Saker jag har sett i NYC

Nu har jag inte många dagar kvar i NYC och tänkte att jag skulle summera vad jag har sett under det här året:

*
New York Botanical garden
*Empire State Building
*Central Park
*Frihetsgudinnan
*Times Square
*Little Italy
*Kina Town
*Brooklyn Bridge
*Madame Tussauds
*American Museum of Natural History
*Metropolitan Museum of Art
*Brooklyn
*Wall Street
*Ground Zero
*Washington Park
*Bryant Park
*Rockafeller center
*Broadway Show
*Comedy Club
*Central Park Zoo
*Svenska godisbutiken "Sockerbit"


San Francisco!!!

Ska inte skriva sa mycket just idag eftersom jag bara har 20 minuter pa mig och kan inte lagga in bilder :)  Men jag har det kanon har och jag njuter av varje sekund. Redan tagit en massa bilder... Sa vad har jag gjort hittills??
*Besokt Alcatraz och det var det basta pa resan hitills, speciellt Audio touren i cellhuset. Fick rysningar av att lyssna!!
*Akt langst fram i en Cable Car, hallt i mig upp och nedfor backarna
*Akt subway och "tram"
*Tittat pa alla mojliga gatumusikanter
*Cyklat langs kusten och over Golden Gate Bridge och aven till Golden Gate Park och jag sager bara WOW till utsikten over havet och bergen :)
*Varit vid Fisherman's Warf
*Blivit uppdragen pa scen av en som uptradde, men jag hade kul!
*Pratat med alla mojliga olika folk, fran SF, andra delar av CA, London, Australien osv.
*Och massa annat!!

Det har tycker jag latt att alla ska prova pa, kanner just nu att det bara ar fordelar med att aka ensam, man blir mer frammat och social. Man kan gora vad man vill och jag har fatt tiden att ga sa himla latt. Har varit ute bade lordag och sondag nu i ca 10-11 timmar varje dag och bara gjort saker :)

Men skriver rese dagbok nu och sa ska jag skriva ner allt sen nar jag komemr hem och wow vad jag komemr fa skriva. men vill inte glomma nagot :)


Finally!!!

Äntligen är det dags att åka på min resa, min värd mamma skjutsar mig snart till flygplatsen. är lite nervös ska jag erkänna emnd etta kommer bli så grymt kul!!!

Kanske uppdaterar er lite under min resa om jag har tid och tillgång till internet =)


My trip =)

Nu börjar det dra ihop sig tills det är dags för mig att åka på min resa. Jag längtar och är så förväntansfull samtidigt som jag är nervös och rädd. Men det kommer bli awesome =)

I början av året skulle jag aldrig kunnat tro att jag skulle åka iväg på en sån här resa själv, "Det kan man väl inte göra heller!" Först visste jag inte vem jag skulle åka med eftersom alla andra skulle jobba och My skulle haft en kompis här. Men sen började jag känna på tanken att åka själv och blev mer och mer säker på attd et vard et jag ville. och nu sitter jag här med allt bokat och ska åka iväg själv =)

Så jag har skrivit ner kostnader och sightsing som jag bokat. För er som kanske är nyfikna att göra en liknande resa själva:

*Flygbiljetter,
Newark (NJ)-SF: $245
LA-JFK (New York): $176
*Hostel:
2 nätter SF: $60
2 nätter LA: $72
*Suntrek trip,
8 dagar, SF-LA: $800
*Mat,
Suntrek: $50
*Alcatraz SF: $26
*Urban Adventures
LA: $79

Summa: $1508 (ca 9800kr)

*
Sen tillkommer mat, fickpengar och transport. Det är svårt att veta hur mycket det blir men jag ser bara till att ha nog med pengar med mig. Och ärligt talat trodde jag summarn skulle bli mer än vad den blev så jag är bara nöjd!


Pool opening!

Då har poolen öppnat för i år =) Jag och Joanna tog oss ett morgon dopp idag, satt och njöt i solen och hade det bra helt enkelt! Njuter för fullt av min lediga tid nu och önskade det alltid kunde vara såhär =)Imorgon kanske Bea kommer förbi och då ska vi slappa vid poolen, sola och snacka =)


Carwash someone?

Söndag fm och jag och Joanna bestämde oss för att tvätta våran host dads bil. Vi har lovat att tvätta den i en vecka nu men det har alltid krockat när vi haft tid och tillgång till bilen så vi har inte kunnat ta den till biltvätten.. Så vi tänkte att vi tjänat 10 dollar var och tid på att göra det själva. Så vi tog fram svampar, damsugare, slang osv, och satt igång =) Var roligt eftersom vi fick en känsla av att vara hemma då vi tvättat bilarna där.

J fick tag på slangen och lyckades spruta ner Joanna, kan lova att jag skrattade!! W hjälpte oss att tvätta bort löddret från hjul och hjulhus. Kul att de ville hjälpa, medan T frågade Joanna förvånat "What are you doing?" =)

 

J, T och W hoppade i poolen eftersom den var ren och klar att bada i, jag och Joanna åkte till Jersey Gardens Mall eftersom hon behövde en bikini och sen till Ikea.

Jag kom inte ut från köpcentrumet tomhänt =)


Sen sprang vi snabbt in på IKEA och köpte lite gott, men inte till mig...


Kom hem och gjorde mig ordning
innan jag tog bilen till America för att hälsa på henne och hennes fina familj =) Blev bjuden på skaldjurs middag och fick än en gång prova på något nytt, bl.a friterad banan *ljumi*. Kollade sedan på film och hade det mysigt. Kändes så konstigt att man snart inte ska få träffa dem igen, men vi bestämde att vi ska ses en gång till innan jag åker hem <3
 


Goodbye Dinner!

I fredags hade familjen en middag för mig, vi åt min favorit mat "Veal cutlet, rice and roasted carrots" och det var lika gott som vanligt =). Något jag måste laga när jag kommer hem! Så klart hade jag bakat en kladdkaka till efterätt, dekorerade den med choklad frosting och Hersey´s kisses.


Vi åt mat, pratade, drack vin och skrattade. Alla hade vi en härlig stund och barnen var så underbara. T satt i mitt knä och myste =). Jag fick några presenter som jag älskade, blev så berörd och satt där med ett leende på mina läppar och kunde inte beskriva med ord hur glad jag var.

Ett jätte fint kort, ett halsband från Tiffany´s av en glasstrut (min host family älskar glass) och en bok om NYC.


Min värd mamma gick sedan och la J och T satt i mitt knä och myste. Efter ett tag frågade hon om jag kunde ta henne till hennes rum och stoppa om henne. När hon lagt sig i sängen och vi sagt godnatt, frågade hon om jag kunde sätta mig på sängen. Visst sa jag. "I know that this is kind of last minute. I know we have had our fights and stuff but..." Hon tog min hand och kramade om den "I love you Angie". Så himla sött, visste inte vad jag skulle säga, bara att jag älskade henne också =)


Metropolitan Museum of Art

Idag åkte jag och Bea in till NYC alldeles för tidigt för att vara en lördag, 7.53am =) Men vi ville vara på MET tills de öppande och sagt och gjort. Men först gick vi genom Central Park och jag kunde inte motstå att ta lite bilder eftersom vi var rätt högt uppe och jag inte varit där förut =)

  

Sen kom vi till museumet och vi gick runt där i 4 timmar =)


Egypt
   

Rome
  

Nån indian stam...
   

1. Perseus med Medusas huvud
2. Kommer inte ihåg vad detta var
3. Detta var America för länge sedan. Bea har studerat kultur så det var intressant att vara där med henne. Vi började diskutera om varför de var så mörkt i alla rummena (de hade utställningsrum får den här tiden) och hade bara "levande" ljus. Vi sa att de måste ha blivit deprimerade av att inte få nå solljus. Men efter att ha diskuterat ett tag kom vi från till att det var fint att vara blek på den tiden eftersom det visade att man hade pengar och inte behövde jobba. Väldigt intressant om du frågar mig, man kanske skulle ta och läsa konst its för sjuksyrra? =)
4. Från Japanska utställningen.
5. Sen kom vi till Modern art! En massa kapsyler och foile från vinflaskor, häftigt.
6. Kolla in mönstret...
7. Och har ser ni vad mönstret verkligen bestog av, små gubbar.
8. Trog man på en pedal på golvet började det snurra, veva och gnissla. jag och Bea stog bara och småskrattade åt vad konst kan vara skumt ibland.
        

Men det bästa med hela utställningen var nog Alexander McQueens utställning. En designer som tyvärr inte lever idag, men jag säger bara "wow" vilken stil. Den var både fashinerande, grotesk och vacker på samma gång. Tyvärr fick man inte ta kort där inne men det var så man tappade hakan. Mörka gångar och läskig musik, dockorna hade lädermaskar och det visades knepiga filmer i bakgrunden. Det fick mig verkligen att bli intresserad och fundera efteråt vilket visade att det gav mig ett starkt intryck. http://blog.metmuseum.org/alexandermcqueen/

Efteråt gick vi till tunnelbanan och begav oss Downtown och den Svenska godisbutiken "Sockerbit". Vi gick genom Central Park igen och jag tog fram kameran, som vanligt och gjorde även likadant när vi kommit till affären.
     

Tack Bea för en awesome dag!!


Dear friends!

Idag tog jag och Jeannet en promenad till Millburn Diner och hon björd mig på frukost. Hon sa "It's on me because you are going home soon", så sött!
Vi började prata om vårat år här och reflekterade över hur vi utvecklats osv. Jag talade om för henne att hon har varit någon jag sett upp till (även om hon är yngre än mig =) ) just för att hon har en så framåt och drivande personlighet och det har även gjort mig mer drivande också. Vilket bara är positivt! När jag berättade för henne om hur jag kände blev jag tårögd och ledsen för att jag ska åka hem snart även om jag vet att även hon snart åker hem och inte kommer vara så långt bort, Danmark.

Thank you Jean for the Breakfast and your company <3


Jag har börjat umgås med människor här som jag kanske inte skulle umgås med hemma. Jag har alltid sagt att man känner rätt fort om man klickar eller inte men här är det annorlunda. Vi är alla i samma båt och jag har lärt mig att ta olika personligheter. Tjejerna som betyder väldigt mycket för mig idag och är mina närmaste vänner, har lärt mig otroligt mycket även om jag inte trodde det i början. Det har varit otroligt lärorikt och det har varit en otroligt upplevelse på alla vis =)

I love all my girl friends and I'm thankful for this year I've had here!


Avslappnad och härlig dag

De senaste veckorna har jag varit så avslappnad med barnen, vi skrattar och tokar med än vanligt. Kanske låter en aning sorgligt med tanke på att jag snart åker hem men tror att det är just av den anledningen som jag kan slappna av.

Efter att T och W kommit hem från skolan igår åkte vi till Funplex, en stor inomhus hall men små karuseller och massa spelmaskiner. T vann en Smurf-flicka och visade stolt mig och Joanna. Hon vann även en till Joanna och J. Jag frågade om hon kunde försöka få en till mig också, hon sa då att hon kunde försöka få "Grandpa Smurf". Efter varje försök Grandpa Smurf kom närmare luckan där han fick lov att trilla ner. Efter tredje försöket skräckte T in sin hand och lyckades dra ner honom, plocka ut honom och ge honom till mig. Jag visste att det var fel att inte tala om för henne att göra så men jag tyckte det var så sött av henne att verkligen vilja ge mig den även om det resultrade i att hon stal den. Haha vilken dålig au pair jag är!! Men jag blev väldigt glad =)Igår kväll busade jag med barnen, jag och T låg på golvet och cyklade i luften och de fick även en tur på flygplanet (som bestog av mina ben uppe i luften), jag jagade dem och de skrattade så det kiknade =). Vi lekte "smack the boody" som är en typ av "tag". Hihi så lustigt men barnen älskar de!!

Så det är så här min mjukisdjur samling ser ut på min säng. En nalle jag köpte här, där av namnet USA =), Grandpa Smurf som T "vann" till mig. Sist och minst Tiny, en "Angry Bird" som T har velat ska sova i min säng och nu gjort i ca tre veckor =)


Kommer sakna barnen, speciellt när de är på sina söta och härliga humör! 


Håll tummarna..

Tidigare i veckan när jag skypade med mamma berätta hon att en av deras vovvar Mio skulle operaras på torsdag (igår). Han hade en knöl på benet som de varit och kollat upp. Det visade sig att vara en elakartad tumör. Just i det ögonblicket då hon berättade blev jag ledsen och ville bara åka hem och krama om honom. För några år sedan fick vi lov att ta bort en hund som hade en elakartad tumör men i lymfkörteln. Han hade dock den värsta och cellgiftet hjälpte inte.... Men efter att ha pratat med mamma och pappa kändes det bättre. Hopp finns där ännu för Mio!

Igår gick jag hela dagen och väntade på att kunna gå in på FB och läsa om hur det gått. Allt hade gått bra och de hade fått hämtat honom 2 timmar tidigare eftersom han börjat gny, han gnydde garanterad efter mamma för de är så typsikt Mio =).

Loffe och Mio <3


Så nu har de skickat in knölen på analys för att se vilken grad det är och även ett lymfkörtelsprov. Så nu håller jag tummarna att det är den lindrigaste graden och att det andra provet ser bra ut.


"Ett år senare..."

Idag för ett år sedan landade jag på JFK i NYC. Nu har jag varit här ett år och min sista månad har börjat. Det är helt sjukt vad tiden har gått fort. De sista veckorna jag har jobbat har runnit iväg och jag har knappt hunnit tänka efter =)

På fredag åker jag till San Francisco och påbörjar min resa, på egen hand. På söndag börjar en guidad 8 dagars tur från SF till LA. Efter det kommer jag stanna två dagar där för att utforska och sen åka hem till Short Hills igen. Jag blir borta ca 1 ½ vecka. Kommer bli så himla roligt... och utmanande =)

If I can do this I can do anything!


Six Flags is Awesome!!

I söndags morgon begav vi oss till Six Flags i Jackson, NJ. Vi sprang runt där hela dagen och var som barn på julafton, excited!!'

Tror att bilderna talar mycket för sig själva =)

       

Thanks for an awesome day girls!!


En helt vanlig dag..

Idag innan J skulle på sin "Spechtherapy" träffade jag, Joanna och J Jean och hennes host kid vid lekparken. De sprang runt och lekte, sparkade boll och hade rolgit. Sen när J hade sin lektion mötte vi upp Bea och åt frozen yogurt från Red Mango.

 

Senare på dagen skjutsade jag T till ridning. Såg ett föl, så himla sött. T hade en timmes lektion den här gången. var lite sista minuten lektion för den hästen hon brukar rida avled tyvärr =(. Men T hade roligt och jag fick lite tid att dricka kaffe ur min fina collage termos och läsa Cosmopolitan =).

 


Hästens

Kolla in vad jag hittade för annons i en tidning som heter NEW YORK!! Många gånger känner jag mig stolt över att vara Svensk här i staterna =)
Valborg i USA!

I lördags firade jag och några kompisar Valborg hemma hos mig. Det var jag, My, Malin, Bea (alla från Sverige), Jeannet (Danmark) och Joanna (Poland) Och är egentligen bara Sverige av dessa länder som firar Valborgsmässoafton. Vi lagade mat och satt utomhus och åt, drack vin och pratade i flera timmar om allt och inget. Var så himla mysigt och maten var delisious =) Kändes som en valborg hemma i Sverige så jag var lycklig =)

Innan vi åkte till Target =)
 

Middag och vin =)
     

Thanks girls for an awesome celebration of the Swedish holiday Valborg!