Weekend off i januari

Då har man varit ledig igen då. Tiden går så himla fort ibland och speciellt när man är ledig. Så i fredags åkte jag, Jean och Malin till Summit Diner för att möta upp Julia, Marie och Caroline. Vi käkade lite mat innan vi sen åkte till morristown för att prova på Poledancing =)

Fråga mig inte vad Jeannet gör :)
 

Sen var det dags att prova på PoleDance. Var väldigt svårt eftersom man måste vara väldigt stark i handleder och armar. Men det var jätte roligt. Vi satt ihop en liten koregrafi som vi sen dansade till.
  På lördag skypade jag med min mamma först på morgonen <3 Sen åkte jag och hämtade My i Warren innan vi åkte vidare till Bridgewater mall. Vi kikade på lite kläder och käkade mat där.

 

Sen åkte vi hem till mig, gjorde oss ordning och tog sen tåget in till NYC.
   

Efter att vi dansat av oss på Webster Hall gick vi till McDonalds och käkade. Där var det en kille som gjorde kort trick och jag ville så klart se hur det gick till. Vi började sen snacka med han ohc hans kompisar och hände med dem tills vårat 7.11am tåg skulle gå =)
    

Hade så himla roligt det här kvällen, träffade nya vänner och fick många skratt :) Tack My för att du ville följa med mig ut!!

Uppdat =)

Okej, jag vet att jag varit väldigt dålig på att blogga denna veckan men tror att jag prioriterat sömn och serier (Spartacus, 90210 och Vampire Diaries) lite mer än att blogga faktiskt =)
Ikväll ska jag och My ut i NYC och festa loss. Idag tror jag att jag ska ha min hatt på mig.

Men hur som helst ska jag iaf sluta nu, lär hoppa in i duschen snart och fixa ordning mig. Jag bloggar imorgon elle rmåndag om helgen. Som vanligt kan ni vänta er ett riktigt långt inlägg...bra eller dåligt? Men jag har svårt att skriva för lite. Och eftersom jag vill att mina nära och kära ska veta ALLT så skriver jag därför mer =)

Ses snart igen!


Shopping och bio

I lördags jobbade jag mest. På morgonen igår söndag tittade jag på Supernatural som Jean och My har fått mig att börja titta på. Det är ju faktikst bra...Sen hämtade jag upp Malin och Jeannet, åkte till Livingston mall där jag äntligen köpte mig en hatt som jag vlat ha alldeles för länge. Köpte även en slips. Ska bli spännande och se när man ska änvända den =)
Efter det åkte vi till Route 10, Five Below och Michaels. Vi köpte lite småprylar och jag köpte lite scrapbooking grejer på Michaels. Sen bestämde vi oss för att åka och käka för att fördriva tiden tills bion började (Black Swan) Så vi åkte och kollade när bion börjande, 4.35 pm. Så vi hade ca två timmar på oss...

En rolig sak!!! När vi sen skulle åka till Taco Bell blev vi förvirrade. På route 10 är det många "spanska svängar" eller "All turns" och man blir lätt förvirrad. tar man fel så är det bara att göra en ny spansk sväng och åka tillbaka + att det är mycket trafik. Bion var på ena sidan och Taco bell på andra så vi åkte ut från bion på ett ställe jag faktiskt aldrig åkt ut från. Om ni tittar på bilden så ställde jag mig i den filen som är till höger, det stog en bil där redan och jag och Jean diskuterade hur vi skulle kunna svänga vänster (på bilen höger). Det kändes fruktansvärt fel för bredvid oss (till erat höger) var det två filer som redan åkte i den riktningen vi ville. Men vi åkte på och hamnade där vi skulle tillslut. När vi sen stog där bilen är tagen från slog det mig att vi var i fel fil. Den filen till höger är för bilar som ska in till bion. Gud va vi skrattade och jag kände mig som en usel bilförare. Komplicerat men roligt var det.
När vi sen kom på just den här vägen igen för att köra in till bion.... tror ni inte att det är en bil som står i just den filen som vi stog i förut och som vi behövde åka i nu för att åka in. Haha ibland blir man fruktansvärt förvirrad på alla vägar här =).


Hur som helst satt vi på TacoBell i ca 1½ timme.
  

Filmen var grymt bra. Tror den var närmare 2 timmar men tiden gick så fort. Tycker filmen var bra gjord och Natalie Portman är en otroligt bra skådespeleska. Jeannet sa att hon läst att hon dansar själv i 90% av filmen, det tycker jag är otroligt. Hon har tydligen fått ligga i hårdträning för den här rollen. Filmen var brilljant och jag gillar den. Så tycker absolut att ni ska se den om ni får tillfälla till!
 

Sen åkte vi till Dunkin Donuts och köpte Vanilla Chai och satt och snackade om bl.a om vad vi gjort/våra syskon gjort mot oss när vi var små. Blev många skratt :)
Hade en kanon dag. Tack Malin och Jean!!

Detta var vad jag handlade idag. Förutom jackan,d en beställde jag från Guess.com i måndags =)
Grå hatt & svart slips=Hot topic
Väska=Marshalls
Rosa glittrigt papper och srickers=Michaels
Köpte även lite säker på Five Below som jag inte kan lägga upp än för det är presenter =)
Made by T

Igår när jag och barnen hade ätit frågade jag T om hon ville göra ett porträtt av mig. Och visst kunde hon göra det. Det blev en hel del fniss under ritandet och detta blev resultatet....På bildeen gör W en liten korrigering, vad det nu kan vara.

Titta noga vad hon skrivit på min tröja "I'm weirdo" Men det gör inget, för jag vill inte vara normal =)


Innan det började J med att utforska min mun. "Flashlight" sa han exalterat och sprang och hämtade en. efter en stund var det inte bara J utan alla tre barnen som utforskade min mun medan jag hade fullt sjå att gapa =) De var nog rä'tt imponerade att se strupen, halsen, tungan och allt annat.

Inte kanske den mest roliga bild jag lagt upp men därför gör jag den liten :D"Snow days"

När jag var ny här hörde jag av andra au pairer att allt stannar när det kommer snö. Affärer stänger, skolorna börjar senare eller blir inställda helt, folk stannar hemma från jobbet etc.
Nu när snön väl har kommit är det löjligt. Som jags krev innen när första stora snön kom, folk körde med varningsblinkers på, det var mer poliser ute än vanligt, bilar hade stannat på sidorna eller körd av vägen/sladdat. Då undrar ni säkert även som jag, varför all denna kaos? Jag tror att det är mest pga att de inte har vinterdäck eller att vägarna blir plogade riktigt. Hemma är vi vana vid snö varje år och vi lär oss hantera det. Här blir det handfallna och vet inte vad de ska göra typ.
Idag är det en snödag, skolan börjar två timmar senare, vilket är fruktansvärt löjligt. Istället för att göra något åt saken så skjuter man fram stolstarten ist. Jag menar, hur gör föräldrar som jobbar och inte kan åka tidigare till jobbet pga att barnen börjar senare. Alla har inte en au pair som kan jobba.Undrar va de skulle tycka om Sverige då. Barn går till skolan varje dag i snöväder och folk skrapar rutorna på sina bilar och åker till jobbet. Min pappa cyklar till jobbet varje morgon, ibland har han fått cykla i dm hög snö. Min mamma går ut med hundarna även om det är -20 grader "för ut ska dem", som hon säger =) Inte gnäller dem för de, det är så det funkar hemma. Vi låter inte vädret sätta stopp för oss utan lär oss hantera det. Plogbilarna är ute och de är stora traktorer och inte fyrhjulsdrivna bilar med en plog frampå. Inte konstigt att det blir kaos här. Jag frågade min värdmamma varför de inte har vinterdäck här, då svarar hon att efetrsom snön inte ligger kvar på backen så länge utan det blir bart rätt fort så behöver dem inte det. De skulle vara slita på däcken. "But you are use to drive in snow right?" frågade hon mig. "yes, I am. But we also have the winter tires." Vilket gör hela grejen så mycket enklare. Men de förstår de tydligen inte. En annan kompis värd föräldrar tyckte typ att All-around däck var vinterdäck och dög bra?

Men men, nu vet ni vilket kaos det blir här varja gång de går ut på radio och tv att snö ska komma. Alla bereder sig på sen skolstart på morgonen eller komma sent till jobbet pga snökaos, om de inte har en stackars Au pair som får jobba mer ist....


Lejontofflor *grr*

Förra veckan skickade jag ett litet paket till min kompis lilla pojk Alfred. Han föddes förra måndagen. Hittade så himla söta tofflor med skallror i som jag bara fick lov att köpa till dem och köpte även ett kort till honom där det var riktlinjer för hur han ska uppfostra sina föräldrar, riktigt kul =) Den fick paketet igår...
Sushi, bowling och annat kul

Igår träffade jag en person efter att vi har smsat lite. Vi gick först på Short Hills Mall, snackade, jag försökte lära han svenska, jag provade ett par jeans (som jag sedan köpte) och en jacka (som jag sedan beställde online) =)
Efter det åkte vi till Summit och åt sushi och drack vin (på vissa restauranger här tar man med sig eget dricka så serverar de bara). Efter att vi var mätta och belåtna åkte vi till Route 10 för att spela bowling. Vart tre intressanta omgångar med tur och otur, vadslagning och skratt =)

Jeansen var faktiskt de dyraste plagget jag köpt här hittills 89$
Självklart visar jag en bild på den omgången när jag vann
   

Thanks for a great day!


NYC och Broadway med My

Igår åkte jag och My in till NYC för att gå på en Broadway show. Vi bestämde oss för att se en som hette "Time Stand Still". Den var om en fotograf som kom tillbaka från Irak pga att hon var skadad och hur hon kämpade med vardagen igen. Men jag trodde man skulle få lov att stå där i flera timmar, kön till biljetterna för Broadway är ju ändå rätt känd för att vara just LÅNG! Men icke =)
Men medans vi väntade på att den skulle börja strosade vi runt i affärer och drack Startbucks kaffe =)

    

Sen var det dags att gå in på teatern. Gick fort även om det var rätt mycket folk. en snäll kvinna tog ett kort åt oss =) Känner ni igen någon av skådespelarna?
Det var en bra show, rörande och fick en att tänka en hel del. Nästa gång blir det en musikal eller en konsert/match i basket/hocket på Madison Square Garden =) Sen strosade vi runt igen. NYC är som vackrast på kvällen eller vad tycker ni?
  


Tack för en perfekt dag MY <3Förväntansfull

Skrev lite med min mamma idag på Facebook. Jag berättade om min hemlängtan och hon frågad emig varför jag trodde att jag kände så just nu? Jag sa att jag dels tror att det beror på att jag vet att jag snart kommer få träffa alla och att det börjar dra ihop sig till hemfärd. Då skrev hon att det inte var så konstigt att jag längtade hem för jag hade ju ändå en HEL DEL att se fram emot... Hon och jag räknade upp en hel del saker:

*Träffa min familj på flygplatsen är jag väldigt förväntans full till =)
*Se Mickes (min äldsta storebror) nya lägenhet
*Träffa Andreas (min yngste storebror) som har bott i södra Sverige ett bra tag men nu flyttat till Dalarna igen
*Se Mias nya lägenhet och hennes töser =)
*Se Thereses nya lägenhet som också har flyttat tillbaka till Dalarna, nu med pojkvän =)
*Träffa Viktoria och den lilla bebisen som kom till världen i måndags <3
*Se Hillevis hus som hon och hennes pojkvän har köpt
*Åka på kryssningar /technofester med Elin
*Förhoppningsvis börja plugga på universitet och flytta
*Smaka på allt som jag inte ätit elelr kännt smaken på på ett år!!
 och så klart alla andra mina vänner <3

Men det är sjukt vad det händer mycket i folks liv medan man är borta så här. Och slår vad om att mycket mer kan hända innan jag är hemma i slutet på maj =)


"Funny facts"

Jag gav T en bok i julklapp om roliga och äckliga fakta. Visste att hon skulle älska den. Men med julen och alla andra julklappar blev den bortglömd så jag frågade henne nu på kvällen om hon läst den. Vi hittade den och hon började läsa högt. Vi fnittrade och efter en stund W gjorde oss sällskap. Helt plötligt sa hon med förvåning: "Special food from -Sweden- Smoked Reindeer" hon tittade på mig och frågad eom det var sant. När jag sa "Yes" såg hon förskräckt ut och görjade fnittra. "That´s so cool" fick hon fram.
Efter en stund kom min värd mamma in för jag var off, jag satt kvar, vi läste vidare och allihopa fnittrade vidare. Sen utropade T igen: "In Sweden it is against the law to insult your child." Vi började skratta och jag sa "But your not supposed to do that anyway" och min värd mamma började garva ännu mer. Jag gjorde iaf ett tappert försök att försvara våra lagar =)


Sjuk igen :(

Då sitter jag här igen och är sjuk. Vet inte vad det är med min kropp här men jag råkar ut för de mest skumma sjukdommar och har snart haft lika många förkylningar under 8 månader som jag haft under hela mitt liv hemma =), typ. Min kropp är inte som den ska och imunförsvar.. vad är det?
Denna gång är det någon typ av ögoninfektion eller vagel. Är inte säker på vad det var/är än eller om det bara är en del av förkylningen. Men tänker vänta och se om rinnandet från ögona försvinner elle rom jag MÅSTE gå till doktorn igen. Harf ör mig att man inte behöver få antibiotika hemma för ögoninflammation? Det försvinner väl av sig själv till slut? Men de kanske tänker mest på att jag kan föra över det till barnen, så kanske därför de är oroliga. Men det är drygt för även om jag är sjuk och trött lär jag ju jobba. Vet inte ens vad som gäller om man är sjuk och inte kan jobba en dag.

En annan sak jag funderat på nu i dagarna är att jag verkligen vet vilka mina vänner är. De jag visste att jag skulle hålla kontakten med har jag verkligen gjort det med också. De jag inte förväntade mig skulle bry sig lika mycket visade sig bry sig väldigt mycket om mig och har visat det på olika sätt. De som jag var osäker på om jag skulle hålla kontakten med har jag inte pratat mycket med alls. Så vissa band har stärkts så otroligt mycket medans vissa har tynat bort. Men tack till alla som finns där hemma <3!!! Det är guldvärt!


Stora gratulationer =)

Fick ett sms idag på min Sverige telefon av min kompis Viktoria. Idag kom en liten pojk till världen =) Anton som nu är storebror har längtat så länge efter den lilla och kan tänka mig att mamma Viktoria och pappa Erik har gjort det med =)

Ville skriva här och gratulera er och även säga att det var väldigt roligt att få ett sms idag, verkligen!! Tack och lycka till med lillen <3


Mys och skridskor

Okej, då var det dags att blogga om sin ledighet igen, awesome =) Igår slutade jag jobba vid 6.30 och då kom My. Men hon började med att fastna i backen till huset så min värd pappa fick lov att få ut och visa henne hur man gör =) Sen åkte vi och hämtade upp Jean, åkte och handlade lite och sen hem till mig för att mysa framför "Charlie St. Cloud" och dipp+grönsaker.
När Jean öppnade ett skåp i köket sa hon: "Åh, Marabou!" Och jag har aldrig varit så snål som jag är på mitt svenska godis jag får hemmifrån. Sorry girls but I had a great time w u, as always!

 

Idag söndag började jag och My dagen med att slöa framför tv:n til G.I Jane, dricka Svenskt IKEA kaffe och äta egg and chese bagel med bacon. Precis som en söndag fm ska vara!
Till slut tog vi tag i att göra oss ordning till Au Pair mötet vi skulle ha. Vi skulle åka skridskor, spännande tänkte jag efftersom det var ett tag sen sist jag åkte *Bambi på hal is* Needå!


  

 Våra planer efter skridsko åkandet var att åka på bio men filmen vi skulle se skulle inte börja förän 7pm (visade det sig efter att vi åkte dit vid 4 tiden). Istället åkte vi till Chilis och åt mat.

   Sen lekte vi lite med mina mjuka fina Lovikavantar också :D
  

Och så här sitter vi nu....Spontan skype-date

Alla som är här vet att det är nödvändigt att planera in skype-dater med nära och kära eftersom tidzonen skiljer sig så mycket. Skickade ett sms till mamma igår kväll innan jag la mig och frågade om hon ville skypa idag. Vid 3 på natten fick jag svar att visst ville hon det.

Pappa var också hemma så det var roligt. Vi pratade och skrattade i 2 timmar innan vi fick lov att sluta för jag skulle börja jobba. Känns så konstigt nu när man börjar prata om planer när man kommer hem och dag man ska flyga hem. Allt blir så otroligt verkligt.

Diskuterade en sak med Jean idag när vi hade playdate med de två yngsta. Varje dag som gått ett tag nu känns så lång och vill bara att den ska vara över. Tror att jag är så väl medveten om att det bara är 4 månader kvar nu att jag verkligen räknar ner. Får väl göra som pappa sa, skaffa ett långt snöre lr nått och slippa en stump för varje dag, till slut är det ingenting kvar och jag får åka hem till min underbara familj och väldigt fina vänner =)


Glädjetårar

Idag kom det ett stort och tungt paket från Sverige. När jag höll det i famnen var min första tanke "Oj va tungt det är, och OJ vad många frimärken. Åh det är från Therese!" *haha* Min andra tanke var att "Titta inte på "custom declaration" ". När man skickar brev hit och hem måste man skriva vad det innehåller för tullen ska veta och jag har gjort misstaget att varit så nyfiekn att jag tittat, och då vet man ju redan.
Vad gjorde jag som vanligt? Grattis till er som läst min blogg förut och vet, jag väntade ju såklart tills jag var off och uppe på övervåningen. "Open it now", sa W =) Nyfiken i en strut tittar ut!!

Hade svårt att ta mig in i paketet
vilket faktiskt inte förvånade mig när det var från Tessa ;P Så här mycket inslagspapper fick jag ta mig genom innan jag till slut började grina (som vanligt).


Jag blev så rörd av innehållet, att jag började gråta. Presenten var otroligt personlig och en härlig "touch" av min älskade vän Therese <3 Och det bästa av allt var det långa personliga brevet på hela 6 sidor. Jag älskade det, även över allt lösgodis :) Vi har inte pratat mycket alls under min tid här men idag förstog jag varför jag är vän med henne, för hon är en underbar och omtänksam människa som bryr sig om sina närmaste!!
Så jag tog brevet, burrade ner mig i sängen, smaskade Svenskt lösgodis (som kommer göra min mage ledsen, men vem bryr sig i såna här tider? :)..), lyssnade på typ USAs Lugna favoriter och började läsa, gråta, le, fnittra och garva. Jag säger bara WOW Tessa, Det här paketet satt du mitt i prick kan jag lova!

Nu längtar jag ännu mer hem till alla mina älskade vänner <3 Men det är en bra längtan, för nu har jag bara 4 månader kvar att jobba och sen står det inte på förrän jag möter er hemma i Dalarna =)

Detta vad var jag fick av Tessa <3<3<3<3 TACK, av hela mitt hjärta!!Mixade känslor...

När jag pratade med Sofia på Nyår och hon berättade att hon fått ett mail från CC om att hon fick lov att bestämma sig vilket datum hon ville åka hem på snart, så blev jag rädd. Kändes så konstigt för jag vet att hon varit har två veckor längre än mig så snart får jag det där mailet. Bara för att hon berättade det har jag börjar kolla på SunTreks resor de har, delvis för Au Pairer. Jag vet inte avd jag ska göra och det är bara My eller Frida jag kan göra något med den sista månaden efetrsom vi kom hit samtidigt. My ska få besök av hennes familj och Frida vill hänga med hennes pojkvän så klart.

Jean åkte på en resa i början när hon kom hit genom en resebolag som har guidade turen runt om i USA. Verkar som en kanon resa och jag funderar på att göra den själv. Visst får jag lov att åka själv men det blir också en utmaning, den slutgiltiga utmaningen =)

Känns läskigt och roligt på samma gång med att få åka hem snart och för att inte tala om semestern sista månaden. Ser verkligen fram emot att åka hem, men är rädd att jag ska bli uttråkad och rastlös. Men om jag kommer in på högskolan kommer dte vara ett äventyr det med, till en börja med iaf =) Men bara jag inte går tillbaka till samma vardag jag hade innan, det har jag faktiskt sett nog av. Omväxling skadar aldrig!


Nytillskott =)

Äntligen har jag köpt en ny kamera. Jag har ju haft mammas och pappas under tiden jag har varit här och de haft min för min var ännu äldre =). Men nu har jag äntligen en ny så alla jag fotar inte behöver vänta super länge på att kameran ska fatta att den ska ta ett kort =).
Efter jobbet följde Jean med mig att köpa en på Best Buy, kan väl säga att det är Sveriges motsvarighet till Elgiganten.Vi var också in på Michaels som är en stor Arts- and Craft butik. Åh va jag kommer sakna den när jag kommer hem. Någon som vet om det finns en Svensk motsvarighet? Jag köpte iaf lite stickers till min Scrapbocking som jag ska ge familjen när jag åker hem =)Thanks Jean for the company, like always =)


Besök av Frida

Efter snöstormar och två nätter på hotell kom Frida äntligen hit i tisdags. Var så himla roligt att träffa henne! När jag jag var ledig några timmar mitt på dagen i onsdags åkte vi till Best Buy och Whole foods, käkade lite lunch och kollade på kameror.

 

På torsdag åkte Frida in till NYC över dagen och när jag slutade åkte vi till Livingston mall och hoppades på att hitta något fint till lördagen. Hittade inget med drog sen på bio och såg Little Fockers. Var en helt okej film.

 

På fredag efter jobbet åkte vi till och plockade upp Jean och My, åkte till Wine Library och sen vidare. Vi skulle fira nyår tillsammans och äta gott, spela spel och fira in det nya året. Var en rolig och tokig kväll =)

   
  

På söndag var vi trötta men fortfarande glada =). Jag och Frida tog Mr Silent Car (min värd pappas lexus) och åkte till Jersey Gardens, ett stort köpcentrum här omkring. Jag hittade något till kvällen som tur var. Vi åkte hem och åt mat, färgade håret och gjorde oss ordning för party i NYC =)

       

Det var en roligt men lång lördag natt. Frida åkte till flygplatsen vid 4.30 och jag tog en taxi till Penn Station och väntade i två timmar på mitt tåg. Sov näst intill hela dagen idag emn men, sånt man får ta när man ska vara ute och härja i storstaden. "The city that never sleeps" u know =)

Tack Frida för att du ville komma. Får se om vi åker till Orlando om någon månad eller om det vara blir häng i Atlanta. See u soon <3


Blir alltid lika glad!

Innan helgen fick jag ett paket från Mia och hennes flickor, så himla sött. Laktrits, ett riktigt snyggt armband, ett kort på töserna och en reflexväst. Har redan ätit från godispåsen, användt armbandet, satt upp kortet på min spegel och provat västen, så nu väntar jag på att jag ska kunna gå ut och springa med den =)

Tack så himla mycket <3