satt mest där med ett nöjt och generat flin =) Kan säga att jag är jätte trött nu även om den bara är 11 men det tar på krafterna att jobba som au pair för barn har ett rätt så högt tempo konstant. Iaf dem här barnen.


Nu blev nog det här inlägget lite väl slarvigt, men ville hinna med att blogga innan jag gick och la mig. Vilket jag gjorde också =) Nu måste jag gå och lägga mig för vi ska till farfarn tidigt imorgon. Sov gott!


My(s) och trasig bil

Lördag: Jobbade till kl 9 pm i lördags och när My hade slutat jobba kom hon till mig. Vi satt utomhus med tända ljus, drack vin, lyssnade på syrsor och musik, snackade, skrattade och grillade marsmallows. Var en perfekt kväll för att sitta ute och bara umgås, kändes verkligen som om vi båda verkligen behövde det. Kl 3 am på morgonen kom vi på att det kanske var dags att gå och lägga sig.
Kvällens roliga kommentar från My var: "Jag behöver ju typ 8 timmars sleep." Grejen var att när hon skulle rätta till det sa hon samma sak igen. Jag skrattade så jag vek mig dubbel. Därefter drog vi slutsatsen att vi med all säkerhet kommer att prata lite svengelska när vi kommer hem :)

Söndag: Efter att My hade skypat med hennes familj käkade vi frukost ute på baksidan. Sen gjorde vi oss ordning och åkte iväg för att vänta på att bion skulle börja, skulle se Step Up 3D. Vi gick in på "BEST BUY", för jag har alltid undrat vad det är för affär. Har trott att det var som en outlet med en massa olika prylar. Det visar sig att det är en stor elktronik butik, typ som Elgiganten hemma. Lite lustigt vad man kan tro fel ibland.
Sen åkte vi iaf till bion. Kan säga att Step Up 3D är den bästa 3D film jag sett hittills med väldigt mycket 3D effekter hela tiden. Blev positivt överraskad. Sen var det ju en bra film allmänt också!
Efter bion åkte vi hem och gjorde ett tappert försök att göra tjockpannkaka. En blandning av mina och Mys önskemål slutade i en tjockpannkaka i tre lager, mjöl, ägg och bacon och allt för sig =) Smakande inte som jag hade hoppats men nästa gång blir det på mitt sätt okej? ;)
Sen åt vi glass och tittade äntligen på "The Last Song", så himla fin film och lätt sevärd. Inget slår dock "Charlie St. Cloud" än =)
Sen på kvällen åkte My tyvärr hem men är så tacksam att hon har gjort mig sällskap denna helg. Älskar dig bruden och din vänskap betyder mycket för mig ska du veta!

Måndag: Jag gick upp vid 8 am för att duscha och göra mig ordning för jag skulle till frisören vid halv tio. Sagt och gjort och detta blev resultatet. Känns väldigt skönt att vara brunett igen, känns mycket mer som mig =) När barnen såg mig bara stirrade dem och betedde sig som om de var blyga för mig.



Sen gick jag på banken, åt mat och skrev lite på mina uppgifter till helg kursen i September. Sen bestämde jag med tre andra Au Pairer att vi skulle åka och käka någonstans. Jag tog bilen eftersom de hade tagit bilen sist och det är ju inte mer än rätt då tyckte jag. Vi åkte till en Amerikansk diner, var lika mysigt som det brukar vara på dessa typen av ställen.


När vi sen skulle åka därifrån så tog det lite längre tid innan motorn på bilen gick igång. Jag tänkte att jaha vad är det här nu då. Jag kan informera er att gamle Mr. Car är 20 år och har några brister, man kan inte låsa upp den i förardörren utan måste göra det i bakluckan, måste trycka ner knappen och sen trycka i bältet, har nyss fått AC:n lagad för alldeles för mycket pengar. Men han är ändå mitt allt för han är FRIHET för mig och det betyder otroligt mycket här, att känna att man har en fritid och kan ta bilen utan att behöva fråga.
Vi åkte iaf mot Marshalls för tjejerna ville shoppa lite. När jag sen ska svänga vänster över Route 10 (45 mph och två filer i vardera riktning) så känner jag hur servon lägger av och den blir trögt att styra, strax efteråt tänds alla lamporna och bilen bara dör. Som tur var rullade jag in på ett sträckat område så jag inte behövde stå mitt i vägen i mörkret :S. Ramona lugnade ner mig och talade om för mig vad jag skulle göra och bilen startade igen.
Glädjen blev inte långvarig för när vi var på en avfart och skulle svänga in till affärs området lägger den av igen. Vi sätter på varningsblinkers och börjar skämta om att vi ska stänga fönster, låsa dörrar och ringa polisen som vi blivit tillsagda att göra på Au Pair skolan när polisen var där. Ramona sätter sig vid ratten och vi andra tre försöker putta igång bilen. Ni må tro att vi skrattade! Bilen gick inte igång men vi kom in på p-platsen iaf vilket var mer säkert än att stå mitt i all trafik.
Jag ringde mina värd föräldrar och de i sin tur ringde några samtal. Min värd mamma kom och hämtade oss och bilen kom hem imorse med bärgning. Min värd pappa skämtade som vanligt om att jag hade gjort något tok. Jag skojjade idag och sa att jag gillade streetrace och kanske var därför han vara lite ledsen på mig och lagt av :)
Men hur som helst funderar de på att skaffa en lite mer pålitlig bil nu och som inte krånglar så mycket, men Neil (värd pappa) vill behålla Mr Car eftersom han köpte den när han gick på College och träffade min Nancy (min värd mamma) Så vi får se vad det blir för något =)

Bloggnörden själv: "Åh jag måste ju ta ett kort så jag kan skriva om det här på bloggen" *skrattar*



Som ni kanske märkt är jag inte den bästa på att göra en lång historia kort =) Men nu vet ni iaf hur det ligger till och vad jag har haft för mig på mina lediga dagar :)


Smeknamn i Staterna!

Så många smeknamn jag har fått här i Staterna på 3 månader har jag nog aldrig haft under hela mitt liv i Sverige. Tänkte iaf rada upp alla och även försöka skriva hur de uttalas. Ni vet så som det brukar göra i ordböcker [inom dessa] =)
  • Anga Söta lilla J har haft lite svårt att säga mitt namn, vilket är helt förståeligt. Så han hittade på detta helt själv
  • Angie [Ängi] Jag köpte en NYC nyckelring med texten "Angie" på för att jag på skoj blivit kallas det hemma i Sverige ibland och det var det närmaste mitt namn jag kunde hitta. T tittade på den och frågade vad det betydde och jag förklarade, sa även att jag uttalade det. Sedan dess har hon och W kallat mig för det, men dock uttalat det. Som det stavas alltså =)
  • Ka-ka [Ka Ka] J har varit i farten igen och detta smeknamnet är väldigt nytt, bara några dagar. När jag frågar om han kan säga "Angelica" säger han bara Ka-ka. Ett roligt men annorlunda smeknamn men är tacksäm över att det inte låter som Kacka =)
  • Angie men uttalas denna gång [Andji] Många av mina vänner här i USA kallar mig för detta, speciellt mina amerikanska vänner. Min värd pappa kan kalla mig det när han ska vara rolig för han lånade min nyckel en gång och såg namnet på nyckelringen =)

Så alla ni som kommer åka som au pairer kan förvänta er lite smeknamn här och var, förhoppningsvis =)


Brev angående Weekend Course

Fick ett brev på posten från Silver Bay här om dagen, det var information om helgen och vad som behövde göras innan jag kommer dit.
För övrigt tycker jag att det har varit väldigt lätt att anmäla sig. Skriva ut anmälan från deras hemsida (http://silverbayaupaircourse.com/), fylla i, jag skickade med en check i kuvertet (min värd mamma sa tt det var säkert vilket jag tyckte var helt galet) och la det på postlådan. Fick ett mail efter några dagar att jag blivit antagen. Nu tror inte jag att man direkt blir nekad till en plats på helg kurserna men ändå.

Så detta vad var kuvertet innehöll:
  • Brev om uppgifter som behöver göras innan eller efter att man varit på kursen. Man ska göra 1 personligt brev som ska innehålla olika saker. Och även en till uppgift, antingen föra dagbok i tre veckor om olika ämnen eller skriva en uppsats om ett ämne. Uppgifterna varierar beroende på om det är din 1:a eller 2:a helg kurs.
  • Information om regler, viktiga telefonnr., vägbeskrivning, viktiga tider och bekräftelse på betalning och anmälan.
  • Karta över området och de olika byggnaderna samt några riktlinjer.
Så jag antar att det bara är att sätta igång med uppgifterna för det är inget jag tänkt göra efter kursen. När jag varit på skolan den här helgen vill jag inte behöva sitta med någon läxa och stressa



Gym, bus och B-Day middag

Idag har jag jobbar i två omgångar. Först några timmar på fm och sen några från em till kvällen. På ett sätt gillar jag dessa pass för jag kan åka iväg och gymma, åka till affären, snabb-shoppa, baka, slappa vid datorn eller vad jag nu vill göra. Och på ett annat sätt så gillar jag det inte för oftast så hinner jag inte göra något vettigt eftersom ingen annan är ledig då ändå.

Hur som helst har vi busat som vanligt, badat i poolen med kidsen och Ts playdate George, gymmat, druckit kaffe med underbara "Grandfather", gjort barnen redo för middag, ätit middag och sen kommit hem och lagt dem i säng.

Var verkligen mysigt att gå ut och äta med familjen. Har varit ut en gång innan och då kunde barnen springa iväg och leka om de ville men på en restaurang blir det svårare. Så jag hade laddat upp med, tåg, böcker, ritblock, pennor, pysselbok. Jag hade hela väskan var full med andra ord =) J har en tendens att tappa tålamodet efter ett tag och göra allt han inte ska eller får göra, så det är något vi måste träna på.
När det var dags för efterrätt, kom de in med min värd pappas dessert med ett ljus i, vi började sjunga (även några människor omkring oss) och efteråt applåderade vi och folk inne på restaurangen. Då fick jag en sån här känsla igen: "Det här är så amerikanskt. Inte ofta sånt här händer i Sverige, det är vi för stela för".
När vi kom hem så gav jag min VP (värd pappa) en present, en skiva med Backyard Babies och ett kort. vet att han gillar rock så jag tog de första svenska rockbandet jag kom på, lyssnade på låtarna och gillade dem själv så det fick duga. Han blev väldigt glad och sa att han skulle lyssna på den på väg till jobbet imorgon =) Hoppas han gillar den, han tror väl att de sjunger på svenska lr något :P

Men det var en trevlig stund, vi småpratade och hade trevligt. Idag var det faktiskt första gången jag verkligen kände att jag trivdes i familjen. Hela dagen har varit så bra. De är så omtänksamma och vill verkligen att jag ska ha det bra och bryr sig om mig. Min personliga åsikt är att jag har så otroligt mycket fördelar än många andra au pairer har och jag är väldigt tacksam över det. Ungarna kommer fram till mig och ger mig spontana kramar allt oftare och det värmer verkligen. Visar att även om jag kanske är tjatig och de tycker jag är dum ibland för att jag är hård och sätter regler och gränser så gillar de mig.
Min värd pappa brukar skoja och fråga barnen om de ska sälja mig till egyptierna, "No" säger alla barnen väldigt övertygande. Ibland brukar han också fråga dem om inte "Helga" ska komma och vara nanny istället för mig (Helga är en låtsas nanny som är jätte elak och otroligt tråkig) då skriker barnen "NOOOOO" i kör. Antar att det är hans sätt att kolla vad barnen tycker om mig. Men jag tycker det är lite kul =)


Innan jag slutar för idag ville jag bara dela med mig av ett vackert konstverk som J gjorde tidigare idag. "Mr. Potato Head" ser lite deformerad ut eller vad tycker ni? :)


Weekend Course i Silverbay

Tänkte bara stala om lite kort att jag äntligen har anmällt mig till en Weekend course i Silverbay, Albany. Det är en helg kurs på 3 credits (au pairer behöver ta 6 credits under hela året) och jag har sedan tänkt att ta en kurs inom vård eller något liknande till våren då min engelska har blivit bättre.
När jag berättade för min värd mamma om det tyckte hon att jag skulle ta någon rolig kurs. "Detta är ett år för dig att ha roligt" Visst håller jag med henne men jag tänker så här, om jag ändå fortfarande funderar på att utbilda mig till Sjuksköterska när jag kommer hem så kan jag lika bra ta en kurs i något sånt här. Inget som säger att det behöver vara mindre kul för att det är mer seriöst.
Varför inte ta vara på tiden man har här och jag menar att jag har nog roligt ändå så jag klarar mig :D

Skickade in min ansökan för 1 ½ vecka sen, fick sen mail att jag blivit "antagen" och att jag snart skulle få alla nödvändiga papper och info hemskickat. Ska bli kul att förhoppningsvis få ta en liten roadtrip med tjejerna upp till Albany, är ju ändå nästan 3 timmar med bil så =)


Nu måste jag hoppa i säng om jag ska orka upp imorgon, har många timmar att ta igen från helgens galenskaper :D


Ytterligare en till weekend off

Då var det dags att blogga om min lediga helg igen då, förstår inte att veckorna går så fort. Idag är det 12 veckor sedan jag kom hit till staterna, 3 månader kan ni förstå?

Hur som helst så jobbade jag till 9 pm på fredag. Egentligen ska man sluta kl 6pm de helger man är ledig men jag jobbar in lite timmar eftersom jag ska vara ledig lördag den 21 augusti. För jag har blivit bjuden på bröllop!!! :D Ska bli otroligt roligt, även om jag är lite nervös för hur man ska bete sig och vilka kläder jag ska ha. Har aldrig varit på bröllop så och är ju inte varje dag man får tillfället att gå på ett amerikanskt =) Hm som vanligt så svävar jag iväg när jag ska blogga :)
På fredagen gjorde jag ingen speciellt eftersom jag slutade så sent så jag åkte och köpte godis och tittade på en film på On Demand.

Lördagen var fullt planerad från att jag vaknade tills läggdags. Gick upp kl 9 för att sen åka till Short Hills Mall och där hittade jag en svart liten söt kuvertväska och en marinblå topp med paletter. Åkte sen direkt därifrån mot bion på Route 22, tänkte kolla in Target eftersom de ändå var på samma väg men hittade det inte så åkte vidare till bion.
Jag skulle möta upp My och Sofia vid bion, skulle se Charlie St. Cloud. Var första gången jag var där och hittade dit tack vare att jag hade skrivit ut en vägbeskrivning på Google Maps.

My och Sofia köpte en varsin mellan cola. Tro det eller ej, men de var sjukt stora!

Charlie St. Cloud är just nu min Topp 1 film. Jag grät som en tok genom näst intill hela filmen. Så ni mäste verkligen se filmen om det är en film för er =) Den här bilden var direkt efteråt. Vi gick till toaletten sen och en tjej där frågade om vi också hade sett filmen, hon var också rödsprängd i ögonen.

Efter bion kom jag på att jag inte hade någon vägbeskrivning på hur jag skulle ta mig hem, utan bara en dit. Men jag hoppade in i bilen och försökte så gott jag kunde, använde mina kunskaper om alla vägnummer och sånt jag samlat på mig hittills. Efter 10 minuter på okänd väg var jag äntligen på rätt väg och är så stolt att jag kunde hitta hem utan vägbeskrivning och GPS. Utan bara på min magkänsla och kunskap.
Kom hem och lagade mat, duschade, gjorde mig ordning, hämtade Nina för vi skulle förfesta lite hos mig innan vi skulle med tåget.

Sen tog vi tåget in till storstaden New York och tog en taxi till förfesten. Jag hade skrivit ner adressen i ett sms som jag visade taxichauffören så jag skulle vara säker på att det inte blev ett missförstånd. Han sa att han inte kunde läsa och jag sa adressen istället. Han började köra, downtown istället för uptown. Jag tänkte att jag inte skulle ifrågasätta eftersom han vet bättre än jag om NYC. Så han stannade på 15th street istället för 50th street *suck* Så jag började diskutera med honom att det var fel gata och sa att jag inte ville betala dessa pengar för han hade kört oss till fel adress. Han skyllde på min accent och jag sa att jag skrev ner adressen just för att jag inte ville ha något missförstånd... Men vi kom fram till slut och han gjorde ett bra pris.
Var väldigt mycket folk på förfesten men kul att träffa lite nytt folk, som om man inte gör det varje vecka liksom :D


Tog en limo till Webster Hall, första limo-turen någonsin =). Webster Hall är en väldigt stor klubb i NYC och har fyra dansgolv och är känd för att vara lite av en turist klubb. Men när vi väl var på dansgolvet där då självklart spelande trance och dance kände jag mig hemma och hade jätte kul! Spenderade dock lite för mycket pengar på drinkar men ibland är det såna smällar man får ta =) Kom i säng kl 6 och kan säga att jag somnade som en stock.
Söndagen var en dag så jag sov mer eller mindre hela dagen, kollade på film och ät mat. Väldigt lugn med andra ord, men det var skönt att ha en sån dag!


Thanks again everyone for a great weekend! Next time I'm off and it's party going on is the 21th august :)