Planer inför Nyår?

Äntligen har ju frida kommit hit =) Är så himla roligt och känns precis som innan hon flyttade, vi pratar om ALLT och är töntiga, så det ska vara. Tror verkligen att jag kommer hålla kontakten och fortsätta träffa henne när vi kommer hem! Kul att man hittat någon här som är det klickar så bra med.

Hur som helst så planerade vi ju att åka till Philly på nyår men det blev ändrade planer. Så nu funderar vi på att åka in till NYC imorgon efter att jag slutat vid 5 pm eller åka till My och fira nyår med henne, Jean och Sofia. Vi får se vad som händer imorgon. Är säker på att det blir något roligt som händer iaf! På lördag ska vi gå ut och festa iaf, så kan Frida åka direkt till flyget sen eftersom hennes flyg går vid 8 på morgonen.

Så något ska vi väl hitta på =) Vet inte vad jag gjorde förra året på nyår men jobbade kanske. Tycker nyår är lite överskattat. Känns som om man ska göra något just för att det är nyår, lite på samma sätt känns det samma här. Men tycker det också är ett perfekt tillfälle att dra ihop ett gäng och göra något kul.... Så det kanske inte är så tokigt ändå =)


Blåst och MYCKET SNÖ!

Så idag har jag tagit en ny bild för att visa er. Det är snö upp till knäna och det har varit riktigt blåsigt hela dagen. Jag, T, J och deras kusin var ute en sväng idag på förmiddagen och tokade i snön. Gjorde tunnlar, snöänglar, åkte på tefat och hade snöbollskrig =) J började skrika någr agånger för att det var för kallt när det blåste till rejält eller när han trillade i snön. Men efter att ha tappat sina för stora boots några gånger och kämpat att ta sig genom snön blev han härdad och jag fick jaga honom in i huset när det var dag =)
Själv blir jag en aning rastlös när det är så här mycket snö, kan inte ut och springa och kan inte ta Mr car till gymmet i snö kaoset. Min värd mamma sa att jag kunde låna en bil imorgon så det ska bli underbart. Känne rhur rastlös min kropp är nu när jag har vant den att träna regelbundet. Men tog och tränade 1.30 minuter (aktiv 38 min) på Wii Fit, passade på att prova min nya pulsklocka jag fick i julklapp också =) Var intressant och komemr definitivt använda den varje gång jag tränar!


När J hade sin nap passade vi tjejer på att baka. W och pappa skruvade ihop ett fotbollsspel han fått i julklapp. Wow vilken röra det är nu med ALLA julklappar ÖVERALLT! Jag formade 4 små fina Chocolate Chocolate-chip cookies medan T och M ville göra en enda stor =)


En till sak jag måste uppdatera er om att Frida fortfarande är strandad i Boston. De sa att de skulle lyfta 4pm idag men sedan ändrade dem det till 8am imorgon tisdag istället. Hoppas hon komemr då, saknar henne =)


Blizzard warning!

Min värd mamma åkte till affären i morse för att handla mat eftersom de varnat för snöstom och hon sa att de var svårt att hitta parkering, fanns inge kundvagnar ute, alla kassor i butiken var öppna och kön till att betala var "huge" och bissart långt.
När jag åkte hem från mitt besök hos America snöade det rätt rejält. Började snöa strax innan jag åkte men åkte ändå. När jag åkte hem såg jag allt möjligt tok, polisbilar och brandbilar vid vägen, folk åkte med varningsblinkers på, de flesta åkte max 30km/h, bilar fick lite sladd när de skulle svänga så det blev lite stop i trafiken. Herregud säger jag bara, nog för jag har hört att allt stannar men inte trodde jag de var så här extremt =)
Jag oroade mig mest för backen till huset och om jag skulle kunna ta mig upp för den över huvudtaget. Så när jag kom utanför huset fick jag först lite sladd men sen var det bara att vara lätt på gasen för att ta sig upp (den är väldigt brandt). Men jag tog mig upp sakta med säkert så gick det bra =)

Det hade snöat i ca 3 timmar och det såg redan ut så här och någon timme senare började det snöa och blåa ännu mer. Helt sjukt. Ska ta ett kort imorgon så ni får se för de sägs attd et ska snöa tills imorgon eftermiddag.

Frida flög från Atlanda idag vid 11 tiden. Jag vart förvånad när hon smsade och skrev att hon var vid gaten och att planet skulle lyfta som planerat. Efter att jag kommit hem vid 3-4 tiden ringde hon och berättade att hon var på någon flygplatsom senare visade sig vara en flygplats i Boston. Så jag antar att de inte kunde landa på La Guardia flygplats i NY som planerat utan flög vidare bortom snöstormen. Så nu får hon spendera en natt på hotell helt själv stackarn. Men förhoppnignsvis kommer hon imorgon =)


Wonderful Christmas!

Då är julen över och vi närmar oss ett nytt år. Sjukt vad tiden går fort! Ute är det kaos på vägar och med flyg så jag stannar helst inne!
I torsdags åkte jag, Jean, Nina och Sylvia till Target. Var inte så "crazy" som jag trodde att det skulle vara dagen innan julafton. Sylvia och Ninaq blev hungriga så det började äta lite chips i butiken. Det är helt okey här, man bara sparar påsen eller vad det nu är så betalar man vid kassan. Är ju ioförsig rätt smart för då tar folk mer tid på sig i butiken och inte behöver skynda hem och äta =)

1. Sylvia köpte också en majsburk som hon sedan åt till chipsen, i bilen direkt ur konservburken :D
2. Folk har Ren horn uppstickande från fönstrerna och kransar i grillen fram på bilen för attäven dekorera den =)


På julaftons morgon kl 8 skypade jag med hela min familj. Var väldigt ropligt, Vi öppnade julklappar och när jag fick paketet från Sverige visste jag redan vad det var i för rimmet, "I dessa blir du en riktigt "kulla" när du går ut i snön för att snöbollar rulla" Och visst hade jag rätt, LOVIKAVANTAR!! Jag nämnde en gång för mamma att jag pratat med Kirw och visat bilder på såna vantar och hur tufft de skulle vara att ha såna här i USA =) Och det snappade hon visst upp snabbt. Tack så mycket mor och far <3
Under Skypandet tog jag ett kort så jag kunde lägga upp här. Mina två "seriösa" bröder fick ju så klart lov att vara oseriösa och fjanta sig. Men detta var det enda kortet jag fick :P

Sedan var det dags att dekorerade julgranen med hela familjen. Min värd pappa ville ha blått ljus så det blev det. Sedan var det bara att sätta upp alla kulorna och fina dekorationer.

Jag fick äran att sätta upp den första =)



Vid kl 4 åkte familjen till kyrkan för mässa. Faktiskt första gången jag var på en mässa så det hör inte till vanligheten. Det var proppfullt i kyrkan och J var inte på sitt bästa humör men min värd pappa tog han om honom så jag kunde uppleva min första jul mässa =). Anledningen till att jag ville följa med var för att eftersom jag ville uppleva allt som hade med julen att göra och jag gillar melodierna och när alla sjunger tillsammans. Det är vackert. När vi kom tillbaka var My utanför, "13 missed callsl" stog det på min telefon, eftersom jag hade lämnat den hemma under mässan.
Så vi alla åt middag tillsammans, bad bordsbön och min värd pappa nämnde mig och My i den vilket jag tycker var väldigt fint gjort. Vi åt kyckling och ris, det var en bra julmiddag =)
Efter middagen åkte jag och My till Malin för att fira lite julafton hos henne. jag tog med mig knäck, kola, julmust, Paradis ask och sen hade vi massa annat gött. Jag öppnade mina två julklappar från Elin =) Vi kollade på film och myste!!
1. Det är inte okej att ta från det understa lagret =)
2. Bara tok =)
3. Julklappar från Elin, tack så himla mycket <3
4-6. Vi hade det mysigt till "Christmas in handcuffs"


Jag sa till min värd mamma att jag ville vara med på ALLT som de skulle göra under jul. Sagt och gjort, på juldagens morgon kl 8 bankade T och J på min dörr och skrev "It's time to open the presents!!".
Hela familjen var nere i vardagsrummet i sina pyjamaser och efter att tag öppnade vi julklapparna. Barnen var så exalterade. Alla blev imponerade av farmors stickade sockor med dekorationer på =) T tog på sig sina med en gång. J senare när han var kall om fötterna =)
Tomten var givmild i år!


Dessa är mina presenter från familjen + mer i kuveret =)


Sen åt vi alla frukost tillsammans, korv, egg and cheese och bacon. Var riktigt gott. Efter frukosten tog vi alla det lugnt, barnen lekte med deras nya leksaker. Vid tre tiden åkte vi till släkten för att fira där. Jag var ledig hela fre-sön så det har varit skönt. Men man kollar ju till barnen ändå då ohc då men jag har varit väldigt avslappnad eftersom jag vet att jag sett efter barnen och lekt med dem för att jag vill och inte måste. Men iaf så var det jätte roligt där och trevligt att prata och lära känna alla bättre. Här är lite bilder.

1. Temat på julpyntet i år var Peace and Love! Så passande när vi har den festivalen i Borlänge =)
2. Stockings över den öppna spisen =)
3. Morfar öppnar sin present från mig. var en kaffemugg med bilder på han ohc barnen. Han gillade den =)
4. Mina presenter från Morfar, Mary-Anne och Aunt Karen
5. Jag och Mary-Anne <3 helt underbar männsika! Fick en Orrefors ljuslykta från hon och hennes karl, var lite roligt när det är svensk och de inte visste det!
6. Jag med mitt Scrapbocking set som jag fick av Morfarn =) Nu ska jag verkligen göra scrapbocking från mitt år här. Kliar redan i fingrarna =)


Var en helt underbar Jul här i USA och jag är väldigt glad att jag firade den här med familjen. Visst var det trångt och hög ljudnivå men det gör absolut inget, hade ju faktiskt blivit förvarnad =) Det var helt underbart. Så bara så ni vet där hemma, så vill jag fira en jul med hela släkten, eller så många vi kan samla ihop iaf =)



Söndag då? Bakade en kladdkaka på morgonen och kl 11 åkte jag till Americas familj och tillbringade några timmar där. De hade ju gått ut i nyheter och tidningar och varnat för snöstorm och det snöade lite när jag åkte. De bjöd på mat, mexikansk så klart och det var väldigt gott. Jag bjöd på kladdkaka och vi tittade på en film och de visade bilder från deras julafton och Pinatas =) They gave me a beautiful gift for Christmas <3

Tok med Sesame Street och Sponge Bob =)

Thanks to the Cruz Family and everyone else. This has been the best Christmas ever <3



Eclipse och Mexikanskt godis :P

Igår kväll kom Jean hit och vi hängde framför tv:n. Vi kopplade in min dator via HDMI och kollade på Eclipse *klockers* och åt macka (*viskar* och lite julgodis) =) Vi njuter för fulla muggar av den nya tv:n uppe i lekrummet. Min värd pappa brukar skojja om att han tycker att vi ska ta betalt för att folk ska komma hit och titta *haha*.

Look how happy she is when she's eating a sandwich, right Jean? ;)

"No, don't take a picture of that when I'm trying to look healthy sandwich" something like that said Jean when i took a pic of the candy =)



Idag fick jag Mexikanst goid av städerskan America. "I got swedish candy from you, now it's your turn to try something from Mexico*. Hon varnade mig om att det skulle bli starkt. Hon vet att jag är känslig för stark mat =)

Kollade ingredienserna och såg att det var chili pulver i båda. Smakade och det var annorlunda med gott. Klubban var lite för mycket chili för min smak med den andra (till vänster) var gott. Du pressade med den gröna delen och ut som en kleting massa. Påminner mig om något slags godis man åt som liten =)

America sa också att hon så gärna skulle vilja att jag firade jul med hennes familj. Sa att jag skulle med min värd familj till släkten. Men att jag kunde komma förbi på söndag en sväng om jag är ledig, innan jag träffar Frida =). Americas familj känns lite som mmin andra familj här. Synd bara att jag inte får tummen ur och träffa dem oftare. De bjöd in mig till Thanksgiving och så många ggr. Skäms över att jag inte kommer när de är så gäst vänliga. Så nu får jag se till att åka dit! Men känns så himla roligt att ha någon som man kan prata med och som är äldre, någon som man kan prata om allt med. Vi pratade om hur de firade jul i Mexico. De firar också den 24:de och då går de runt och sjunger för folk. Ni vet som man ser på film när de står utanför folks hus och sjunger julsånger. Så mysigt. Önskade jag kunde vara med!

På kvällen frågade min värd mamma om jag ville vara med och klä granen och äta middag med familjen, deras gamla nanny är här på besök. Jag tackade så klart ja. Faktiskt första gången jag var med familj på det sättet utan att jobba sedan jag kom. Synd faktiskt. Men jag har också varit väldigt privat väldigt länge sedan jag kom hit, så kanske därför...
Vi började med att sätta i julbelysningen i detta gigantiskt träd, som säkert är lika högt som två Angelica =) Sen fick vi lov att äta middag (vid 7:30pm) och sen var det för sent att göra resten på granen men vi skulle göra det imorgon. MEn det var mysigt, vi drack champange, vin och ät god mat.


Ett väntat paket

... med dock än så längre okännt innehåll kom igår med posten. Som vanligt... gick jag upp på mitt rum och öppnade det, i paketet fanns två julklappar och ett brev. När jag läste brevet började jag gråta, också som vanligt. Blev så rörd och glad över Elins fina, ärliga och stöttande ord.


Ska bli så roligt att öppna paketen på julafton =) Har inte bestämt om jag ska öppna den själv eller om det blir när jag och några vänner sk ha julfirande. KOmmer ju garanterad börja gråta ändå. Men vi får se =)

Tack Elin <3


Emergency

Igår när jag vart på gymmet vid 8:15 tiden på kvällen kollade jag min telefon, min värd mamma hade ringt. Först tänkte jag inte ringa tillbaka eftersom jag iaf skulle vara hemma inom 5 minuter. Men sen tänkte jag att det inte är ofta hon ringer mig på min lediga tid så jag ringde upp henne.

Hon berättade att W hade klämt fingret i en av dörrarna till hans rum och att hela fmailjen hade åkt till Akuten. Hon var ledsen över att behöva ringa mig men undrade om jag kunde komma och hämta J och T eftersom det var sent. efter att ha irrat runt och missförstått hennes vägbeskrivning så var jag på rätt väg. Åkte för långt så jag stannade utanför ett hus och precis då kom det en bil som körde in på tomten. Jag frågade efter vägen till sjukhuset och kvinnan i bilen sa på en gång "Follow me, i will show you!" Jag blev så himla glad och tackade henne så mycket. Hon lotsade mig till Akuten: "Thank you so much, You're and angel. Merry Christmas!" Sa jag och åkte för att leta på en parkeringsplats. Än en gån irrade jag bor mig, sjukhus brukar ju inte vara små dirket och det var ett antal parkerings hus. men jag behövde hitta en snabb och enkel P-plats. Kom tills lut fram till en Security bil och frågar mannen i bilen om jag kna parkera där om jags ka hämta upp någon vid Aktuen.
"Then you're way to far from there" säger han och säger att han kan visa mig. Än en gång blir jag lotsad av en vänlig själ och jag får tillstånd av han att parkera liute snabbt utanför The ER =).

När jag hämtat J och T och är hemma pratar T mycket om vad som hänt, hade svårt att sova. Men till slut somnade hon och jag kunde också gå och lägga mig. Mina värd föräldrar berättade att de var hemma 12.30 am och att de hade röntgat och sytt i fingret. Så nu har W ett litet gips på sitt finger, grönt =)

Jag skriver det här för att jag vill visa min uppskattning till de två vänliga själar som hjälpte mig igår.



Julgodis

Idag bakade jag och Malin julgodis och lyssnade på julmusik för fulla muggar. Vi gjorde knäck och kola. Flöt på bra förutom att vi brände kolan lite för att vi pratade för mycket. Men den smakade lika bra för det, som tur var =)

"Knäck" Så gott men så sulligt att göra =)

"Kola" är nog min favorit och den smakade gott även om vi brände kastrullen :D
Nästa år blir detlaktistk kola med Turkisk peppar =)


Och detta blev resultatet + lite mer som Mali tog med sig hem. Vilket blev uppätet av hundarna senare på kvällen :/ Tack Malin för en mysig bakdag, hjälpte mig att få lite julkänsla =)




Julpynt i huset!

Här är lite bilder på julpynt i lekrummet på 3:de våningen =)

En stor krans på huset, tror den är närmare 2m i diameter =)


Blev chockad när jag gick in i vardagsrummet och såg granen. Det är super högt i tak här och den är nästan ändå upp till taket, jämför med dörren bredvid. Ska ta kort på den när den är klädd så ni får se =)




De senaste dagarna

Nu har jag varit dålig på att blogga igen =) Men vissa dagar har jag verkligen inte tid. Känns som om jag prioriterar annat nu än att sitta vid datorn, vilket är positivt =)

I onsdags inledde jag dagen med en knäckemacka och sen hade jag en tid på Apple butiken på köpcentrumet i närheten. Min IPod krånglade och ville inte spela ljudet i mina hörlurar, kan ju säga att jag fick panik när jag viste att jag skulle träna. men som tur var, var min värd mamma snäll så jag fick låna hennes. Iaf... en kille kollade på den och eftersom jag hade garanti kvar skulle jag få en ny som jag får hämta denna vecka =)
Efteråt strosade jag och Jean omkring och jag kom på att hon nämnt att Santa Claus brukar vara där. Jag sa "I want to meet Santa" och log som ett barn. Så vi gick dit. Var rätt mycket barn där så jag tog ett kort på IsPalatset från Narnia. Tomten sitter där fast skymms av en kvinna. Men innan jul ska jag ha setat i Tomtens knä. Är ju bara något du ser på film =)



I torsdags efter att jag slutat vid 9 åkte jag hem till Malin. Hon har fått ett tv-rum nerte i källaren som vi invigde med glögg, Algrens bilar och annat gott. Vi hade tv:n på men tittade knappt. Pratade i ett kör i två timmar tills det var dags att åka hem.



I fredags lagade jag bröd medans J sov och T och W var i skolan. Var ett bra tag sedan jag åt bröd överhuvudtaget nu eftersom jag måste baka mitt bröd själv, som vanligt. Visst kan jag köpa med det brödet är ju så tråkigt men äntligen har jag bra mycket bröd i frysen =) (har celiaki/glutenintollerans för er som inte vet)


När jag slutade kl 7 hade jag en packad väska och var redo att ta Mr. Car till Philly! Jag åkte för att träffa en kompis/kille (?) som jag träffat förut. Mr Car skötte sig klockrent hela vägen dit och GPSens batteri höll hela vägen (cigarett uttaget i bilen funkar inte). Var framme vid ca 9.30 pm så det tog väl ca 1.45 tim dit. Var roligt att se se honom igen :). Vi åkte till en spansk och portugisisk restaurang/bar och satt där och pratade och drack öl/likör 43, var väldigt trevligt.

På lördagen åkte vi till ett köpcentrum en bit bort och åt kinamat och strosade runt i butiker. Åkte sen hem och bara tog det lugnt, kollade på roliga klipp på YouTube. Det kan man alltid sysselsätta sig med =)
Såg detta utanför hans fönster och har sett det på så många platser, både i Sverige och USA. han sa att de även fanns i Brasilien, där kan kommer från.

Vem ni vad det betyder? Här hört olika saker man vet fortfarande inte...


Helt plötsligt var det dags att åka hem och det kändes inge roligt alls. Men hur som helst gick resan bra hem också, inte smärtfritt dock men flöt på bra.

Så nu är man hemma igen, eftersom jag fått lov att jobba idag. Men har haft en bra vecka och helg. Dags för en ny vecka och nya tag!



Som vilken dag som helst

Jobbade några timmar på fm idag, gick till gymmet efter att jag lämnat J på sin tallektion. Har fått hjälp av min ena bror men träningen så nu ska det hända saker hoppas jag =) Är motiverat till max!! När jag kom tillbaka från gymmet fick jag lov att ta en bild på "ALL" snö vi fått inatt :)


När jag kom hem åt jag lunch och satt mig för att pyssla lite med sockorna farmor stickade till barnen. Jag ville göra det lite mer personliga så jag sydde på knapparna jag köpte på Michaels igår.


Börjar jobba igen kl 6pm så jag vet inte alls vad som händer tills dess. En film, en prommis, baka? Vi får se =)


Allt-möjligt-dag

Sov till 10:22, vilket är på tok för länge. Åt frulle och försökte beställa julklappar på datorn vilket inte gick så bra. Tog sen en springtur, duschade och åkte till Michaels, min favorit affär med massa arts and crafts saker. Köpte lite smått och gott, en bok för scrapbooking som jag ska ge familjen innan jag åker hem, några roliga knappar att sy fast på barnens sockor och lite saker för att dekorera och göra barnen egna, personliga och roliga Dala-hästar =) T ska få en vacker glittrig häst, W ska få en cool häst som ser ut som en races bil med flames och sånt på. J har jag faktiskt inte listat ut än. Han gillar brandbilar, Thomas, Diego, Nicke Nyfiken och Cars. Men känns lite väl att sätta såna stickers på en dalahäst :) Några tips?

Tog sen Mr Car och brummade vidare till Walgreens och hoppades på att få fixa mina julklappar till värd föräldrar och farfarn. Men icke, datumet för att hämta sakerna var 28 dec :( Ska prova på nätet annars får det duga. Vet inte vad jag ska ge dem annars :S Köpte sushi på Kings och efter att jag käkat den hemma rörde jag ihop en kladdkaka för att ta med mig på ett Au Pair möte. Jag och JEan skulle nämligen följa med på ett av My's möten. Hon hade varit så gullig och köpt julklappar till oss två som vi tog med oss till julklappsleken. Jag fick eller rättare sagt stal ett set för varm choklad =)

Men jag hade som vanligt en bra dag "off". Tack MY och JEAN!


Holiday party over

Okej då var det måndag och festen har paserat, skönt =)
Jag, T och W gjorde ordning sängarna på dagen, blåste upp luftmadrass, samlade ihop kuddar, täcken och gossedjur som de skulle sova med. Så här såg mitt rum ut =) J var så "excited" att ha sin egna lilla säng i Thomas the Tank Engine, när han kröp in så fnittrade han ett bra tag =)


Kom en nanny som hjälpte mig med de två andra barnen och jag kan säga att jag hade inte klarat det utan henne. barnen var högt och inte ett dugg lågt, helt galna. Men vi hade dans party och barnen körde lite dance battle medan jag och Rose klappade och hejjade på dem =)
När jag gick ner för att hämta kaffebryggaren och lite annat smått och gått till oss på tredje våningen såg jag kockar i köket, säkert ett tiotal servitötrer i svarta kläder, en kille som hade han om den så kallade garderoben och lite annat folk. Var ett fancy party... och mina värd föräldrar verkade ha en trevlig och avslappnade kväll.
Var däremot väldogt svårt att få dem att sova vid 10.30. De bara pratade och fnittrade. W kröp in i Thomas med J och började låtsas snarka och då började ju så klart alla skratta, till och med jag. W slog sen i huvudet eller något och J sa : "I kiss it!" W fnittrade: "I don't want you to kiss it* med J var envis "I kiss it". VI börejade skratta IGEN =)
Jag började med att pussa J om han slog i något. Nu vill han att jag ska pussa hans fötter och rumpa om han slår sig där. Kan vara väldigt roligt ibland =)

Nu ska jag göra ett till inlägg och dricka upp mitt rödvin för att sen hoppa i säng =)



Förvirrad AB

Stog och småtjatade lite med min värd mamma och pratade om att tiden gått så fort, snart jul och nytt år. Vi pratade också om första gången vi pratade på telefonen och hur nervös jag sa. "You were so funny" sa hon och näst intill asgarvade :D Kan informera er som inte vet att jag var ett nervrak, kunde knappt andas och skakade. Var mer nervös än jag någonsion varit på en redovisning någonsin.

Tror att min blogg kommer vara en känslostorm lite till och från de kommande månaderna, bara så ni vet =)

Hur som helst nämnde jag också att jag fått mitt brev från CC om förlängning. Jag berättade att jag nog åker hem för att plugga. Hon sa då att hon och min värd pappa hade diskuterat om jag ville förlänga. Att om jag ville kunde jag stanna i 6 månader om det var vad jag isf hade tänkt mig. Blev glad att de pratat om att de ville att jag skulle förlänga om jag själv kände för det.
Gick upp på mitt rum, lämnade ett "voicemail" på My's mobil om vad som hände. Eg är det inget märkvärdigt men känns som om allt som handlar om min sista tid här gör mig så fruktansvärt sårbar och förvirrad. Jag funderade på varför jag från början hade tagit beslutet att åka hem:
*Slippa en till sommar, mycket jobb och långa dagar
*Plocka upp efter ungarna heeela tiden och dåliga attityder
*Äntligen få skaffa sig något eget igen och inte behöva känna sig som en tonåring som inte får ta hem pojkar. Även om de är vänner...
*Ha sin sista månad i november/december, inge roligt!
*Vill komma hem till svensk sommar och inte vinter :(

Finns en hel del anledningar...
Sen finns det alltid en till sak som kan göra mig väldigt grubblande och förvirrad. KÄRLEK! Jag är fruktansvärt rädd för att bli kär här, just av den anledningen att jag vet att jag ska hem. Men efter att ha tänkt och pratat med vänner tänker jag så här: Jag träffar en fin kille som jag tycker verkar vara en bra sådan. Men tillåter mig inte att få några känslor... avvisar honom och åker sen hem. Jag slipper då bli sårad av att jag fick lov att åka ifrån honom. Väl hemma börjar jag tänka "om", "vad hade hänt om jag hade gett det en chans, även om det bara var för några månader?" istället och då är det redan försent. Vad gör jag då?

Vem har sagt att Au Pair livet skulle vara enkelt? INGEN! Men det är inte vanliga livet hemma i "Landet lagom" heller ;)


Cultural Care brev

Idag fick jag ett brev från CC. Mitt första brev från dem sedan jag kom hit till USA faktiskt. Kände på en gång att jag varit här ett tag nu och trodde brevet handlade om credits. Men det var om jag ville "extend". Det stog att mer än halva tiden har nu gått och att det var dags att börja fundera på om jag vill förlänga eller inte. När jag skummade genom brevet kände jag att jag inte behövde läsa mer för jag vet att jag vill hem. Samtidigt som jag är så rädd att jag ska ångra mig och att det då är för sent.

Men som jag och Jean pratade om idag, vi båda ser fram emot att komma hem eftersom vi vet att det står inte på förrän vi är där. Jag har börjat tänka på att nästa au pair i vårat lilla "gäng" som ska åka hem är JAG... Jag blir lite nervös och samtidigt glad när jag tänker på det. Ser mer och mer fram emot att komma hem, träffa alla och fortsätta mitt liv hemma i Sverige. Det finns ju inget som säger att jag inte kan komma tillbaka, men då förståss under andra omständigheter. Men USA kommer definitivt inte försvinna =)



Paket från älskade föräldrar :D

Här om dagen låg det ett paket utanför dörren och väntade på mig. Det var grönt och jag visste på en gång vad det betyder. PAKET FRÅN SVERIGE!
Som vanligt gick jag upp på mitt rum för att öppna det. Vill alltid vara själv när jag öppnar paket hemmifrån för vet att jag lätt kan bli känslosam. I paketet var det ett jättefint brev *hjärta*, en påse med skumtomtar som jag öppnade bums *underbart gott* och ett paket med ett rim. Jag tror jag vet vad det är i tack vare rimmet =) Tänker inte säga till er vad jag tror att det är men vet att jag sa till mamma att jag sagt till en kompis att det vore so coolt att gå runt i NYC med såna på sig nu i vinter för det är ju så mycket Dalarna/norra Sverige över dem =)

Hoppas ni inte har något emot att jag visar bilder på paketet mamma och pappa :P


Det som också är lite charmigt med att få paket hemmifrån är att du kan se att de har rest långt. De har sina skavanker både utsidan på det gröna och innehållet :) Men det är det bästa med att vara här, att få paket *tårkar tårar och ler*


Tack så hemskt mycket mamma och pappa <3



Hang out w Jean

Igår fredag hade jag och Jean filmkväll, det blev Pretty Woman och njöt framför den nya tv:n i lekrummet på min våning. Tv:n som varit där innan va inte som den skulle i färgerna, orange och brun bara ungefär. Läppar var blå konstigt nog och rött blev brun/orange. Men nu känns det som att man tittar på en helt ny tv. Vi åt godis och njöt av den fina bilden :) Låter löjligt men efter att ha haft skumma färger i 7 månader så är man rätt nöjd nu kan jag lova!

Min gulliga mamma skickade paket till mig här om dagen så vi åt julskum och jag drack julmust (Jean tyckte det smakade en blandning av öl och cola) *empty*


Eftersom familjen ska ha julfest så var alla katterna upp i rummet intill mitt. Men Pugsley fick göra oss sällskap. Han har dock inte lysnade ögon som på bilden...än =)




Idag åkte jag och Jean lite spontant till IKEA. Jag behövde bl a julmust eftersom jag drack min igår =) Slutade med att jag köpte glögg (som jag ska ta med och bjuda släkten på när vi firar jul med dem), två flaskor julmust, paradis ask (som gåva till de som har julfirandet), choklad, cocosbollar (skum), lingonsaft och sirap so jag kan göra knäck på måndag =)

Jean hade aldrig varit där och när vi parkerat bilen och var på väg in sa hon att hon kankse skulle bli rädd av att det var så stort och springa ut. Jag bara skrattade och tog en bild på henne (dock när vi var ute igen men ändå). Så det betyder att vi kom ut levande och välbehållna =)

Vi strosade runt bland "the showrooms" som hon så fint kallade dem och pratade om hur vi ville ha våra hem. Kollade vad de hade för käk att erbjuda och Jean hittade en Hippo som hon nog blev liite kär i =) Jag träffade på en farlig tiger *haha*.


Dags att jobba snart, vill inte men ibland måste man göra saker man inte gillar =)

Holiday Party

Min värd familj har planerat för lördagens Holiday party ett bra dag nu, skickat ut fancy inbjudningar till ca 75 personer och bokat catering firma mm. Denna veckan har/ska jag jobba alla dagarna, ha "sleepover" med barnen i mitt rum på lördag natt för att det kommer vara ett väldans liv här imorgon kväll. De har instellerat ett mastigt ljudsystem på bottenvångingen, en kille var här och gjorde rent akvariumet, cateringfirman har varit här och lämnat av massa saker idag, "plastat" in hela altanen på framsidan för att sätta ut infra värme där och de ska även ha en "garderob". Städerskan har fått jobba otroligt mycket för att städa infor imorgon. Till och med soptunnorna har flyttats in i garaget för att det ska vara så perfekt som möjligt. Inredningsprylar till förmögenhet och timmar av pysslande.

Vet inte om jag vågar tänka på hur stort det kommer vara imorgon. Mycket folk. Bara barnen sköter sig och har roligt är jag nöjd. Men jag komme rvara otroligt trött på söndag. Ska jobba 2.45pm till ca midnatt imorgon lördag och 7am til kl 12 på söndag. Men men, bara att bita ihop, ska ju inte klaga på att jag inte fått jobbat under mitt år här iaf...Blir nog bra när den här helgen är över =)


Alla ska vi hem i slutändan...

I onsdags träffades jag, Malin, Jean och Sofia för att gå ut och äta. Vi hade en liten avskeds middag på Summit Diner för Sofia, hon åkte hem igår. Känns alltid konstigt när någon ska åka hem, alla berättar om samma känslor inför hemresan. Man har själv blandade känslor och jag själv blir nästan lite rädd inför den dagen.

Mina svenskar Malin och Sofia

Jag och min danska Jean

Nu är Sofia hemma med sin familj i Sverige. Känns konstigt att hon är hemma nu och igår när jag träffade henne på Starbucks var hon fortfarande här i USA. När vi lämnat av Sofia i onsdags sa jag till Malin och Jean att nästa gång någon åker hem är det jag. Kändes väldigt konstigt.

Men jag är glad att jag lärde känna Sofia till slut, bättre sent än aldrig =) Hoppas du får det bra i Oslo nu <3


Stickade strumpor

Jag frågade min farbrors fru så hon kunde fråga farmor om hon ville sticka lite strumpor till barnen och skicka. Farmor och farfar har inge internet så därför fick jag lov att gå en lite längre väg.
Visst kunde hon det och i måndags kom paketet med tre par sockor =)


Tack så himla mycket Farmor för att du ville sticka riktiga svenska sockor till barnen <3



Ledig helg 3-5 december

Oj nu var det länge sedan jag uppdaterade. Har varit rätt fullt upp med träning, festande, umgås med vänner och julförberedelser.

I helgen hade jag iaf min lediga helg. På fredags kvällen efetr att jag slutat åkte jag med Jean och Malin till Target. Slutnotan hamnade på 106$. Jag blev skapligt förvånad men köpte kläder jag behövde.
*I fleecejacka
*Underställströja som jag ska ha när jag springer utomhus
*Två träningslinnen
*Ett par svarta jeansleggings

Efter det åkte vi hem till mig, kollade på film, snackade och åt chips och dipp. Var en skön kväll =)



På lördagen skulle jag eg ha träffat en kompis i NYC men blev inställt. Så jag, Malin och Anna åkte till Marschalls och Livingston Mall på dagen. Vi handlade lite kläder och åt Kina mat.

Sen var det dags att hämta Nina och sen åka hem till mig för att göra sig ordning för party i NYC. Tog sen tåget in till stan. Var lika roligt som vanligt att festa med henne. Hon är en sån människa som utstrålar fullt med positiv energi och det älskar jag! Vi dansade hela kvällen och hade jätte roligt. Kom hem vid 5 på morgonen och jag somnade som en stock =)

Thanks Nina for an Awesome night, as usual! <3



På söndagen hade vi au pair möte hos Jean. Vi hade en liten julfest, bytte julklappar och åt godsaker. Var mysigt.

Har ingen bild tyvärr =) Men det var en bra helg. Nu längtar jag tills Frida kommer mellan jul och nyår <3


Smygande hemlängtan?

Har börjat drömma mycket om alla er där hemma nu, att jag är hos mamma och pappa, festar med vänner, jobbar/går i skola. Allt möjligt. Vaknar sen upp och inser att det bara var en dröm, vill somna om igen, kan inte och blir besviken och får hemlängtan...
Vet att det börjar dra ihop sig, snart får jag börja planera för livet hemma, söka skola, fixa sommarjobb mm. På ett sätt längtar jag hem till att få fortsätta mitt liv hemma och samtidigt så har jag så roligt här.

Sen när det är regn och rusk väder här gör det saken inte bättre heller. Men tur man har bra vänner här och hemma som peppar en =)

Lär jobba nu =)


Vanlig arbetsdag

Idag har varit en lugn och skön dag. Var med J till sin tallektion och tog en kaffe på Starbucks och läste en bok då jag såg den här lilla krabaten komma ut ur en springa i backen.

Sen åkte vi hem och åt lunch, la J för en nap och åkte och handlade och sorterade lite leksaker. Finns ju en hel del saker så det håller en sysselsatt =). Tog med mig J och hämtade upp T och W. Medan W övade till skolans Varity Show med sina kompisar gjorde T läxor, målade och J sprang runt och lekte med sitt Thomas the Tankengine "hus" och sprang, gick och hoppade runt köksön och skrattade så jag trodde han skulle falla ihop på golvet =) När sen W också ville leka med Thomas bröt J ihop men det var en annan historia..

När jag var off tog jag en prommis med Jean till Startbucks och pratade om allt och inget. När jag kom hem och satt vid datorn kom Iris och ville gosa. De första fem månaderna skrang hon bara iväg när jag kom och ville klappa henne men nu är hon modigare och låter mig klappa henne. Men det ska vara på hennes villkor =)