Underbar fredag

Igår var det en sån där dag då allt känns så bra =) Ställde klockan på halv nio för att träna med Jean, vi gick/sprang 4 mile (1 mile är 1.6km). Efter det tog jag bilen till Best Buy (typ Elgiganten) för att köpa en ny kamera, kom hem, åt brunch, duschade och sen skypade jag med Mia och hennes två döttrar. Var så himla roligt, satt med ett fånigt leedne på läpparna mest hela tiden. Vi gjorde grimaser och fnittrade =)



Efter det löste jag in min check på banken, skypade jag med Elin i nästan 2 timmar (alltid lika roligt), bokade hostel i San Fransisco och Los Angeles för min resa sista månaden :D
När Joanna slutade vid sju åkte jag, Joanna, Jean och Bea till Magic Fountain och åt glass. Sen åkte vi till Route 10 för att se "Water for elephants". Helt underbar film, den var rolig, sorglig, hemsk, fin och helt amazing! Helt klart en sevärd film!!



Hade en toppen dag igår, lugn, roligt och en dag då jag fick mycket gjort!!


Rädd eller glad?

Nu börjar det verkligen slå mig att jag ska lämna mitt liv här snart. Har 5 veckor kvar i USA innan det är dags att sätta sig på planet hem. Pratade nyss med Jeannet och kollade på klockan/kalendern som finns på skrivbordet på datorn. Innan har jag behövt "bläddra" för att kunna räkna veckorna, och nu behöve jag bara trycka upp det eftersom det är några veckor tills jag anländer på Arlanda hemma i Sverige!



Blir ledsen och får en slags ångest av att tänka på att jag ska åka hem, lämna alla mina vänner. En ny Au Pair ska ta hand om "mina" barn och kanske hänga med mina vänner. Tanken "varför valde jag inte att förlänga?" kommer upp. Men vet att jag hade velat flytta om jag hade gjort det och då hade jag flyttat ifrån mina vänner iaf. Tror jag är så splittrad av hela situationen och det är rätt så frustrerande att känna att man vill stanna och åka hem på samma gång. Längtar efter att få krama om mina föräldrar på Arlanda, träffa mina vänner som jag saknat så mycket, komma tillbaka till det enkla livet. Jag vet precis vad jag har när jag kommer hem, det skrämmer mig so fruktansvärt att tänka på att jag kankse ångrar mig när jag väl kommer hem och vill tillbaka.

Jag är rädd, ledsen, exalterad och glad på samma gång. Jag är väldigt splittrad med andra ord... Även om jag innerst inne vet att jag har gjort mitt som au pair och det är hem jag vill <3


American Museum of Natural History

Förra veckan åkte vi hit, ville bara lägga upp lite bilder snabbt =)

Bilen var full med vixna och barn so Reeta och Anette fick sitta i skuffen på väg till tågstationen. They had carseats at least :P


  

De har öppnat en Dinosarie utställning där nu,
vilket var väldigt populärt bland mina värd barn. BKolla in den här dinosarien. Här kunde man se hur det såg ut inuti dinosarien när den andades och även blodflödet. Coolt! 2:a bilen är dess hjärta! 3:dje bilen är när barnen gräver efter dinosarieben =)
  

Thank you for letting me come, had a great time!


Central Park Zoo

Idag jobabde jag extra, min värdmamma skulle in till stan för att W och T hade tid hos tandläkaren. Hon frågade om jag ville jobba extra och vi kunde då åka till zooet innan. Sagt och gjort!

Vi såg sjölejon, pingviner, isbjörnar, apor, fåglar, ormar mm =)
  

Efter zoo åt vi lunch. Jag åt glutenfri pasta med Bolognese *gott*. Sen strosade jag, Reeta, Anette och Farfarn runt lite innan det var dags att möta upp värd mamman och de två äldsta och åka hem.

Love this view =)


   

Had a nice day with my hostfamily today!




Helgen som varit

I lördags åkte jag till Birgit på middag först, firade hennes födelsedag som är på onsdag. Sen tog, jag, Birigt, My, Sofia, Eva, Bea och Joanna tåget in till NYC. Gick in på Webster Hall. Var okej men har haft roligare =)

På söndag efter att jag slappade till eftermiddagen mötte jag upp Birgit vid Briant park i Summit och tog en promenad, satt i regnet och pratade. Efter det så åkte vi och åt frozen yogurt =) Ursäkta bilderna men min kamera tappades bort i helgen så dem här är från min mobil.

   

Tack för helgen tjejer =)


Besök från Easter Bunny

Igår när jag öppnade min dörr för att gå ner och äta frukost stog det en Easter Basket utanför min dörr =) Var så himla roligt!!
 

Sedan kom The Easter Bunny förbi med personligt designade Dalahästar (Bob) till barnen. Dalahästen jag gav till mina värdföräldrar döptes till Bob. J hade sin i sängen den natten och T älskade sin =)
 


Äntligen helg!

Nu är det äntligen helg och jag är ledig =) Nästa vecka jobbar jag måndag-torsdag och veckan efter det som är min sista vecka, tisdag-torsdag. Så himla skönt att ha de sista helgerna ledigt efter att man har jobbat så många lördagar de senaste året. Igår gick jag på bio med hela familjen, vi såg "Hop" som handlade om en påsk hare. Var en rolig coh söt film. Efter det åt jag, Joanna, My, Sofia, Malin och Bea pizza. Bea hänge med mig och Joanna hem och vi kollade på Tangled och snackade.

Nu väntar jag på att Bea ska komma och hämta mig för vi ska åka till Livingston Mall och Michaels. Hon har varit och klippt av sig håret *hihi*. Senare idag blir det middag hos Birgit och sen utgång i NYC. Ska bli så himla roligt att gå ut, är alltid kul i NYC!!  Är visseligen förkyld men det ska inte stoppa mig den här gången. 

Hörs imorgon när jag vaknat och orkar blogga =)


Reeta back in the States

I måndags kom Reeta (gamla au pairen) tillbaka hit för att hälsa på, och hon hade sin kompis med sig. Var väldigt kul att träffa henne =) Hon hade med sig presenter och hon visste precis vad jag gillade, och jag blev så klart jätte glad!! Cider så jag kunde fira Valborgsmässoafton och lakrits =P

Thanks you so much girl!!! =)



Brooklyn Bridge & Botanical Garden

I söndags hade vi ett au pair möte inne i NYC, vi skulle gå över Brooklyn Bridge. När vi väl hittade till mötes platsen tack vare Eva (som har bästa lokalsinnet ever) väntade vi in alla andra au pair grupper och våran LCC.

My, Johanna, Malin, Sofia, Joanna, Eva och Bea!


Jag på Brooklyn Bridge och vad gör inte det hela bättre än sol?!


När vi var på Brooklyn sidan
bestämde vi oss för att gå mot Botaniska trädgården. Vi käkade på vägen dit och gick hela vägen dit istället för att ta tunnelbanan. Tog ett tag men det var ju så härligt väder ute!

På väg till vårat mål, Botanical Garden. Älskar den här typen av gator, som i filmer ni vet? =)

     

När vi kom fram till Botaniska Trädgården betalade vi 10 dollar ($5 om man har studentkortet). Var väldigt fint där inne, var bara synd att inte Cherry blosson träden hade blommat eftersom de är min favorit, men fanns så himla mycket annat fint att titta på, var så rogivande och vackert!!

      

Hade en perfekt dag i NYC och blev solbränd också men det var det värt =)


Welcome Joanna!

Så i fredags åkte jag hämtade nya au pairen, min värd mamma fick hinder så det blev jag som hämtade henne. Fredag kväll åt hela familjen middag ihop, drack vin och pratade. Var så himla trevligt =).
På lördag jobbade jag och hon följde med på Easter Hunt med barnen och till lekparken, lärde känna barnen. Fick träffa hela tjocka släkten på lördag också :) Lika bra att ta allt på samma gång...

Egg Hunt i Taylor Park. Massa choklad ägg var utkastade och alla barnen stog redo, en branbil tutade högt som startsignal och alla rusade och började plocka ägg =)


När vi kom hem från släkten gjorde vi oss ordning och åkte med My och Sofia till The Office i Summit som är en Bar/restaurang. Vi åt där och drack lite vin och hade trevligt!

My och Sofia


Joanna och jag


Så jag hoppas att hon hade två första bra dagar i Short Hills och det kan bara bli bättre =)

Welcome girl =)



Påsk (pyssel)

Tidigare i veckan gjorde jag och T lite påskpyssel. Vi blåste ur råa ägg och dekorerade den för att sedan hänga upp dem =) Så vi gjorde ett Sverige ett, blått och gult med texten "Glad påsk" på och ett för Joanna som är från Polen =)

Intruktioner: Först skakade vi äggen så att gulan skulle gå sönder, blir lättare att blåsa ur då. Sen pickade vi hål i vardera ände på ägget med en nål. Sen började vi blåsa, jag blåste så många att jag fick ont i kinderna. T däremot pickade så stora hål så när hon hade gjort tre hade jag blåst ur ett =) Vi bröt tängstickor i tre bitar fäste ett snöre i dem och stack in dem i äggen. Nu kan du hänga upp dem. Sen är det bara att dekorera med färd, pennor, stickers, glitter eller vad du vill =)



Var väldigt roligt att ha den här stunden med T =)


Och här är lite andra bilder på påsksaker i huset =)
   

Träden är så vackra nu, de blommar i vitt, ljus och mörk rosa. Här är ett träd jag tog kort på igår som blev nedsågat idag! OCh de vita träden är från lekparken, så fint!
 


Easter egg :D

Idag låg det ett grönt paket nedanför brevlådan, vilket betyder SVERIGE!!! Öppnade det och där i var det ett påskegg fullt med mitt favotir godis. Jag blev så glad =) T blev nyfiken och frågade vad det var och jag sa att våra påskägg ser ut så här i Sverige. Jag hon fick reda på vad det var i fick jag inte ha det ifred, hon ville prova Svenskt godis igen. jag tycker det bara är kul eftersom fröken T är väldigt kräsen *hihi*. Men hon gillade det, smakade på tänder och gelehallon. Sen stängde jag påsen och tyckte det var nog eftersom hon redan hade sin efterätt :P

Tack Mamma och Pappa så himla mycket <3 Ni vet att även om jag är snart 25 år tycker jag att det är lika kul att få ett påskägg, alla är vi barn innerst inne vet ni ;)




Go home?

Igår städade jag ur mitt rum. Sorterade kläder jag skulle ha kvar och slänga eller ge bort. Så nu är mitt gamla rum tomt och redo för en ny au pair och jag har flyttat in i gästrummet. Känns väldigt konstigt. Som jag sa till My: "Inatt var den sista natten i mitt rum." Känns lite vemodigt eftersom man har bott i det rummet i nästan 1 år nu. Men ändå så är det skönt för att jag vet att det inte står på förän jag jag står på Arlanda och kramar om mina föräldrar =)

Mitt tomma, gamla rum..
 

Gästrummet, dock större och skönare säng :)


Men allt har sin gång, vi alla lär åka hem
i slutändan och vi är väl medvetna om det. Känns bara så overkligt att åka hem nu efter ett år. 4 veckor kvar att jobba och 7 veckor i USA. Knäppt de känns! Kommer sakna att hänga med mina tjejer.... så om jag är dryg och tjatig på mina vänner när jag komme rhem så vet alla varför =)


Weekend off April!

I fredags åkte jag till gymmet efter att jag slutat jobba kl. 6pm. Sen kom Jean och hämtade mig för att vi skulle åka hem till Birgit som ville ha lite sällskap hemma =) Bea kom också dit så vi alla åt godis, snackade, kollade på film och hade trevligt.




Lördag, My kom på fm och vi åkte till Route 10 för att hon behövde ha lite prylar. Vi käkade på TacoBell, var faktiskt så fint väder att vi satt i bakluckan på bilen. Folk måste trött vi varit dumma i huvudet =)

 

Sen hämtade vi upp Birgit och vi åkte och åt glass. Åkte sen på Bio med Beatrice på kvällen. Jag och My såg "Soul Surfer" och Bea och Birgit såg "Arthur". Soul surfer var en bra film, den fick en att tänka på att man ska vara tacksam för det man har i livet. Och filmen blir så mycket bättre när det är en sann berättelse.



Idag söndag: Jag och My tog det lugnt på morgonen, åt frulle och kollade på Supernatural, och jag flyttade ur mitt rum, tog en promenad med Jean och sen följde vi med henne på en MMA träning. Var roligt och jag vill inte veta hur mycket träningsvärk jag kommer ha de närmaste dagarna =)
 
Tog lite bilder ute idag för att visa er hur en vår i Short Hills ser ut =)
       

På kvällen åkte vi till Macaroni and Grill som inte alls var vad jag trodde det skulle vara. Trodde de skulle vara lite Diner stuk men det var en fin restaurang med helt underbar mat OCH glutenfri pasta =)

 

Thanks again my favourite girls for an awesome weekend! Love u all!!


Vänner för livet!

Välkommen till mitt liv som au pair. Idag var in eftermiddag mindre rolig. Vill inte gå in på detaljer men efter att ha pratat med My så kändes allt bättre. Nu kan jag klara av de sista veckorna!!!

Tack My för att du lyssnade idag när jag behövde prata, det är guldvärt!




"Bra-iga" Bea =)

Igår träffade jag Beatrice, hon följde med mig till gymmet. När vi åkte hem gav hon mig en godispåse med svenkst godis. Jag blev så klart överlycklig. T smakade och hon gillade de där turkosa flaskorna, va de nu heter =) Min värd mamma sa: "I chewed and chewed and chewed" med ett leende. Visst vard et lite att tugga i efter att ha rest långt men det har jag varit med om förut. Och jag tuggar gärna om jag får chansen att äta underbart gott svenskt godis!

Tack så himla mycket för godiset!



Pubkväll+hang out

Jag slutade kl 4pm i lördags, My kom och vi gjorde oss ordning innan vi tog 4.53 tåget in till NYC med Jeannet. I stan mötte vi upp Sofia och Rikke. Åt middag på Hard Rock Café, var faktiskt första gången jag var där inne. Vi hade så roligt, can u tell? =)

1. Danskorna Jean och Rikke
2. Jag och My
3. Sofia påstog precis innan fotot att hon inte kunde snurra spagettin på gaffeln, men ack så fel hon hade =)
4. Bästa servetören ever. han frågade vart vi kom ifrån och när några av oss sa Sverige visade han upp sina snusdosor. Tyckte det var så klockrent så frågade om ett foto. Som han själv sa: "Snus Viking Sage"
5. Brudarna på Time Square på väg till den Irländska Puben "The Wrightway" (om jag kommer ihåg rätt)

    

Sen satt vi på puben och snackade, skrattade and had a blast =)  

Thanks girls, it was an awesome night!! <3



Igår söndag var jag helt ledig, efter att jag sovit ut och ätit frulle pallrade jag mig till gymmet. Efter en dusch och lite uppfräschning ringde jag Beatrice som kom till Summit i fredags. Hon är dalkulla som jag, från Mora  =) Vi klickade verkligen och hon är hur rolig som helst så hon kommer jag garanterat hänga med mer *ler*.
Så vi åkte och käkade glass vid Magic Fountain *tummen upp*, mötte upp med Birgit och Silvia och visade Bea Short Hills Mall och Livingston Mall. Sen drog vi till Broadway Diner i Summit och åt middag. Efter det skjutsade vi Silvia till tåget och Bea hem. Jag ohc Birgit åkte och kollade på Insidious. det var en skum film =)  Folk pratade och skrattade som vanligt när man kollar på skräck filmer men vi hade roligt ändå =)

Beatrice shoppade loss på CVS =)


Jag och Birgit i en tom biosalong, innan folket kom!


Thanks girls =)


Arts and craft

Idag kom min värd mamma på den brilljanta iden att vi skulle göra ett ABC till J och sätta upp i lekrummet. Så när T kom hem från skolan satte vi igång. Vi var väldigt kreativa och det var roligt. När J vaknade från hans nap och fick se vad vi gjort såg vi ett stort leende på hans läppar och han satt igång att namnge sakerna under bokstäverna =)



Efter det ville de måla så vi tog fram fingerfärg och de satte igång. Jag försökte att inte få panik över all "mess" mend et gick bra. Skulle göra ett tappers försökt att kladda lite jag med. När jag målat "vad-jag-trodde-var-svenska-flaggan" frågade jag T om hon såg vad det var? "No, should i know?" frågade hon. DÅ, ser jag att jag målat flaggan fel, gul med blått kors. Herre gud tänkte jag, nu har jag då verkligen varit här för länge om jag till och med glömmer av hur man målar svenska flaggan. Så jag målade snabbt dit en till, riktig! =)




April April!

Idag är det första april men jag har inte blivit lurad med något förutom något som W försökte med =) när jag var i badrummet och på väg ut så sa han något i stil med: "Angelica, look behind you, there is a giant eye looking at you!" Jag låtsas bli rädd och tittar bakåt och han säger typ: "April Fools!" och skrattar över segern!
Hihi hur sött är inte de då =) Sen tänkte ju jag luras tillbaka med standard grejen vi alldrig kört med hemma. Man tittar ut genom fönstret och säger att något skumt djur (whatever) står i trädgården. Men det glömde jag bort =)

Men men, april april på alla er som blivit lurade idag iaf!