Spännande iakttagelser

När jag var på väg till en kompis i Queens här om dagen satt jag på tåget och funderade och kom på nya olikheter och la märkte till en och en annan annorlunda sak. Och så klart vill jag dela med mig =)
 • På de vanliga tågen sätter de biljetten på sätet framför. Ett enkelt och snabbt sätt att se vilka som betalat och inte. Tog ett bra tag för mig att förstå varför biljetterna satt där :D
 • De har verkligen Amerikanska flaggor överallt, till och med på tunnelbanetågen.
 • Är verkligen enkelt att resa i NYC. Kan kännas förvirrande med alla gator osv. Men jag har åkt med tunnelbanan i NYC två ggr nu. Och det är rätt simpelt. Som med gatorna, man lär bara lära sig hur det fungerar så kan man åka vart som helst!
 • På t-banetågen har de skyltar med rullande text för att visa vart man är, som hemma. Men denna visade inte bara vart man var utan meddelade också att man skulle lämna sin plats åt äldre, funktionshindrade och gravida, en väldigt bra text tyckte jag. Den andra var lite mer lustig, "Pay attention to any suspicious packade on board. If you see something that is suspicious please talk to a police officer...." What? Jag tänkte på en gång, tacka gud för att man inte är rädd att åka tunnelbana. För detta skulle ju inte direkt lugna mig då. Min kompis berättade sen att de alltid har såna texter, så det var förstås inget konstigt för honom :)
 • Såg min första mus när jag satt och väntade på tunnelbanan hem. Hörde någon prassel, tittar under bänken och ser en mus smita in i ett rör i väggen, drar genast upp fötterna och en rysning går genom kroppen =)
 • En annan sak är att det är lustigt hur min syn på polisen har ändrats här. Jag har fortfarande lika mycket respekt för den som jag har hemma och blir lite små nervös när jag ser ett blinkande ljus när jag är ute och åker. Men här känner jag mig verkligen säker med dem, man frågar poliser om vägen och vart affärer ligger. De finns i varje hörn och det är verkligen en trygghet! "Vi frågar en snut, de vet säkert" har vi nog sagt både en och flera ggr =)

Rutorna nere och bra musik =)

Idag har jag varit ledig eftersom jag jobbade hela helgen. Var välbehövligt. har varit trött och haft huvudvärk till och från. Men ska inte klaga...

Först tog jag en springtur, varmt men väldigt skönt. Det är lite läskigt hur snabbt man märker att sin kondition försvinner när man inte tränar kontinuerligt. Men välbehövligt!
Sen kom My efter två och jag bjöd henne på lite mat jag slängt ihop, svamp risotto med någon typ av korv och grönsaksblandning =) Sen badade vi i poolen, hon var som galen =). Gjorde alla typer av volter, julningar och dyk ner i vattnet. Galet men jag fick mig många skratt =) Jag kände mig gammal, jag vågade inte prova ifall jag skulle göra illa mig eller få typ ryggplask eller något annat obehagligt. Men det var lika roligt som vanligt att hänga med henne <3.

Sedan när Alina hade slutat jobba så tog vi bilen och vi åkte till Marshalls, en klädoutlet butik. För det först var jag väldigt glad att jag äntligen fick ut och köra lånebilen vi har. Min gamla bmw, Mr Car, är inne på verkstaden för att AC har varit sönder och vi har då fått en lånebil. Jag har inte kunnat köra den eftersom min värd mamma inte vetat om försäkringen har gällt då. Men idag så var det grönt, ÄNTLIGEN! Jag var som ett barn på julafton. Varje gång jag sett den ute på gården har jag suktat efter att köra den och idag fick jag det!

Jag har gjort bort mig många ggr när det gäller bilarna här, inte hittat knappar till tanklock, inte kunnat öppna bakluckor och dörrar, inte vetat hut man stäng takluckan osv. Först blev jag förvirrad när jag såg hur nyckeln såg ut, sedan kom frågan hur fasen man startade bilen. Logiskt tänkte jag, stoppa in "nyckeln" och tryck på start. Det blinkade till och bilen hade lite läten för sig, lade i backen men hände inte ett skit när jag tryckte på gasen. HM? Provade fler desperata sätt, NEJ!
Gick och frågade min värd mamma. "How do I start the car?" Hon skrattar åt mig och berättar att jag måste trycka ner bromsen och trycka på start. Hon visste bara för att de hade provkört en BMW förut. Jag skrattar och häver ur mig: "The cars here is to complicated."
Hon nämnde under dagen att gamla bilen var klar och att hon inte visste när vi skulle hämta den. Jag tänker då inte fråga för jag är bara glad nu när jag kan använda den här bilen :P

Så jag och Alina gled runt med tackluckan öppen och rutorna nere, poppade musik och njöt av den ljumma sommarkvällen i USA =)


Efter att vi vart på Marshalls åkte vi till Burger King och tog oss något att äta =)Tack för en bra dag tjejer!! Thanks for a great day girls!
Ensam helg med...

3 barn, 6 katter och 1 farfar =)

Lördag: Började 10:30 och skjutsade då barnen till tennis. När vi kom hem åt vi lunch och sen lade jag J för han hade sin "naptime". Farfarn, W och T gick till poolen medans jag var inne och städade lite, bakade kladdkaka och donade. My kom vid 3:30 pm och gjorde alla sällskap i poolen. Vi hittade grodor i filterna varav en var tre-bent (se tidigare inlägg), var lite tufft.
Åt mat, duschade och sen tittade barnen på film. Jag bjöd allihopa på min kladdkaka. Alla gillade den verkligen och ville utan tvekan ha en andra bit. Var så himla roligt att höra och märka på alla att de gillade den. Det värmde =). Så det blir nog inte sista gången jag gör den kladdkakan. Förresten, någon som vet vad kladdkaka heter på engelska? Nu säger jag att det är Swedish Brownie för jag inte kommer på någon annan översättning.
Hur som helst, åkte jag och My och tog en fika på Starbucks och såg en film, medan farfarn tog hand om barnen. Var så skönt att komma bort och få göra någonting roligt när jag visste att det skulle bli en lång helg. Vi gick och såg "The kids are alright". Var en rolig film och helt okey.

Söndag: Gick upp 6:45, W var redan vaken så jag gick ner i köket och satt på kaffe och förberedde frukosten lite. Gick upp för att väcka T men då var hon vaken så jag gick in till J. Vi åt frukost framför barnprogram och gick sen till poolen igen, badade, busade och hade roligt. Åt lunch i solen vid poolen och njöt. Sen var det dags för J att ha sin dagliga "naptime". Farfarn sa till mig att ta en nap också, vilket jag inte tackade nej till =)
Vaknade sedan med huvudvärk, mindre roligt. Lekte med Playdoh med T och W, bakade muffins till "Muffin Monday" så jag slapp göra det på morgonen, vilket jag vägrade. Ser på förpackningen att det är blåbärsmuffins och funderade på om vi hade tilltäckligt med blåbär hemma. Öppnar sen förpackningen och hittar en konservburk och undrar vad det kan vara, kommer på att det är blåbär. Skrattar för mig själv och tänker att jag aldrig skulle äta blåbär i konservburk! Sedan åt vi alla middag, duschade, och tittade på film igen. Blev en riktigt slappdag, men det var skönt och tror barnen uppskattade det. De har inget emot att titta på tv, kanske för att de gör de så sällan.Måndag: Gick upp kl 7 am, väckte barnen vid 7.25 am. Gjorde frukost till den, det var "Muffin Monday" på schemat så dem åt muffinsarna jag bakade dagen innan. Gjorde oss ordning och var till och med klara 15 minuter innan vi skulle åka och lämna T på camp. Helt otroligt var smidiga vi var. Ingen stress, bara tjat :)
Lämnade T på camp, lekplats med W och J, J på aktivitet, hem äta lunch, lägga J och leka med W. Slutade halv ett och då gjorde jag mig ordning för att åka till NYC.

Den här helgen har gått förvånansvärt bra, barnen har lyssnat kanon och varit supergulliga. Jag är väldigt tacksam att Warren (farfarn) var här och hjälpte mig med att passa barnen olika tillfällen så jag kunde få göra mitt och slappna av lite mellanåt. Han är en fin människa och ängel, han ger mig så mycket bra feedback, jag gjorde "Delicious egg and cheese", "The kids adores you", jag hade bra hand om barnen, min kladdkaka var det bästa han hade smakat någonsin, jag var den bästa av alla babysitters och att jag hade ett hjärta av guld =). Wow så mycket fint han sa under helgen gav mig otroligt mycket energi.
På söndag kväll satt T ihopkurad i mitt knä under en hel film. Det värmde så otroligt mycket för hon är den som jag tror har haft mest svårt att acceptera mig och mina nya kanske lite tuffare regler. Har fått många kärleksfulla kramar av alla barnen under helgen som är ett bevis på att de gillar mig. Det behöver jag veta ibland ska jag säga =)


Grodan med tre ben

Igår när jag var vid poolen med barnen så tittade en av den i pool filtret och skrek: "Frooooog" Vi alla rusade dit och inledde ett "Mission: Save the frogs" och jag fick äran att fånga upp tre grodor från vattnet. Där låg också två "Horse Flies" och flöt runt, skojjar inte om jag säger att de va 5 cm långa och 2-3 cm breda *blää*. När alla grodorna vad uppe ur vattnet så såg vi att den ena var skadad och att ett ben fattades. Men grejen var att det inte såg ut som om han hade blivit skadad heller eftersom det inte var något sår eller ärr. Sen såg vi att den var handikappad. Det första jag säger är: "Oh he's handicapped. That's cool!" Och sen börjar barnen att säga "Handicapped frog" för fulla muggar. T döper honom till "Handicapped Dude" och vi konstaterar sedan att han hoppar utmärkt bra på sina tre ben.


Önskade då att jag hade min kamera så jag kunde ta kort på honom och visa er.
Men kanske om vi ser Handicapped dude igen =)

.


Blogga för CC

Fick ett mail från CC här om dagen som säkert många av er andra Au Pairer också har fått. Om jag ville blogga för CC. De kan då lägga upp en länk till bloggen, profilbild och en kort text om mig på deras sida.
Först kände jag att det skulle vara kul för jag känner verkligen att jag vill nå ut till flera au pairer. Jag vet ju att min familj och vänner är flitiga med att läsa bloggen så dem oroar jag mig inte för ;).

Fick ett mail tillbaka om lite saker jag skulle tänka på. Se till så min värd familj vet om att jag har en blogg, de skulle också fylla i ett formulär och godkänna att min blogg lägs upp osv.
Sen började jag fundera på hur jag verkligen ville ha det med det här? Nackdelen jag kom ett tänka på var att även om de skrev att jag får skriva om vad jag vill så kommer jag känna mig begränsad. Kanske inte vilja skriva om mina dåliga dagar även om jag skulle känna att jag skulle behöva det. Blev liite för seriöst, det skrämde mig lite för jag vill inte bromsa mitt skrivande för att det ska kännas mer lämpligt. Även om de på CC sa att jag kunde skriva om vad jag ville. Men jag ligger lågt ett tag till så får vi se om jag ändrar mig sen =)

Men som sagt är det ett toppen bra sätt att nå ut till flera och motivera andra att åka, tipsa om saker och berätta hur jag ser på mitt äventyr i USA.

Imorgon lördag börjar verkligen en av mina största utmaningar hittills. Klockan 10.30 börjar jag jobba, ska ta hand om 3 barn, 6 katter och en farfar till måndag klockan 14. Blir nog tufft men tror att det kommer göra mig betydligt starkare och förhoppningsvis mer självsäkrare i min roll i familjen.


Baka från "scratch"

Har i tidigare inlägg berättat om att dem använder otroligt mycket mixer till alltidng när de ska baka här. Visst har vi mixer hemma också men vi har alltid bakat allt från "scratch" hemma i min familj. Mixer är lite fuskstämplat för mig. Kanske för att jag är glutenintollerant och måste baka allt själv, jag vet inte. Men en riktigt kock lagar sin mat och bakar sitt bröd/bakverk från "scratch"!

Jag stog iaf och pratade med familjens barnvakt i köket under tiden som jag väntade på att min mixade Brownie skulle bli klar i ugnen. Kände att jag fick lov att prova en GF Brownie mix eftersom vi inte har de hemma. Lite amerikan lär man ju vara när man är här =) Jag berättade för henne att vi inte alls använder lika mycket bakmixer när vi bakar hemma som här. Vi använder, ägg, mjöl, socker, bakpulver, mjölk, margarin, vaniljsocker och allt som hör till. Här tillsätter de bara ev ägg och olja så är det klart. Då har de varit duktiga och "bakat".
Hon tittade förvånat på mig och frågade "Wow, how do you do that? Is it complicated? How long does it take?" Och jag ser att hon är en aning imponerad av det. Jag säger att det inte tar så mycket längre tid, bara mer moment och ingredienser.

Detta fick mig att skratta för mig själv. Nu kan jag som vanligt bara utgå från hur jag upplever allting här i Staterna, sen vet jag inte om det är lika för alla au pairer eller familjer. Men jag har sällan bakat med mixer, jag är lite anti-bakmixer faktiskt. Det är ju det som är tjusningen med det hela, att stå och röra ihop allting för att sedan få vänta och avnjuta kakan. Här rör de ihop kakan för att de måste ha någon dessert, fort och enkelt ska det vara! Själv tycker jag att det är lite terapi att baka, lugnt och skönt =)

Min mamma har lärt mig så mycket med bakning, tips och tricks. Jag har varit med i bakstugan ett antal gånger vid jul för att baka julbröd med mamma och morfar. Många gånger har jag studerat henne när hon knådat alla de 21 limporna hon bakade när vi barn var yngre och bodde hemma. Jag har hjälpt henne att baka otroligt mycket olika bakverk och hon har lärt mig hur jag ska göra.
Och här blir någon imponerad av en när man gör något från "scratch" medan det är en självklarhet för mig =)


Jag är tacksam att jag lärt mig detta och tänker fortsätta med det =) Det är en stor fördel att vara händig, vad det än gäller.... enligt mig!Blandad dag!

Först skjutsade jag W och T till camp på morgonen. Åkte sedan hem till Nina, Slovakiska tjejen och gick med henne till den lokala poolen. Hängde där, simmade, solade, snackade och skrattade. Vi skrattade mest för att vi båda försökte göra oss förstådda med en hel del misslyckade försök. Men kul var det =)
Sen kom en annan au pair, Zuzy och gjorde oss sällskap. Kul och lättsam tjej. helt klart en tjej jag kan hänga med hädanefter. Fick sen lov att åka hem för att hinna käka lunch innan jag började jobba igen kl 2 pm.

Dagen började lugnt, förberedde maten, städade och plockade lite och väntade sedan med W så länge J var på en av sina aktiviteter. Hämtade T från en playdate. När vi kom hem började det jobbiga. Jag skulle laga mat och ungarna börjar efter ett tag att gå varandra på nerverna. T och W retar J, jag säger till, jag varnar med att ta bort IPod speladet (W har nämligen spelat på den mycket de senaste dagarna) om de inte låter J vara ifred och slutar reta honom. T får två dagar utan spelande. W får 4 dagar och blir upp skickad på sitt rum. Efter ett tag skriker J så fort de bara tittar på honom.
Matdags... T sitter vid bordet snällt. J och W bråkar om gossedjur och en filt, jag blir arg IGEN och ber dem sätta sig vid bordet. När även dem väl sitter vid bordet frågar T efter desert. Jag säger att hon kan få dessert i ren protest till pojkarna, för att visa att hon har ändå betett sig bäst av alla dem tre. J började gnälla men när W rent ut sagt börjar skrika och blir helt förtvivlad stirrade bara J på honom förskräckt och slutar med sitt. W gråter som en tok i några minuter och muttrar en massa saker. Jag förklarar än en gång att om man beter sig bra får man bra saker tillbaka, om man beter sig illa blir man av med dessa fördelarna. Förklarade att när jag var liten *oj va gammal jag lät nu =)* så fick jag lära mig att respektera andra, inte skrika till någon, vara artig och bete mig väl.
T sa sedan att hon tyckte om mig. Jag log och sa att jag tyckte om henne också. Hon sa att hon hade tyckt om den här dagen och det som hon fick av mig idag. Dessert! Tur att någon blev nöjd iaf.

Hur kan jag lära dem att respektera varandra och andra människor på ett barns nivå och så att dem förstår det? Tydligen så är det väldigt svårt för dem ibland. Jag vet hur svårt jag själv hade att bara förklara ordet Respekt, även om jag visade andra människor respekt.

Men ändå så har jag fått mina skratt idag, som jag får varje dag jag jobbar. Det är dessa små stunder som är roliga, när man leker med dem, berättar något de inte vet som de blir nyfikna på, när de frågar mig något om Sverige eller verkligen uppskattar något man gjort.
Det är det lilla som gör så otroligt stor skillnad!

Det var min dag, blandad som sagt men ändå lärorik. Kom gärna med lite tips på hur du gör/skulle gjort med dina barn en dag som denna och lite tips. Det skadar aldrig! =)Musiken i USA just nu!

Eftersom Sverige är så sena med allting tänkte jag dela med mig av lite hits som går för fullt på radion här i USA just nu. Är är några av mina favoriter så lyssna och njut!Rihanna - Te Amo

Nicki Minaj - Your Love

Fefe Dobson - Ghost

Enrique Iglesias ft PitBull - I like it

Hedley - Perfect

Drake - Find your love

B.o.B ft Hayley Williams - Airplanes (min personliga favorit)

Adam Lambert - If I Had You

B.o.B ft Bruno Mars - Nothin' on you

Nickelback - Far Away

Faber Drive - G-Get Up and Dance

OneRepublic - Secrets


Har hittat alla klippen på Youtube.com så klart =)Fika och bara slappat

Idag träffade jag som sagt Nina från Slovakien, hon har varit här i 3 veckor. Riktigt trevlig och lättsam tjej. Hon berättade att hon tog en intensivkurs i engelska på 3 månader, så hon kämpar sig fram med språket. Men jag är imponerad av att hon ändå kan så mycket på så kort tid. All engelska jag kan har jag lärt mig på ca 15 år i skolan och genom otextade serier och filmer. Men jag är som sagt väldigt imponerand av henne och tycker det är starkt gjort.

Efter det åkte jag till Morristown och mötte upp My, en annan svensk tjej som jag hängt ihop med ända sen vi träffades på flygplatsen på Arlanda den 10:de maj. Vi gick runt lite, köpte sallad och satt oss sen i en park och snackade. Tog sedan tåget hem igen för att svalka mig i poolen. Var otroligt varmt idag och det blev inte bättre av att jag cyklade överallt. Jag har väldigt lätt för att bli varm och kan säga att svetten bokstavligt rann om mig =)
Men jag älskar Staterna eftersom de har AC nästan överallt. Till skillnad från hemma då vi har alla element avstängda och dörrar+fönster öppna och eventuellt någon fläkt på =)

Men tycker denna ledighet har varit skön. Bara tagit den som den kommit och slappat. Lugnare än de andra ledigheterna förstås. Men ändå inte så jag känner att jag inte bara suttit hemma. Känns som om jag har lärt mig att jag faktiskt kan ladda batterierna även om jag tar det lugnt =)


Nu väntar jag på att klockan ska bli 9 pm för jag ska se en ny film med Jennifer Love Hewitt som heter The Client List. Den verkar riktigt bra! Då blir det sista biten av kladdkakan :P


Cykeltur med picknick och Au Pair möte

Idag hade jag inget planerat förutom ett Au Pair möte. Tror det var bra för mig att inte ha några planer idag för jag harberättat förut att jag får lite ångest när jag inte har några planer när jag är ledig. Idag hade jag inte det, men det var faktiskt välbehövligt.

Sov tills jag vaknade, satt vid datorn lite på fm, åt frukost och tittade på en serie. Sen kom jag på iden att det skulle vara mysigt att ha en picknick för sig själv. Sagt och gjort. Jag packade min träningsbag med film, kamera, pengar, mobil, bok och solbrillor. Gick ut för att hämta min värdmammas cykel.
Det första jag blev förvånad över var att det såg ut att vara en stortcykel, ingen damcykel som jag hade trott. Fine tänkte jag. Det andra var att den var mer eller mindre täckt av spindelnät och skit. Antar att den inte hade blivit använd så mycket. Det tredje var att däcken var odugliga att cykla på.
När jag äntligen trodde att jag hittat en pump som funkade så hade jag så fel. Jag lyckades ha ur mer luft ist. Just då önskade jag att jag kunde ringa hem till pappa och rådfråga =O)
Blev så less till slut att jag lastade in hojjen i minibussen och åkte för att få däcken pumpade. Åkte även förbi "Kings" (mataffär) på vägen hem och köpte lite käk.

Tog sedan hojjen till Taylor Park, nedförs backe största delen av vägen så det gick fort. Konstigt hur underbart det kändes att cykla igen, var ändå några månader sen.  Frihet!
Väl framme i parken så la jag ut filten i skuggan av ett träd och satt mig ner för att njuta av lugnet, och känslan av att Bara Vara.

Blev en svettig och varm cykeltur men det var de värt!


Provade något som jag tror hette New Orleans Potato Salad och köpte lite grillkorv som jag hade till. En yoghurt som jag hoppades skulle vara som våran Risifrutti hemma och ett päron. "Risifruttin" var grekisk yoghurt med jordgubssylt. Stog iofs på förpackningen =) Gott men inte vad jag hoppats på.

Sen läste jag 5:te boken av Twilight Saga-Bree Tanner och lyssnade på  C100, en riktigt bra radiokanel som spelar de nyaste hitsen. Och här i Staterna är det verkligen de NYASTE hitsen också =)


När jag låg där på filten och läste kom jag på mig själv att läsa den engelska boken lika fort som jag läser en svensk. Hade inte tänkt på det innan men det flöt verkligen på. Innan jag kom hit kändes det som en pina att läsa en engelsk bok och jag föredrog alltid svenska böcker. Tyckte det var så svårt att läsa engelska böcker då.
Nu känns det som om jag inte vill läsa något annat, och det är ju ändå här jag bor nu och det kan ju inte skada att lära sig mer engelska. Min värd mamma har påpekat det på ett lite roligt sätt att jag tränar på engelska genom att läsa American magazine och att jag gärna får läsa hennes tidningar :S :)

En till sak som jag kom att tänka på när jag låg där och tittade på naturen var att jag inte lägger märke till lyktstolparna längre. Ni som följt min blogg vet att jag alltid tyckt att lyktstolparna de har här är så fruktansvärt fula *ler*. Kul att Sverige för en gång skull har något som känns mer modernt än det USA har.
Men nu finns de bara där och jag tänker inte på det längre. Ett tecken på att jag börjar acklimatisera mig mer och mer. Har funderat på det förut, när man kommer sluta att lägga märkte till alla sakerna man lade märke till i början av sin tid här. Det börjar bli så nu.... känns konstigt. Detta är verkligen hemma för mig nu och kommer bli min vardag...

Men det var väldigt skönt att få ha lite tid för sig själv. Tror jag inte haft det någon gång sen jag kom hit, inte så att jag åkt ut på det här viset och verkligen njutit av att vara ensam, kanske bara och handlat lite kläder för avslappning. Har för det mesta velat ha någon med mig. Kanske av anledningen att slippa känna mig just ensam och förvirrad över att vara här. Men man blir starkare med tiden här och jag känner hur man utvecklas något otroligt varje vecka genom att vara hemifrån så här.På kvällen var det dags för ytterligare ett till Au Pair möte. Vi skulle mötas för att äta på Chilis, som är en Amerikansk Diner. Jag hämtade upp tjejerna och vi poppade hög musik i bilen till matstället =) En sak som man alltid gör i bilen här är att alla sjunger när det blir en bra låt. Gjorde inte det många ggr hemma i Sverige =)
Jag fick chansen att träffa några nya tjejer vilket var skoj. Känns som om det är dem jag kan lägga energi på att hänga med och lära känna eftersom jag vet att de kommer vara här under mitt år.

Vi var 10 au pairer. Maten smakade bra. Här i USA kan du ta med maten du inte orkade hem och en sak till, du betalar bara läsk en gång och sen får du gratis påfyllning under hela middagen. Bra om man har vatten, sämre om man har något med kolsyra.

Efteråt åkte vi alla 10 tjejerna till det berömda glasstället igen. Kön var som vanligt lång. Sakert 15 pers före oss i kön, minst. Helt sjukt men det är helt klart värt väntan för glassen är så god och de är snabba i kassan också så det är bra.Jag gillar de här stora gängen med andra människor man har här. Älskar att ha mycket folk omkring mig som man kan prata och skratta med. Är inte van vid sånt hemma, för då är det helt plötsligt så svårt att få ihop folk om man vill göra något. Här är alla på vad som än händer. Man är minst 4 pers oftast. Men inget är ju som hemma här så vem har sagt något annat =)

Så imorgon ska jag träffa en tjej from Slovakien. Hon är 25 så det är roligt att ha någon i sin egen ålder här för de flesta är runt 20 år. Nu ska jag kolla på Farsan och sen sova =)Smått och gott

Här om dagen saknade jag svensk sommar och de där små sakerna som gör att man får smak på sommaren och allt den har att erbjuda. Så jag tog mig lite jordgubbar och blåbär i kylen och så klart hade jag mjölk till. Kändes som om jag satt hemma hos mina föräldrar på deras altan och åt det. Är alltid något vi ätit hemma, med mjölk eller vaniljglass. Konstigt hur man kan sakna de små sakerna man gör hemma i Sverige. Har försökt att få mina värdbarn att testa jordgubbar och glass men icke, det är ju SÅ farligt att prova något nytt.

Men jag kan då allt njuta för mig själv jag =)


Tror det var förra veckan som jag försökte mig på att baka mitt favorit recept på smulpaj jag har tagit med mig hemmifrån. Jag mixade ihop allting, in i ugnen och väntade med spänning på att pajjen skulle bli klar. När jag sedan smakade på den blev jag besviken. Den smakade precis som våfflorna gör här i USA. Antar att det är det amerikanska bakpulvret som gör det. Och jag ska säga att jag inte gillar smaken för den är lite konstgjord. Den tog bort otroligt mycket smak av bären. Men kan också berodde på att jag inte hade i lika mycket socker som det stog i receptet. Läste om en tjej som tagit med sig bakpulver hemmifrån eller hur det nu var. Undrar om det är svårt att skicka? jag menar, om tullen hittar det kan det ju bli lite misstänksamma. Vitt pulver någon? :)

Gör så här:
Rör ihop 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 1½ dl socker och 1-2 ägg till en grynig massa.Häll hälften i en ugnssäker form. Ha sedan på 4 dl bär/frukt (vinbär, hallon, blåbär, jordgubbar, äpple+kanel) och sedan andra halvan av massan. Grädda i ugnen i 175 C (347 F) i 30 minuter. Strö sedan på 2 msk socker+2 msk smält smör och grädda ytterligare 10 minuter. Servera med glass, grädde eller vaniljsås. Lycka till!

Men så här blev iaf resultatet. Tror ni någon i familjen smakade? Nej.
Men två av städerskorna gjorde det, kul!Nästa projekt var kladdkaka, och den kakan valde jag för att jag slapp använda bakpulvret de har här. Väntade även denna gång med spänning och kände hur jag längtade efter att få äta något som påminde mig om Sverige igen. Känns som lite terapi att baka svenska recept faktiskt =)
Detta blev en succé och var lika gott som hemma. Konsistensen blev perfekt och jag är riktigt nöjd!
Hoppas däremot att jag inte behöver äta upp hela själv, men däremot kan jag ju frysa den här till skillnad från smulpajen.

Gör så här:
Mixa 2 ägg och 2,5 dl socker. Sikta i mjöl (jag använde glutenfritt), kakao och ev. lite vanilj socker. Tillsätt 100g avsvalnat fett. rör ihop och häll i en smord och bröad form med avtagbara kanter. Grädda i 150 C (302 F) i ca 30 minuter. Servera med vispad grädde =)


Ville dela med mig av lite mat och bak. Och därmed denna nya kategorin. Hoppas det smakar eller kan inspirera er till att baka lite =)
För jag är fortfarande emot alla dessa mixer de använder här för att "baka".Pyssel och Ice cream

Idag har det varit en av många andra dagar med barnen, tokigheter, skratt, tjat och irritation :) Samma härliga kompott som vanligt!

Tänkte bara visa lite bilder på vad som hänt och gjorts =)
Blomman gjorde jag själv och även fjärilen. Den flätade saken fick jag av T. Så sött att jag vill sätta den på min nyckelknippa för att visa henne hur mycket jag gillade den =) Får se om jag får något armband som jag frågat efter då ;)Och lite glass på berömda Magic Fountain i Summit, blev en Magic Blend med snickers *jumi* Galet lång kö, men som tur var hade vi redan ätit upp våran glass då! Här är tjejerna jag var där med =)
"Jag måste ju hem och uppdatera min blogg" sa jag när jag sa att jag ville ha ett kort på dem.
"JA kan du skriva på engelska så man förstår?" sa en av tyskorna =)
Eclipse, äntligen!

I måndags var jag iväg med en ny au pair för att se Eclipse. Jag var så himla mallig innan jag kom hit till Staterna för jag skulle då absolut gå på Eclipse premiären när jag var i USA. Men gjorde jag det? Nej, det tog mig 2 veckor att komma iväg. Men äntligen!

Vad tyckte jag då?
Jag har alltid gillat The Twilight Saga och böckerna är otroligt bra. Mycket bättre än filmerna dock. Men en bok kan beskriva så mycket mer så det är kanske inte är så konstigt.
Hade några alltför högljudda babblande människor längst bak i biosalongen och efter halva filmen blev jag så arg att jag "Hyschade" dem och de blev tysta efter en stund. Jag har så svårt att koncentrera mig när jag hör folk småprata i bakgrunden.
Men filmen var lika bra som de andra två. Var dock lite missnöjd med den nya tjejen som spelade Victoria. Jag tycker hon bara såg rädd och osäker ut medan den gamla hade glöd, ilska och beslutsamhet i blicken. Hon var mer övertygande helt enkelt.

Nu är det bara att vänta till nästa film kommer och det är den jag längtat efter mest. Har hört att det ev kommer att bli två delar på 4:de filmen. Frusterande! Men den som väntar på något gott... :)
J diggar till musiken =)

Idag när jag skulle åka och hämta J på camp så spelade jag hög musik i bilen på väg hem men mest av anledningen att han skulle hålla sig vaken tills vi kom hem. Var Kate Perry - California Gurls på radion, så jag poppade på för jag gillar verkligen den låten och tänkte inte så mycket på det.

När jag sen kollar i backspegeln efter en liten stund ser jag hur J med ett stort leende på läpparna och tummen i munnen sitter och vickar på huvudet, fram och tillbaka till musiken.
Jag gör lika dant och vi skrattar. Han är ju bara för söt lillpojken!

Så lyssna och vicka på huvudet nu =)
Weekend off in Philadelphia, söndag

En pigg Sara som vaknade vid 9-10 tiden och en trött Angelica som sov till 11-12 tiden, åkte vi iväg till en park för att slappa och njuta av lite lugn. Perfekt dagen-efter "aktivitet" =)

Jag köpte med mig sallad, tortilla chips (farligt goda) och Sara köpta fruktsallad, juice och även yoghurt som smakade som dem vi har hemma med persikobitar *mm*

Nu när vi ändå bor i USA och alla vet att det inte är något som helst fel att tycka om sitt land här så tyckte vi det var lite kul att ta dessa bilderna =)


Efter våran picknick åkte vi till McDonalds och så klart köpte vi en varsin Caramel Frappuccino och jag tog en McFlurry Snack Size. Som så klart inte var snack size :)

Sara ville sen visa mig en skogsstig som hon brukar promenera på. Var kanonmysigt och det kändes verkligen som terapi att gå där. Vattnet som pålade och fåglarna som kvittrade, mina batterin blev garanterat laddade till max igen!Tack för en rolig och kanonmysig helg Sara! Som sagt är mina batterin laddade på nytt =)Weekend off in Philadelphia, lördag

På lördagen åkte vi till ett outlet köpcentrum för att shoppa lite och sen vidare till ett annat körcentrum som heter "King of Prussia" för att se om vi kunde hitta något snyggt att ha på oss på kvällen då vi skulle ut i Philadelphia.

"Det känns så konstigt att sitta bredvid", sa Sara =)

Vi handlade lite kläder och smycken, farligt farligt! Detta handlade jag under dagen... Och gissa om jag blev glad när Sara berättade att det var på det senare köpcentrumet hon hade köpt lösgodis förut. Vi fick ju självklart lov att gå dit och köpa lite. Dyrt dock, kostade 9 dollar för den lilla påsen. Men gott =)

Sen bestämde vi oss för att äta på Ruby's så vi slapp käka när vi kom hem. Ruby's är en typisk Amerikansk Diner och det var grymt gott, speciellt efterrätten =)

Mätta och belåtna åkte vi sedan hem och gjorde oss ordning och börja förfesta. Sen bar det in till Philadelphia.

Lördag innan fest (Före bild)

Lördag kväll (Efter bild) Sjukt vad smink och styling kan göra mycket *tummen upp*

När vi skulle packa Saras lilla kuvertväska visste vi inte riktigt hur vi skulle lösa det med pengar, id och visakort. Men tack vare att Zip blocks verkligen används till ALLT här i  USA så löste det sig snabbt. Sara hade dem t.o.m i sin byrålåda *haha*. Jag kommer vara beroende av dem när jag kommer hem till Sverige igen!

Tranbärs juice och Vodka var inte helt fel, blev en och annan under kvällen och kostade bara 3$ styck dock liten stl på muggarna. Alla drinkar här smakar så himla mycket alkohol jämt med denna var otroligt god.

Svettiga på dansgolvet, cluben var utomhus och jätte mysigt. Men var dock väldigt varmt. Kan bokstavligt talat säga att svetten rann om mig =)


Men hade en toppen rolig kväll på The Roxxy och det var verkligen roligt att få se något annat än NYC :)


Weekend off in Philadelphia, fredag

Jag får konstigt nog alltid känslan av lite ångest när jag vet att jag inte har något planerat på helgerna och det var inte lindrigare denna gång när jag visste at jag hade min weekend off. Så jag chansade och frågade Sara ifall jag kunde få komma till henne över helgen. var en ren chansning efetrsom jag vet att det är svårt att passa in de lediga helgerna med kompisar. Men hon var också ledig så i fredags efter jobbet åkte jag till Wayne, som ligger väster om Philadelphia.

Efter ca 2 timmars biltur var jag framme. Min bil var inne på service så jag fick låna min värd pappas Lexus som också hade navigation. Awesome att BMW inte var klar, tänkte jag! Var så roligt att träffa henne igen, sist var när vi var till Six Flags.
Vi bestämde oss för att gå och se The Last Airbender 3D på bio, sagt och gjort!

Jag och Sara med våra 3D brillor :)
Var en riktigt bra film och nu är det bara att vänta på nästa film för det ska tydligen bara 4 st om jag förstått det hela rätt.4th July Weekend

Har ju som bekant inte bloggat om min 4th July weekend ännu. Har varit lat, jag vet :) Men här kommer det!

Jag jobbade ju som bekant till sent på lördag kväll eftersom vi kom hem från Breezy Point med familjen då. Gick och la mig på en gång eftersom jag visste att jag skulle behöva gå upp tidigt på söndag morgon.
Söndag morgon kom och så gjorde även My, vi tog tåget in till stan för att möta upp Frida där. Vi skulle åka på en båttripp med våra Amerikanska vänner.
Medan jag och My fixade käk att ta med oss skulle Frida låsa in sitt bagage hon fick lov att ha med sin in till stan. Gick inte så bra eftersom det var helgdag och där hon skulle låsa in bagaget var stängt. Så hon kunde inte följa på båtturen eftersom hon hade en stor resväska som hon skulle behöva kånka på. Var riktigt surt för vi ville verkligen ha med henne :(
Så jag och My tog tunnelbanan till "Boat Basin" (som ett båt café/restaurang) och mötte upp resten av gänget där för att sen kliva på båten och åka ut på Hudson River :)


Grejen var att tjejer skulle "ha" bikini och fixa käk till båtturen så skulle grabbarna stå för dricka, bensin och båten såklart. Tycker jag var en bra deal och jag tog den på största allvar. Jag hade på mig bikini och självklart ville jag också prova hoppa från båten. Ingen annan hade bikini på sig och tror ni att någon annan ville bada från båten då? Jag visste att om jag inte skulle göra det skulle jag bara ångra mig. Så jag slängde på mig bikinin och tänkte: "Om ingen annan tar det här på allvar och vill bjuda på sig själv så får väll jag göra det då!" =)

Se hur resultatet blev =) Var underbart varmt och vi alla fick oss ett gott skratt av mina "bomben" och dyk kunskaper ;) -"It's really warm" Men båtturen var helt underbar och det är inget man direkt gör varje dag!


Efter båtturen åkte vi hem till Victor, mötte upp Frida där och gjorde oss ordning för kvällens party och åkte sen in till NYC för att se de planerade 4th July fyrverkerierna från ett Rooftop Party. Tyvärr så var det fullt och vi kom inte in så vi gick mot hamnen för att se dem därifrån ist. En av killarna gick först och ledde oss neråt mot hamnen, han hade på sig en hatt för att vi skulle se honom på håll, vi var ju ändå närmare 20 pers. Vi au pairer skojjade om att våran NYC-tour guide räckt upp en vattenflaska för att vi skulle kunna se honom på långt håll när han tog oss genom stan. Noah använde hatten och senare flaskan och vi fick oss ett gott skratt =)
När fyrverkerierna väl började var det helt galet. Folk sprang längs gatorna och trafikpoliser fick stoppa trafiken, bilarna tutade i ren frustration för att de inte kom fram. Galet! Tror fyrverkerierna varade i nästan en halvtimme och känslan var mäktig, folk stog där med sina familjer, amerikanska flaggor, kläder, ballonger, hattar och jublade. Tänk om vi kunde fira Svenska nationaldagen så hemma. Skulle vara så himla roligt och härligt!


Tog sen the subway hem till Victor igen och började festa. Var en riktigt rolig och galen kväll. Jag fick chansen att introducera "Sug-och-blås" för allihopa. Alla vet att det är en lek som har fjortis stämpel, men på fest funkar allt och jag tror det uppskattades för vi fick många skratt och hade riktigt kul!! Det som inte var kul var att få dricka en hutt med Jack Daniels om man tappade kortet :S

Festfina svenska brudar <3

Thanks for a awesome 4th july guys!! We'll party soon again!Vad har jag gjort hittills?

Torsdag 8/7 kl. 11.50 am:

 • Varit på Starbucks och blivit besatt av deras Caramel Frappuccino
 • Kört bil och även kört vilse ett atal ggr
 • Sett amerikanska Taxi bilar och även åkt i en, de kör som galningar. Säkerhetsbälte är ett MÅSTE!
 • Varit i New York, Times Square, Central Park
 • Besökt USAs störta nöjespark Six Flags, galet kul och våra berg-och-dalbanor hemma är inget med dem här!
 • Ätit bacon/sauce och ägg till frukost
 • Druckit amerikanskt kaffe med chokladdoft, tyckte det var jätte konstigt i början men nu gillar jag de. Var dock underbart att få dricka svenskt kaffe på Ikea förra helgen
 • Tittat på serier direkt på tv:n, skönt att slippa se allt i efterhand som hemma i Sverige =)
 • Varit på bio och sett Sex and the City 2 och Killers
 • Varit på ett antal BBQs
 • Badat i familjens pool
 • Besökt standen, badat i havet
 • Fått amerikanska vänner
 • Diskuterat skillnader mellan USA och Sverige med en amerikan, var väldigt intressant att höra hur de ser på sitt land vs vi på vårt.
 • Provat amerikanska våfflor och pannkakor. Inte lika goda som hemma förstås. Smakar lite för "konstgjort" för min smak.
 • Blivit nervös över alla polisbilar överallt =)
 • Kommit på mig själv att säga saker på svenska även om jag nyss pratat engelska
 • Outletbutiker is the shit här, ursäkta språket. Men de finns överallt och jag älskar de =)
 • Vågat ta ett flyg till andra sidan jorden, hit till USA.
 • Provat rostad macka med sylt på, var gott men föredrar ost eller skinka =)
 • Har ätit kyckling (nuggest/panerade, grillad you name it) säkert 50 dagar av mina ca 60 här i Staterna.
 • Varit ut med en promoter. Var min första vecka här och det kände sbara konstigt.
 • Följt med mina amerikanska vänner på en båttur och badat i Hudson River. Var helt underbart!
 • Bränt mig i solen för många ggr. Vet inte om solen är starkare här eller om jag bara är ute mycket mer här än vad jag varit hemma.
 • Ätit glass på ett glasställe. Alltid en lång kö när man kommit dit. Sjukt!
 • Ätit en slice amerikansk pizza även om jag inte borde ha gjort det (har Celiaki) Men var sjukt gott! :P
 • Besökt en hel del lekplatser. Alla lekplatser ser i stort sett likadana ut men är så mycket bättre än hemma
 • Varit på Ikea, druckit svenskt kaffe, setet vid en stor tavla över Dalarna =)
 • Ätit Dajm tårta, Lingonsylt, Bilar och Marabou Mintrollo från IKEA
 • Fått lakrits på posten som dessvärre tog slut på två kvällar framför datorn, tack underbara mor och far! <3
 • Sett fyrverkerier två ggr, båda gångerna var under 4th July helgen
 • Blivit förvirrad över när folk sagt "Hi, how are you?" och "Excuse me" otroligt många gånger och blir det än idag. Har aldrig varit med om att folk ber om ursäkt för allting så mycket hemma som de gör här.
 • Varit på en Strawberryfestival på barnens skola
 • Hälsat på folk som amerikanarna gör, puss på kinden och en liten kram. Sällan de tar i hand, möjligen när man hälsar på män då.
 • Gjort tacopaj och blåbär- och hallonpaj från mina svenska receptbok
 • Varit fascinerad över naturen här
 • Sagt: "This is like a movie" hur många gånger som helst just för att så otroligt mycket är som man sett det på film =)
 • Lagt undan alla mina mynt jag samlat på mig för jag kan inte skilja på dem. Vet quarter (25 cent) och de sparar jag annars betalar jag bara med sedlar =) Tänk va mycket mynt jag ska ha till slut!
 • Hållt i en magnet jag hittade i vattnet vid stranden. hemma i Sverige är de vita inte farliga men tydligen så var alla giftiga här sa en tjej. Hoppsan sa jag! =)
 • Haft några missförstånd, inge allvarliga mest bara roliga och lustiga sådana.
 • Tagit 829 kort på 8 veckor
 • Varit till ett Science center med barnen som heter "Imagine that"
 • Skypat med mamma, pappa, bror och kompisar några ggr

Det var lite smått och gott och det kommer garanterat mer =)Plast och stubb =)

Onsdag 7/7 kl. 12.27:

Jag stog vid kylskåpet och W står bredvid mig och frågar: "Why do you have plastic here?" Och pekar på mitt ena Bh-band (jag hade genomskinliga band eftersom jag hade ett sånt linne på mig så jag inte kunde ha vanliga band).
Jag skrattar och vet inte riktigt vad jag ska säga när hans mamma också var i köket. "Because it's my bra" säger jag lite generat.
"Do they have thoose in Sweden?"
"Yes but they have it here to"
"Oh" säger han lite fundersamt.
Hans mamma säger något i stil med att man har såna band för att man inte vill att sina vanliga bh-band ska synas. Barn är så himla spontana och man får vara med om alla möjliga olika kommentarer. Man kommer inte undan =)

Igår när vi skulle säga godnatt skulle han kittla mig under armen och frågade varför jag var stubbig *asg*. Jag sa att tjejer också får hår i armhålorna och behöver raka sig, om man vill de (jag inte vill påverka honom till att tycka att tjejer SKA raka sig eftersom alla inte gör det). "Do you need to shave your hole face too? Cause guys need to do that."
Nej det behöver inte tjejer göra förklarar jag, men säger att vi får hår på benen som killar också får. Han tog ett grepp om mitt ben och påpekade att han kunde se små små hårstrån som var på väg ut.
När jag sagt godnatt till honom och så gick jag därifrån med ett leende på mina läppar. Var roligt =)8 veckor i USA

Tiden rinner iväg och jag har hunnit gjort så himla mycket redan. Känns toppen!!
Som jag säkert skrivit innan har jag inte varit mega förtjust i USA den första tiden. Men nu gillar jag det verkligen och trivs så bra. Tror det är min lediga tid som förgyller det hela! Men kan fortfarande tycka att Sverige är bättre på många sätt och längta hem till det simpla "svensson livet". De som känner mig vet att jag inte är någon snobb på långa vägar och har svårt för allt som hör det "finare" livet till. Jag vill betala för mig själv, kan gå till en fest och bara vara där med mina närmaste vänner, behöver inge fina fester eller middagar men gratis alkohol osv. Är en enkel person.

Här är allt helt tvärt om mot vad jag är, städerskor 3ggr/veckan som städar hela huset, de till och med byter mina lakan och tömmer mina sopor (känns helskumt och jag hade helst velat göra det själv), ett gäng trädgårdsmästare någon ggn i veckan, designers som hjälper med inredning, bud på möbler, folk som springer och fixar med huset och poolen. Ju finare du klär dig ju lättare är det att komma in på krogen, de har promoters som tar in dig på deras krog och du får ett bord och gratis alkohol hela kvällen. Enda hållhaken är att du och dina tjejkompisar måste vara söta och hålla er vid bordet så att sen killarna kan vara där och betala spriten till er. Helt sjukt om du frågar mig och jag gillar det inte för fem öre. Jag vill gå in på ett ställe för att ha roligt, dansa och känna att jag kan göra whatever I want och då betalar jag hellre mina drinkar.
Barnen tycker att jag ber den göra allt själva, varför? Jo för att det är så jag är uppfostrad. Bara för att de har städerskor och en au pair så varför ska de städa efter dem? Det kommer de inte ha något för när de blir äldre och måste fixa det själva förr eller senare ändå.

Allt är så annorlunda. I helgen när vi skulle ut hade några grabbar i en grupp jag är med i på facebook fixat så alla i vårat sällskap skulle få komma in på ett Rooftop party så vi kunde kolla på fyrverkerierna därifrån och njuta av kvällen. Det trasslade till sig så vi kunde inte komma in, så vi gick ner till hamnen, så långt vi kom iaf och tittade på de därifrån ist. Grabbarna försökte lösa det på bästa sätt så alla blev nöjda och glada. Jag förstår att de hade otroligt mycket press på sig med allas höga förväntningar. Men jag sa att jag inte bryr mig om vi bara gick hem till någon av dem och satt där och hängde. Och en av grabbarna sa "Det vet jag redan". Jag skiter i om jag är på en Rooftop eller på en hemma fest. Vi hamnade till slut hos en av grabbarna och jag tror vi till och med hade roligare där den kvällen än vad vi skulle haft på Rooftop Partyt faktiskt. Blir på ett annat sätt när man har hemmafest.

Men nu har jag varit här i två månader och jag känner att jag börjar gilla det mer och mer.


En annan sak som känns väldigt skönt med att jag verkligen tog mig mod till att åka hit är att jag redan känner att jag har utvecklats som människa. Satt och smsade med en kompis nyss och jag kom att tänka på att jag känner att jag kan vara mig själv här. Jag bryr mig inte om vad folk tycker om mig. Hemma har jag alltid varit lite layback, kännt efter först och handlat sen. Jag har sett det som en bra grej för att man kan anpassa sig efter situationen. Men ska det behöva vara så? Varför ska jag inte kunna vara mig själv och som jag vill vara och bara låta folk tycka vad de vill. Här däremot, är jag som jag vill. Höll på att fjanta mig hur mycket som helst i söndags när vi var ute på stan, nykter. Och jag kände: Vem bryr sig, antingen tycker de jag är en tönt eller dum i huvudet eller så gillar de mig och vill fortsätta hänge med mig? Men tror att det också beror mycket på att jag umgås mer lättsamma människor här, inge snobbar som jag känner mig obekväm med. Utan folk som mer är som mig.

Detta känns som en lättnad ska ni veta, för jag har ALLTID brytt mig om vad folk tyckt om mig. Speciellt när jag träffat killar. Då har jag varit mer den som de kanske tyckt att jag skulle vara, och så har mitt riktiga jag trätt fram mer och mer. Det har gått åt pipan dessa ggr. Men nu är jag mig själv, "Take it or leave it" säger jag bara!!

Känns underbart och jag vet att alla vi Au Pairer kommer att känna att vi utvecklas på ett eller annat sätt. Det ska vi fortsätta med, för det behöver vi för våran egen självkänsla och att hitta våran väg i livet och till oss själva. Det är ju mycket därför vi är här också =)<3

Lämna tillbaka något, köpa en hög nytt

Tisdag 6/7, kl 21.45 (9.45pm):

Jag köpte ju en hel outfit till helgen som var.
Därav ett jätte snyggt halsband som kostade mig 37$ inklusive skatt. Dyrt tyckte jag men det kostar att ligga på topp och det var så fint så jag tyckte det var värt det. När jag hade haft det på mig i ca 5 timmar i söndags var jag grön runt hela halsen. Det var fejk... När man köper ett så dyrt halsband vill man inte att det ska färga, då vill man att det ska vara äkta silver.
Så idag när jag var ledig några timmar mitt på dagen åkte jag för att lämna tillbaka det, lätt som en plätt och tjejen i kassan tyckte det var jätte konstigt att det färgade. Jag kom ut från affären 37$ rikare och vad gör jag då?
Jo jag åker till Marshalls och köper kläder för ca 50$ istället. Så gick back 13$ på min biltur idag =)

Men det känns som om det inte gör något för jag ville verkligen ha dessa kläder. Inte så mycket jag men jag tyckte det var på tiden att våga ha något som inte var så jag =) Men nästa gång måste jag satsa på att köpa mer nederdelar för jag har bara köpt toppar hittills.

Tre linnen +  en jätte fin sommarklänning, älskar den!Happy Shopping! ;)Minisemester med värd familjen

Måndag 5/7 kl. 20.15:

I fredags åkte jag med familjen till farfarn som jag skrev i tidigare inlägget. Var dock inte Long Island som jag trodde utan någon annanstans, kommer inte ihåg vad det hette dock. Men en sak vet jag att det var vackert. När vi kom lastat ur bilen och gick mellan husen på området var det som att vara utomlands. Mindre hus låg tätt inpå varandra och det var sand överallt, inge gräsmattor. Havet låg på ena sidan av bostadsområdet och The Bay på den andra. Jag kände doften av saltvattnet när jag klev ur bilen och minnet om när jag varit på Öckerö hos farmor och farfar kom upp som en bild i huvudet. Underbart!
Var väldigt mysigt även om det var väldigt mycket hus i området och de låg tätt inpå varandra. Amerikanska flaggan hade sin plats på mer eller mindre alla hus. Människorna var öppna och pratade med varandra.

Sen var det dags att göra ordning barnen för att få till The Beach, och det var en hel del som behövde packas ner =) Var rätt så kallt i havet i början men man vänjde sig. Fick dock inte chansen att bada riktigt eftersom jag skulle fokusera på J. Men vi gjorde sandpajjer, tittade efter spännande saker, lekte i vattnet och sanden. Var väldigt skönt för även om det var en riktigt varm dag så var det lite blåsigt och det gjorde det skönt att vara på stranden.


På kvällen gick alla ner till andra stranden, The Bay för det skulle vara fyrverkerier där. När vi gick ut på strandpromenaden och jag fick se denna syn fick jag tårar i ögonen.


Farfarn frågade om jag gillade vad jag såg och med ett brett leende på läpparna sa jag att det var underbart vackert. Vi satte oss ner i sanden, J myste i knät på pappan, W kröp under en filt i en av vagnarna vi hade med oss och T myste i mammans knä. Farfarn berättade då hur han hade sett gnistor i ögonen på mig när jag hade sett vyn över stranden och solnedgången. Jag sa att det var helt otroligt vackert och att jag hade tårar i ögonen, att jag var tacksam över att få se det och tackade familjen för att de tagit med mig.
Just då visste jag inte om jag skulle sakna min familj hemma och önska jag kunde sitta där med dem istället eller om jag skulle vara lycklig över att fått chansen att uppleva detta. Just då var jag väldigt splittrad kan jag säga!
Fyrverkerierna var underbara och det var en speciell upplevelse att sitta på en strand och först få se solnedgången och sen fyrverkerierna.

Mittersta bilden är över New York och högra är på Staten Island om jag inte minns fel.


På lördagen började jag kl 9 am. Eftersom jag jobbade ca 12 timmar dagen innan så var jag skapligt trött men det var bara att gilla läget och bita ihop. Jag tog med mig barnen ner till The Bay och lekte på lekplatsen, plockade snäckor, tittade på magneter och krabbor och gick runt i vattnet. Passade på att ta lite bilder också.


Det skulle komma massa släktingar på em så min värd mamma behövde förbereda allting inför kvällen. Så när vi kom tillbaka så åt de lite lunch och sen var det dags för J att ta sin slummer, tog mig en jag med. Sen var det full rulle igen efter att han vaknat. Min värd mamma hade sagt till mig att fokusera på J eftersom han behövde tillsyn hela tiden pga sin ålder. De äldre behöver ju inte tillsyn på samma sätt. Men vet inte hur många ggr jag fick springa efter honom för att han sprang iväg ut på gångbanan, gick från sin mattallrik osv. Blev inte en lugn stund kan jag säga. När det väl blev kväll var jag sa trött att jag skulle kunna börja gråtit. Så vid åtta tiden satt jag J i en vagn med lite baklakan, gjorde det mysigt för honom och tog mig en promenad runt området. Var mer eller mindre festligheter i varje hus, solen var på väg att sänka sig ner över horisonten igen och jag njöt till fullo av min första lugna stund på hela dagen. Tror jag var ute och strosade runt i området med J i vagnen i nästan en halvtimme och han var nöjd också så det var kanon.

Men det var väldigt roligt att få träffa lite släkt till familjen, det får mig alltid att känna mig som en familjemedlem. Älskar när min värd familj har BBQs och andra festligheter, dock lite synd att jag måste ta hand om barnen under dessa och inte kan lära känna människorna. Men jag förstår varför BBQs är en så stor grej här för det är super trevligt. Att vi inte har mer sånt här med familjer och vänner hemma egentligen men hemma blir allt så jobbigt när man ska försöka få ihop alla så man struntar i det. Eller så bjuder man över ett par bara. Här är det liksom sammanlagt tio vuxna plus barn ibland och jag älskar det. Så himla mysigt =)

Sen var det dags att börja packa ihop och dra sig hemåt. Slutade vid 10.30 pm den dagen så jag var skapligt trött. Skulle upp tidigt på söndag morgon igen för att åka in till NY på min lediga dag men det får ni läsa om i nästa inlägg =)

Men jag hade en mycket trevlig trip hos farfarn och det var underbart att gå uppleva havet och The bay, solnedgång och fyrverkerier.


Long Island med familjen

Torsdag 23:00 (11 pm):


Imorgon ska jag följa med familjen till farfarn
som bor på Long Island. Det kommer vara fyrverkerier där imorgon kväll som vi ska titta på, vi ska även hänga på stranden och njuta av solen och Holiday Weekend. Vi ska sova över där till lördag så jag antar att det kommer bli en hel del jobb. På ett vis känns det surt för jag vill inte jobba så himla mycket men samtidigt känns det kul att få se någonting annat än Short Hills och baksidan av huset. Kunna leka med barnen på nya ställen är alltid kul för dem blir så glada och uppspelta =) Sen är det ju så att man får vara flexibel och ställa upp och då ställer också de upp på mig, vilket de gör till hundra procent.

Är så skönt med min värd familj för har inte speciellt mycket "Curfew", alltså speciella tider jag måste komma hem osv. Så länge jag är hemma den dagen jag ska jobba och gör ett bra jobb och sköter mig på min fritid så får jag göra vad jag vill. Tycker jag är jätte viktigt för jag har varit orolig för hur det skulle gå att leva i en främmande familj, man vill ju inte bli behandlad som ett barn med tider att passa osv även om jag förstår att familjer har det. Min värd mamma erbjöd mig till och med att börja senare i tisdags ifall jag skulle vara ute sent på måndag kväll, hur snällt är inte det? Detta känns hur skönt som helst =)

Nu gled jag som vanligt ifrån ämnet, Angelica i ett nötskal. Men hur som helst ska jag försöka ta lite bilder så jag kan visa er när jag kommer hem. En sak som är bra med att åka bort så här är att det förhoppningsvis blir söndag fortare och jag får vara ledig och festa =) På söndag blir det att festa i en lägenhet för att sen gå upp på "the rooftop" för att se ut över Hudson River och alla fyrverkerier. Ser verkligen fram emot detta och speciellt när jag lagt ner så mycket tid och pengar på min outfit.


Nu ska jag se till så jag får mina kläder torra för att sedan packa klart och göra sängen lite sällskap.
Godnatt!IKEA Köttbullar och gräddsås

Onsdag 22:30:

Idag började jag kl 2.30 pm.
Vi lekte med vattenballonger, men vi kastade dem inte utan T ville göra en liten teater av dem. Kastade lite boll till W så han fick träna på sina basebollslag. När jag växte upp J från sin nap var han världens ängel, studsade leendes runt i sängen och var kanon söt.
Skulle egentligen åka till en lekplats innan middagen men något kom emellan. Så barnen spelade Wii tills maten blev klar istället. Blev IKEA köttbullar, IKEA Gräddsås och pasta. Har aldrig sett barn äta så många köttbullar förut. T åt säkert 13 stycken och pojkarna låg inte långt efter =) Barnen ville ha såsen i en liten skål bredvid, så de kunde doppa köttbullarna *hihi*. Var faktiskt lite sött. Medan jag smetade ihop min mat på tallriken =)

Idag har varit en blandad dag, T har varit jätte go och lyssnat väldigt bra. W har varit vrång och uttråkad. J har varit busig som vanligt och lyckades på något vänster ha sönder hela min burk med lingonsylt, ska erkänna att jag blev lagom grinig på honom. Men han kunde ju inte rå för det så det var bara att städa upp allt glas och jag får skylla mig själv för att jag inte var nog vaksam. Men man lär sig av sina misstag =)

Men det är väl tur att alla små speciella tillfällen förgyller jobbet. Det gör de dåliga dagarna bättre. En kram, ett litet samtal innan läggdags, en rolig diskussion, en godnatt puss... vad som helst.
Det får mig att längta tills jag själv skaffar familj en dag. Då kan jag fira högtider på mitt sätt, uppfostra dem som jag vill, lära dem saker jag vill lära dem. Allt det där som man själv fått när man var liten blandar man ihop till sin alldeles egna kompott =)

Det jag kan sakna är att jag skulle vilja visa dem mer om Sverige. T ex. fira midsommar med dem (vet inte ens om min host mom visste att det var midsommar förra veckan), baka svenskt fikabröd och laga svenska rätter, låta dem måla sina dalhästar jag tagit med till dem eller laga svensk mat så de får prova. Frågade dem om de skulle vilja prova någon svensk maträtt, W sa nej innan jag knappt hunnit avsluta meningen och T vickade på handen och såg fundersam ut. Antar att de inte var så pigga på det, synd att de är så "picky" för det finns en hel del gott jag skulle kunna göra =)
Finns så mycket jag vill göra med dem men egentligen har jag ju bara varit här i 7 veckor så det är ju faktiskt inte så mycket. Jag har desto mer att göra sen och jag kommer nog få idétorka så det duger efter ett tag =)

Nu ska jag sova för jag har slutat för dagen/kvällen. Har blivit alldeles för sena kvällar de senaste dagarna så idag får det bli ändring. Är faktiskt lite trött också...Psst, jag köpte lite smycken till min outfit idag också. Må detta bli en perfekt kväll när jag spenderat på tok för mycket pengar på kläder och saker där till =)