New York i all ära!

Idag har jag varit i New York med en svensk tjej som heter Frida som jag gick på Au Pair skolan med.
Jag åkte in vid tolv och var i NY kl ett. Frida kom vid tre för hon missade bussen. Så jag gick och strosade runt lite själv i två timmar och den tiden gick väldigt fort. Jag handlade lite kläder och vykort medan jag väntade på henne. Började prata med en promoter till en Stand Up Comedy club och jag köpte 2 biljetter för 10$ (på biljetten stog det 20$/st). Åh av söt han var, så jag kände att jag fick väl lov att sponsra han lite då!

1. Jag vid tågstationen innan jag ska åka in till NY
2. Times Square, det är så mäktigt här!
3. Timman igen =)
4. Någon stor gubbe som shakade loss till indian musik, han gick runt och skrämde folk med sina långa armar
5. Jag och Leonardo DiCaprio utanför Madam Tusauds. Gäller att ligga på topp här i Storstaden ;)


Sen blev vi hungriga och letade febrilt efter en salladsbar vi hade köpt mat från när vi var i NY med Au Pair skolan. Hittade dock inte just dem men en annan. Undrar om det finns sådana här Sallads barer i Sverige, tror inte de va?
Hur som helst är det så grymt bra, för de passar mig som är gluten intollerant och Frida som är vegan, avancerad "kombo" där =)


1. Frida smaskar på sin sallad, efterrätten ser ni till höger som består av färsk frukt. Är otroligt gott!!
2. När vi var på skolan nämnde en svensk tjej någon om att det var förbjudet att gå på gräsmattor lr något i den stilen. I den här parken, Bryant Park var det så förbjudet just idag att det till och med var en vakt som höll utkik =)
3. Min utsikt, väldigt fint
4. Bara fjant bild...
5. Vi passade båda på att ta kort på vårat m&m godis vi köpte på lösvikt, dels för att det skulle minska i påsen snabbt och för att vi betalade runt 8$ för de där lilla. Jag köpte det endast för att jag har ett lakrits begär som bara den, men inte smakade lakrits lakrits, utan alla "smakerna" smakade likadant. Missnöjd kund :)
6. Ännu en bild på Times Square, fick med några Navy Guys också. Nu under Memorial Weekend så kommer det tydligen in mycket fartyg till New York och a lots of navy guys. Mycket att titta på =)
7. När jag hade skiljts från Frida och var på väg till tåget hem igen så stannade jag vid den här killen. Han satt och spelade på lock, tunnor och massa annat häftigt. När jag höll upp kameran för att filma och han förstog det så pekade han på mig med trumpinnen och sjöng 5 dollars. Alla skrattade omkring mig och jag gav honom pengarna jag redan hade tagit fram och hade i handen. Duktig var han, det var en sak som var säker!

Har verkligen haft en kanondag. Hade gärna velat att den skulle vart lite länge men efter 7 timmar i New York och sammanlagt 9 timmar hemifrån hade jag skapligt ont i fötterna. Men förstår inte att tiden gick/går så fort, men antar att den gör det när man har roligt :)
Behövde absolut ha en dag som denna för det känns som om man har fått sin dos av energi och tok och fått chansen att ladda batterierna lite. Allt känns lättare på något konstigt sätt! Hoppas vi ses snart igen Frida! Du är en väldigt rolig och bra vän ska du veta <3

Här är iaf allt jag köpte idag, alltid lika roligt att skriva upp allting och se den slutgiltiga summan:


Billabong: Big size t-shirt och shorts 67,50$
Conway: Underkläder, kavaj och 3 bastoppar 30,96$
Prima donna: Liten portmonä 3.99$
M&M butiken: Godis ca 8$
Stand up comedy biljetter 10$
Souvenir butik: 5 vykort och en nyckelring med texten Angie (mitt nya smeknamn kanske?) ca 4$
Sallads Bar: Mat, frukt och juice till middag 18,72 $ (dyrt, men gott var det)

Summa: 143,17$ = 1 174kr



Det var allt för denna gång, hoppas ni har haft en lika bra dag som jag =)




Mannen längst bak i boken

Idag har jag gjort en ny kategori eftersom jag tror att jag kommer att få höra mycket roliga saker från bl.a barnen och här är en av dem W sa idag.

Jag satt och tittade i en bok som T fick av mig nu på kvällen (Bröderna Lejonhjärta) och bläddrade i dem när W tydligen han se sidan längst bak. Där det brukar stå lite kort om författaren och han säger: "Who's that man?" med lite förskräckt röst. Jag skrattade till och sa att det inte var någon man. "But it looked like it*, sa han övertygande. Jo visst såg Astrid Lindgren ut som en gammal man på bilden, men lät så himla roligt så jag fick lov att skrive ner det =)

Barn är så härliga med sina spontana kommentarer!


Ännu två dagar...

Då har jobbveckan satt fart på riktigt. Har jobbat tre dagar ikväll när jag slutar. Tycker att det går rätt bra ändå =)

Hur som helst så var jag och J på gymnastik igår fm. Jag hittade dit, visserligen men Gps hjälp men jag tackar den människan som skapade GPS. Är en otrolig hjälp för mig här. Ett tips till er blivande Au Pairer är att fråga föräldrarna om de har tillgång till Gps för det gör en säkrare och lugnare i trafiken.
J var lite blyg i början men när det släppte hoppade han och skuttade glatt. På em åkte vi till T och W:s tennislektion, jag och J lekte i en lekpark medan vi väntade. Sen åkte vi hem och åt mat och lekte ute i trädgården. Min värd mamma hade bakat en glutenfri choklad tårta på fm (fyllde år igår) som vi skulle äta sen och jag kan ju säga att barnen om några var tarva på den :P
Efter ännu mer lek inomhus och dusch så sa T: "I'm hungry....when are we gonna eat the cake?"
Och jag sa: "But if you're hungry I don't think your tummy is going to be so happy if you eat cake"
Jo, de skulle den visst det, sa T.

Sen gick vi ner och min värd pappa tog från tårtan ur kylskåpet, T satte dit 24 stycken ljus på tårtan och sen tände vi ljusen och W släckte lamporna i taket, blev jätte mysigt. Synd att jag inte han ta kort =)
De började sjunga: "Happy birthday to you, Angelica! Happy birthday to you, Angelica! Happy Birthday to Angelica, Happy birthday to you ANGELICA!" Ska påpeka att de sjöng högt och nästan skrek mitt namn, helt uppspelta hoppade de på stolarna och med ett stort leende på läpparna och det hade jag med, så klart. Är aldrig några barn som sjungit för mig förut så det var en ny upplevelse =) Precis när vi sjungit klart och innan jag hinner blåsa ut ljusen så blåser W ut typ 3/4 av dem. "Oh, sorry", sa han lite skamset. "It's okey" =)
Där satt jag och tre barn och smaskade på varsin tårtbit, i tystnad. Har nog aldrig varit så tyst förut =)

1. Här är en blombukett jag fick av min värd familj, jätte fin *tack*
2. Och här är lite godis som Reeta gav mig. Lakrits och Jelly Belly *jumi* Hon är finsk så när hon skulle ge mig paketet så sjöng som på svenska, var lite kul =)


När jag slutat så öppnade jag ett paket som Elin hade förbjudit mig att öppna innan min födelsedag. Var ett jätte fint kort som hon gjort själv med fina ord och sen ett kort på alla mina vänner från avskedsmiddagen som man kunde klistra på ovansidan av datorn, så nu sitter det där och när jag tar fram datorn så har jag ett leende på läpparna :D
Sen åkte jag och Reeta och mötte upp några andra Au Pairer vid ett glass ställe vi brukar vara vid. Mysigt!
Hade en bra födelsedag även om jag jobbade rätt mycket men var kul med tårta och presenter och sång =).



Idag har jag inte hunnit med så mycket, jag och J har varit och badat idag igen. Som tur var gick det bättre denna gång, inget gråt som tur var. Efter det lämnade jag J på sin "Speech" och jag gick för att träna. Blir kanske någon Playdate för barnen efter skolan, det visar sig. Det är dagen än så länge...

Btw, nu när har jag kört rätt mycket bil här och börjar lära mig så tycker jag faktiskt att det är rätt så simpelt. Det enda som kan vara lite krångligt är alla vägar och vilken väg som jag ska ta beroende på vart jag ska osv. Men man har väl tvekat på det hemma i början också när man var ute och gled i bilen som nybörjare.

Känner att jag börjar komma in i jobbet mer och mer och känns som en lättnad. I början kände jag mig bara förvirrad och inte alls visste hur jag skulle bete mig. För ni som känner mig vet att jag är en planerare ut i fingerspetsarna, har varit värre men vill veta vad planerna är för dagen osv. Men det känns bra nu!

Här är lite bilder på mitt rum förresten sen måste jag gå och jobba. Jag gillar det, är ljust och fräsch. Men heltäckningsmatta, fönster man öppnar genom att lossa på ett lås och sen dra den nedersta rutan uppåt och så klart luckor (ist för gardiner) Väldigt amerikanskt gissar jag på =)




1:a arbetsdagen, hur gick det?

25 Maj, kl. 8:40 pm

Idag var det min första arbetsdag utan Reeta
och ska erkänna att jag var lite pirrig igår om hur det skulle gå att hitta till aktiviteterna. Och så här har dagen varit..

Jag började dagen 8:45 am på morgonen och förberedde J för att åka till sin första aktivitet, Messy Artist. Där får de kladda med lera, leka med färgat ris, rita med målarfärg eller på griffeltavla och även leka jord eller plaska i vatten. Barnen verkligen uppskattar detta och det är så roligt att se hur de skiner upp när det gör något kreativt. Eftersom jag varit där förra veckan med Reeta tänkte jag att det nog skulle gå bra och sen hade jag ju gps:en till hjälp, så varför skulle jag inte hitta?

Jag programmerade gps:en till adressen vi skulle till och när vi väl var där kände jag inte igen mig för fem öre. Tror jag åkte dit en helt annan väg förra gången. Så jag irrade runt ett tag och fick sen lov att ringa min Host Mum för att få råd. Hon tyckte att om det skulle bli för stressigt att gå på lektionen, innan vi skulle åka till nästa aktivitet så skulle vi åka hem en stund ist. Sagt och gjort och jag hittade hem utan problem, med hjälp av den underbara gps:en förstås =). Jag, som säkert vissa av er redan vet har varit emot gps förut är glad att jag har en nu. Iaf när jag ska köra barnen på olika saker och har tider att passa.
Men var bara synd att inte J fick leka och kladda idag, men bättre lycka nästa gång!

Sen åkte vi till nästa aktivitet och dit hittade jag utan gps eftersom jag också går på gymmet där och har sprungit hem från gymmet ett par ggr. Medan J hade lektion så gick jag till en Hälsokost butik som sålde Glutenfria kakor och köpte sedan en för att sen sitta utanför Starbucks och njuta av en Ice Coffee, kokoskaka i solen och läsa min super bra bok. Skönt!

Sen var det vila för J och jag gick genom lite papper med min Host Mum och plockade med barnens kläder och saker lite innan J vaknade. När de två äldsta, W och T kom hem från skolan var det dags att åka på gymnastik så min Host Mum följde med mig så jag fick se vägen dit ytterligare en gång. Ska nämligen dit imorgon med J på gymnastik, wish me good luck! :)
Jag och J roade oss bäst vi kunde medans de andra hoppade, rullade, tjoade och hade roligt. PÅ vägen hem svängde vi förbi Donken :P. Btw har de inget glutenfritt hamburgerbröd här som de har hemma så om jag kan näst intill inte äta någonting från Donken här. Vilket iofs är bra för att jag undervikar fastfood och dåligt för det är enkelt att ta något därifrån när man är ute en dag och behöver ha något i magen.

Hur som helst så slutade jag vid 7 pm. Sen dess har jag tagit lite kort, försökte ute men började skymma så min kamera ville inte riktigt som jag ville. Och nu sitter jag här och bloggar. På ett sätt vill jag göra något med någon men på ett annat sätt vill jag bara vara och ta det lungt. Vi får se =)
Wow, nu har jag skrivit en massa. Men i stora drag gick min första dag bra, körde vilse och J har trotsat mig lite. Men jag har även fått kramar, skrattat och haft intressanta diskussioner med barnen.
Brukar tänka att även om detta är tufft ibland och jag känner att jag är lyckligare hemma så är det dessa små gyllene stunder som förgyller hela min upplevelse =)



Kl. 9:17 pm

Sist jag pratade med mina föräldrar på Skype berätta mamma att de skulle skicka ett kort till mig på posten, eftersom jag fyller år imorgon (idag för er i Sverige). Fick kortet med posten idag på fm och har väntat hela dagen på att öppna det eftersom jag visste att jag skulle bli känslosam. Sagt och gjort, när jag satt uppe på mitt rum när jag slutat för dagen kunde jag inte hålla mig utan öppnade brevet. Läste och grät som ett barn. Alla möjliga känslor bubblade fram. Har inte gråtit sedan några dagar innan min avresa och kändes som om det var mycket som behövde komma ut. Var ledsen för att jag saknar dem, glad över att ha fått ett så fint kort och fina ord och fundersam över hur min födelsedag kommer bli nu när jag är här. Innerst inne skulle jag vilja göra en tårta och bjuda min familj på men de är tyvärr för långt borta denna födelsedag. Men jag kanske kan äta något gott med barnen? =) Jobbar näst intill hela dagen förutom några timmar mitt på dagen då jag tänkt åka till gymmet.




<3 Tack för det super fina kortet mamma och pappa <3
Betyder verkligen jätte mycket för mig!







Nu ska jag titta på ett avsnitt av 90210 sen sova. Tack för idag, nya friska tag imorgon.
Hoppas jag hittar dit jag ska då iaf ;)


Shoppingtur och Au Pair möte

Idag har jag shoppat.....farligt här i Staterna. Kommer ni ihåg att jag skrev på min blogg att jag inte packade med mycket kläder alls. Nästan för lite? Nu är jag glad över det för jag har redan börjat handlat på mig saker och gissar på att det inte kommer sluta här... på långa vägar :P

Så det här handlade jag:

1. Kofta, längre modell ca 30$
2. Armband till Ipod ca 15$
3. Sommarklänning ca 14$
4. Armband ca 6$
5. Skor med kilklack ca 35$
6. Trosor ca 6$
7. Väska ca 20$
8. iPod 179$

Summa: 299$ = ca 2460kr *oops*



Visst är det mycket pengar och ska erkänna att jag trodde att det var max 2000kr. Men jag är i USA, då lär man få unna sig och förresten så kan jag inte gå runt i samma kläder hela tiden. Nu var det inte så mycket kläder jag köpte men ändå :) Sen gick ju min Mp3 spelare sönder här om dagen så jag fick lov att köpa något nytt om jag ska ha någon motivation att träna!

Men jag är nöjd över mina köp och speciellt skorna. Hemma är det väldigt svårt att hitta skor i min stl (ca 41) och speciellt högklackade och snygga. Här däremot finns det väldigt bra utbud och dem är snygga med. Så mycket högklackat jag provat här på en vecka har jag inte provat hemma i Sverige på nästan 24 år :P

Måste lägga upp en liven bild på en rolig skylt jag såg i en av provhyttarna idag, inte alls att uppmuntra kunderna 
till att förköpa sig.... eller vad säger ni? :)



Efter shoppingturen var det dags för mitt första Au pair möte här i USA. För er som inte vet vad det är så måste man gå på ett Au pair möte i månaden som ordnas av sin LCC (kontaktperson här i USA). Det är ett av kraven genom året som Au pair.
Hur som helst möttes vi upp på en Kina Restaurang i en stad i närheten av där jag bor och åt och pratade. Eller vi var tydligen rätt tysta idag sa våran LCC. Nu i början pratar jag inte mer engelska än jag behöver inför nytt folk =)


Och i bilen påväg hem var det trångt i den lilla BMW:n men vi hade roligt, lyssnade på Celin Dion, sjöng, pratade och skrattade. Jag har kört hela dagen idag för att träna och det var en uttmaning att ha fyra stimmiga brudar med sig kan jag lova men vi hittade hem *haha*.


Och sist med inte minst så kollade jag och Reeta på Sex And The City filmen nu på kvällen, vräkte i oss godis (så iaf jag fick ont i magen). Var lite kul att titta på den nu eftersom den utspelar sig i NY och att man inte är alls för långt därifrån!

Har varit en fullspäckad dag men har haft väldigt roligt. Tur att jag har haft Reeta som har visat mig runt här i kring och gjort den här veckan till både rolig, intresant och lärorik!
Godnatt for now!



Första bilturen

Har faktiskt varit lite orolig över första bilturen här i USA men igår blev det den första.
Har setat bredvid Reeta väldigt mcyket när hon har kört överallt och på så vis har jag kunnat lära mig jätte mycket om regler och hur det funkar i trafiken här. Och det är faktiskt inte så konstigt. Kan man köra i Sverige kan man göra det här. Hemma har vi så många skyltar som beryder allt och inget, här finns det typ tio olika... lr nått. Men inte så många iaf!

Så min värdmamma satt bredvid och barn bak i bilen. Så tuffade vi iväg ut på vägen....
Gick ju faktiskt hur bra som helst och förstår inte varför jag oroat mig. Här är de flesta bilarna automatväxlade och det är väldigt simpelt att köra dem. Förstår inte Varför vi inte har fler automatväxlade bilar hemma? Slippa det där ryckiga när man växlar.

Gårdagen var en bra dag. Åt middag med barnen ute i solen och tittade sen på andra filmen av Alvin och gänget och mös i soffan.

Måste vara berätta om ett par roliga citat: När J var lite bråkig och inte ville lyssna sa T till mig: "Angelica, när J har lärt känna dig bättre tror jag att han kommer lyssna på dig mer."
Här om dagen när jag satt på huk på goilvet kom W och klättrade upp på min rygg och frågade: "Angelica, tror du att du kommer vänja dig vid det här?" "Ja dett ror jag att jag kommer" svarade jag.
Barn är så roliga för de kjan verkligen fråga saker som kommer från hjärtat. Gulligt.

Måsye kila för jag börjar jobba snart för klockan är 10:36 här i Short Hills, NJ =)
See you!



What have we done today?

Idag har vi varit och simmat med J, var dock ingen jätte lyckad första gång...
När J skulle hoppa från poolkanten och jag höll i honom måste han ha slagit i rumpan eller något för han började gråta, mycket. Alla tittade på mig och sa typ: "Naaw" och jag skämdes som bara den...var The new girl och kunde inte ens få honom att sluta gråta och han ville bara till den andra au pairen som stog vid poolkanten.
Efter lite trixande så var han glad igen och tordes hoppa ner i vattnet med mig igen. Tur det! efter det lämnade vi honom på Speach therapy. Sen bar det iväg till banken för att öppna ett bankkonto. Damen som hjälpte mig märkte nog att jag var stressad efter ett tag för hon sa "We're finished soon". Men jag fick mitt bankkonto på The Bank of America även om vi kom hem senare mot vad vi skulle.

Sen var jag ledig några timmar så jag satt vid dator och pratade med folk och satt ute i solen och läste och njöt. Väckte J från sin Nap time och sen lekte vi tills de andra två kom hem från skolan. Åt middag och sen skulle jag lägga barnen helt själv. Ska erkänna att jag var lite pirrig då det är experter på att gör allt annat förutom att just gå och lägga sig. Gick relativt bra, vi läste och pratade en stund. Kändes som om jag gjorde ett bra jobb och har blivit lite starkare av det =) Sådana små saker tror jag stärker bandet mellan två personer. Och det kan behövas eftersom jag ska vara här i ett år :D

Mina värdföräldrar kom nyss hem. Första ggn jag träffade pappan. Skojjig typ och väldigt lättsam =) Så nu tänkte jag titta på lite Greys Anatomy och sen sova =) Ska träffa min LCC imorgon och sen jobba 8 timmar igen. Jag säger bara: "Tur att man jobbat som personlig assistent och är van vid obekväma arbetstider och långa dagar."

Ciao!



Upp och nedgångar

Detta kommer bli ett väldigt intressant och lärorikt år tror jag. Jag kommer lära mig så otroligt mycket om mig själv och mitt eget sätt att leva. Uppskatta mitt liv hemma i Sverige och är tacksam över den barndom jag har haft =)

Ville bara nämna det så här innan läggdags. Imorgon är det en ny spännande och lärorik dag med utmaningar och annat. Livet som Au Pair är inte alltid som en dans på rosor men jag är tacksam att jag fått den här chansen =) Jag kommer lära mig så himla mycket och tänk vilken livserfarenhet jag kommer ha när jag kommer hem!

It's not wrong, it's not right, it's just different

Allt är så annorluna här, blir fascinerad av nästan ingenting är som hemma... tänkte jag skulle rada upp lite saker som jag lagt märke till under veckan som gått här i USA...

  • Kranar och toaletterna var det första jag lade märke till, visste inte ens hur man spolade först. Vrider fortfarande kranen åt fel håll när jag ska stänga av vattnet.
  • Gatorna man ser på filmer från USA, hus och bilar längs gatan och el stolparna är precis som på film.
  • Trottoarerna är smala, består av asfalt som hemma eller stora cement kvadrater. Är inte placerad intill vägen som hemma utan 1-2 m in/ut från vägen.
  • Tycker fortfarande att el stolparna är fruktansvärt fula med alla synliga elkablar, Ska försöka ta bild på dem någon dag så får ni se =)
  • Ingen tycks stanna vid STOP-skyltarna utan bara sakta in.
  • Alla här har fullt upp, planer och fullspäckat schema. Till och med jag?!
  • Man måste ge dricks på alltför många ställen, "sit-down-restaurants", frisör salonger, taxi... allt som har med service och göra. Ovant men på ett sätt är det bra för om man då inte ger dricks är man missnöjd med servicen och man blir ihåg kommer nästa gång *haha*.
  • Dem har färdigskivad ost och smöret på mackan är verkligen stenhårt. Jag som är gluten intolerant brer sönder mina mackor eftersom de är så sköra. I morse värmde jag smöret i ångan av min gröt så det skulle bli lite mjukare.
  • Gardiner är inte lika självklart som det är hemma, dem har som luckor med någon slags persienn på.
  • Filtrerar vattnet innan de dricker det. Jag dricker det dock direkt från kranen som jag gör hemma. Har inte blivit dåligt som vissa blivit än så...
  • Vissa dörrarna och bakluckor på bilarna stängs genom att man trycker på en knapp, iaf på det nyare modellerna.
  • Många av mina förväntningar och mycket man sett från USA på tv stämmer verkligen överens med verkligeheten. Gator, taxibilar, NYC, "take away coffe".... allting =)
  • När man går in i många affärer säger de "Hi, how are you?". Vet inte om de förväntar sig ett svar eller om de bara är en artighetsfras. Men jag säger "Hi, fine thanks. För att vara trevlig tillbaka.
  • Det kryllar av snutar, helt sjukt men väldigt bra. Det är ett stort land med många invånare och hur skulle det se ut om det inte fanns poliser ute på gatorna.
  • Snacks (mellanmål) var ofta bara godis eller chips när jag var på skolan.
  • Den här mindre koll på vad Gluten intolerans är här än i Sverige. Dock är det bättre utmärkt på förpackningarna här än hemma vilken är toppen.
  • De äter mycket "Scrambled eggs" istället för stekt ägg som man gör hemma.
  • Amerikanare är väldigt trevliga människor och man hälsar väldigt ofta på varandra och växlar några ord. Precis som bilden jag fått om dem innan jag kom hit.
  • Starbucks finns i varje hörn och på varje gata, överallt =)
Just nu kommer jag inte på något annat men återkommer i så fall. Hoppas ni blev nyfikna på USA nu och att ni som ska vara Au Pairer blev lite klokare på vad det är som ni ger er in på ;)





Möte med familjen+Min första utgång i NY

I fredags var det dags för alla Au Pairer att åka till sina värd familjer. De olika bussarna gick från skolan kl. 9:15 på morgonen. Resan till Clark, där jag skulle gå av och bli hämtad av min värd mamma var pirrig. För varje bil som svängde in på parkeringen tänkte man: "Är det hon?" Och för varje Au Pair som blev hämtad blev jag mer och mer pirrig och förväntansfull. Och till slut kom det en bil när det bara var jag och My kvar, jag hade inte sett några kort på föräldrarna så jag visste inte hur de såg ut, och My sa: "Det är inte min familj"
Min värd mamma kom emot mig med ett leende och kramade om mig, kändes skönt och den värsta nervositeten släppte. Bilfärden hem var behaglig och vi småpratade lite.

När vi kom hem träffade jag deras nuvarande Au Pair, jätte gullig tjej. Vi tre åt lite sallad tillsammans och pratade, eller det var mest dem som pratade för jag var mest tyst och blyg. Fick också en "giftbag" med lite smått och gott i. Jätte roligt!! :)
Sen kom barnen hem och dem var lite blyga, men vem var inte det? Dem är så goa. På fredagen så lekte jag med J, spelade softball med de äldre två, åt glass och lärde känna varandra.

På lördagen var vi iväg på T:s Softball träning/match, och så lekte vi i lekparken i närheten innan vi åkte vidare. Vi åkte på ett slags event om Miljön, barnen fick gå en bana och lära sig massa saker, även praktiska. När vi kom hem efter en hel dag planterade jag och T hennes lilla "gran" och gurkplanta som hon fått på miljö dagen. Lade märke till att de pratade mycket om miljö efter det, så det är roligt att dem lärt dig något av det.
Barnen har redan börjat testa mig lite men jag tycker det är bra för då vet jag själv hur dem funkar, och så känns det skönt nu när jag har Au Pairen att be om hjälp innan hon åker.
Just nu går jag bredvid henne och får lära mig lite om allting, väldigt skönt att jag får göra det tycker jag för det är ju en hel del saker jag behöver lära mig.

Min värd mamma är jätte gullig, omtänksam och frågar mig om vad jag kan äta och så eftersom jag är gluten intolerant. Det känns verkligen som en jätte viktig grej för mig att hon inte ser det som ett hinder. Min värd pappa får jag träffa i slutet på veckan för han är bortrest, ska bli roligt =)
Har inte gett dem presenterna än, ska fråga min värd mamma när hon tror att det är ett bra tillfälle eftersom det är godis i paketen. Tänkte om det är bäst att ge den paketen på en helg då, men vi får se =)

Nu är ni lite uppdaterade om mitt möte med familjen. har haft fullt upp så jag har inte haft ro nog i kroppen och sätta mig och blogga. Vill ju att inläggen ska vara roliga att läsa för er också =)



Min första utgång i USA och New York var igår. Reeta, familjens Au Pair, frågade mig på fredagen när jag kommit om jag var sugen på att gå ut med henne på lördagen. Jag tänkte att klart det skulle vara kul, lika bra att börja träffa folk på en gång.
Vi jobbade på lördagen till 5:30 pm först och sen gjorde vi oss ordning och blev hämtade av ett par kompisar till henne. Stannade och käkade lite mat på vägen till en hemmafest och sen drog vi till festen. Var kul att träffa så mycket nytt folk. Vi spelade "Beer pong" fast en annan variant tydligen =) Är ju sånt man sett att dem spelat i typ American Pie om jag inte minns fel.

1. Här ser ni lite av spelet, man ska träffa muggar med en pingisboll. Gör man det får motståndarlaget dricka, kul!
2. Tyskar och svenskar är på G!
3. Brudarna
4. Ute på krogen, Reeta, Emma, jag och Joanna tror jag det var.
5. Jag och Reeta :)


Krogen stängde kl 4.00 am. Efter det gick vi den långa biten till stationen, kan säga att mina fötter värkte av pumpsen och var svarta när jag kom hem för att jag gått barfota. Vi gick iaf för att käka lite på en ställe och passade på att sova lite. Har bilder men har hört att det inte uppskattas o de läggs upp :D Vi tog sen 7.11 am tåget hem och jag kom i säng kl 9 am. Kan ju lugnt säga att jag var trött och är fortfarande sliten =)

Det var en spännande kväll, är inte van vid att gå ut på just det sättet men jag antar jag jag vänjer mig. Jag är ju trots allt i USA så jag kan inte förvänta mig något annat, är ju inte som hemma på långa vägar men spännande och kul dock.

Saknar er tjejer <3


Training School, day 4 + New York Tour

Sista riktiga skoldagen är slut, känns både skönt och vemodigt.

Så vad har hänt idag?
Vi började morgonen med en workshop om kommunikation och sen fortsatte den med redovisningarna om arbetena vi påbörjade igår.

Min gulliga lärare som var en riktig inspirationskälla, enligt mig.

Sen var det dags för den berömda New York Tour:en, var riktigt häftigt så jag ska visa lite bilder =)

Nej nu är klockan halv tolv och jag måste sova. Ska träffa min värdfamilj imorgon och jag är rätt så pirrig, så jag hoppas att jag kommer kunna sova =)



Training School, day 3

End of day 3...

Är precis lika trött och fnittrig som igår men nu har jag musik i öronen så jag ska nog kunna koncentrera mig lite bättre idag.
Idag har vi gått genom och fått göra kollage för de åldrar vi har värd barn i. Vissa har hunnit redovisa dem och min grupp kommer få göra det imorgon. Jag gillar inte alls att stå inför folk sådär, jag kan väl toka och fjanta mig med just när det blir så allvarligt och seriöst blir jag bara väldigt nervös. Men det ska nog gå bra =)
Nu på kvällen fick vi besök av den berömda policeofficern, han var lika roligt som alla har sagt och var väldigt roligt och spännande att lyssna på honom.

Här kommer lite bilder och förklaringar på vad det är:
1. Molloy Hall är där tjejerna bor i sina korridorer och med en eller två rumskompisar. Min är från Brasilien, en liten försiktig tjej men väldigt trevlig.
2. Vet inte om den här typiskt England men fick lov att ta kort på den iaf.
3. Den berömda gula skolbussen, finns en hel del såna här.
4. Här har jag gjort lite pyssel, som man ev. kan göra med sina värdbarn sen.
5. Gruppbild på vårat bort =)
6. Alla svenskar vid lunchen, se hur glada vi är!
7. The famous Police officer with his dounut and coffe


Nu ikväll spelade vi svenska tjejer lite Twister och gjorde Charader, var väldigt kul!! Behöver inte säga något mer!

Lite bilder från dessa dagar, ska försöka ta mig tid att lägga in fler också men det får bli sen. Nu ska jag snart sova, för imorgon blir det fullt upp. Bl.a ska vi åka på våran New York tour :) *awesome*



Training School, day 2

Okej "Day 2" är till ändå och klockan är 21:45 här nu och jag längtar efter sängen men först ska jag berätta om vad vi har gjort idag!

Jag gick upp 06:45 för att duscha, fixa mig och äta frukost för kl 8:15 am. Vi har blivit indelade i klasser beroende på vart i landet vi kommer att bo sedan. Våran lärare heter Marie Lombardi och är en äldre dam, hon är en riktig ståltant... tuff alltså =)
Kl. 6 pm var dagen slut och jag med den =). Vid sju hade vi "International sing-along". Var jätte roligt att se alla sjunga en sång från deras land, blev en hel del skratt om jag säger så. Vi svenskor sjöng och "dansade" till Små Grodorna.

Nu sitter vi och surfar på våra datorer och är måttligt sociala men det är skönt att bara vara nu känner jag. Skrattar lika mycket som vanligt och jag kan säga att jag verkligen trivs med dem jag umgås med här. Skönt att man hittade några man klickar med på en gång. Nu är det nästan så att man längtar tills man kommer till sin värd familj och kommer in i vardagen, träffa tjejerna på sin lediga tid och softa och ha det bra =)



Training School, day 1

Nu är jag äntligen här... kan säga att jag har svårt att fatta det. Men jag kan lova att jag har hur mycket som helst att berätta redan =)

Jag har skapligt svårt att koncentrera mig, beror väldigt mycket på jetlag:en, eller hur man säger det på svenska.

Iaf så pratar vi engelska här hela dagarna, eller blir påminda av personalen hela tiden iaf. Man passar på att prata svenska med tjejerna från sverige så man kan slappna av lite mellanåt.
Ska börja från början med allting, blir lätt att jag blandar ihop det nu för att jag är trött och otroligt fnittrig.
Jag åkte hemifrån med mina föräldrar på söndag natt kl 01.00 och var framme på Arlanda omkring 04:15 på måndag morgon. Träffade några andra svenskor där, var skönt att man hade tre till som skulle åka med samma plan. Det var en stor trygghet.

Tre tjejer från Sverige =) Tok goa är dem!


Efter många timmar på planet så var vi äntligen framme och det var en karl från CC som hämtade oss på flygplatsen. Resan till skolan var väldigt spännande. Det var ju ändå det första man såg av New York och mina intryck var många. Ska försöka samla alla under min kategori "Intryck". Men just nu har jag fullt upp att koncentrera mig på vad jag ska skriva här så det blir något vettigt iaf =)
Gårdagen var lugn. Var dinner och ett info möte sen var det lungt.
Nu ska jag skriva om idag medan jag ändå¨är i farten =) Ursäkta svamlet =)


Hej då Sverige, Hej USA!

Nu sitter jag här... nervös och förväntansfull och bloggar för sista gången i Sverige på ett bra tag. Helt sjukt spännande ska det här äventyret bli.

Den här veckan har verkligen varit fullspäckad. Som tur är har jag hunnit med allt jag skulle. Många "Hej då" men också många trevliga samtal och stunder med vänner och bekanta.

Jag framkallade lite bilder som betyder mycket för mig, och som jag ska ta med mig till USA. Jag var in på Panduro och köpte lite siden band och limmade fast runt så det blev som en ram. Ska sen hänga upp dem med små klädnypor på ett svart sidenband på väggen i mitt rum. Hoppas jag får hänga upp saker bara :P Men kände att jag ville ha något så jag kände mig lite hemma. Har även ett fotografi på min kompis två barn jag kan ha på byrån. Då är jag hemma, med massa foton på mina nära och kära omkring mig.



Igår var min ena bror och hans flickvän här och vi åt smörgåstårta och bara satt och pratade, var så mysigt. Och det var väldigt gott också =)






Idag så gjorde jag en tårta för att vi skulle små fira min födelsedag lite innan jag åker.
Tyckte jag var väldigt ambitiös med den hemmagjorda flaggorna i mitten :) Var jätte gott!







Snart bär det iväg till Staterna, känns så himla overkligt samtidigt som det känns verkligt "Jag ska verkligen åka". Nästa gång jag skriver så är jag förhoppningsvis på skolan så jag kan berätta för er vad vi har gjort och hur det är där. Fullspäckade och långa dagar med förhoppningsvis väldigt roligt =)


Nu ska jag stänga av min dator och packa ner den i väskan. Sen umgås med mina föräldrar innan vi åker till Arlanda hemifrån vid senaste 01:00 inatt. Vi ses nästa gång, då är jag i New York!!!!




Samtal till British Airways

Måste bara berätta när jag ringde till British Airways här om dagen *skrattar*

Fick sitta i telefon kö ett tag innan en röst sa någonting i stilen med "Alla våra handläggare är för närvaret upptagna men vi gör så gott vi kan så du slipper vänta. Ditt samtal kan kommas att besvaras på engelska".
Jag tänkte på en gång att jag skulle lägga på för det är så kopiöst pinsamt, men vad ska jag göra när jag kommer till USA då? Gömma mig? Så jag stannade kvar i luren...
BA: "Hi welcome to British Airways, my name is... How can I help you?"
Jag: "Hi my name is Angelica and I have some questions about the packing"
Så började jag knaggla mig fram på engelska över det jag undrade, sen kom vi till nästa fundering.. preventivmedel. Vad de nu hette på engelska :S
Jag: "I have my pills.."
BA: "Pills!?" hon lät väldigt förvånad.
Jag: "Oh no wait, I have to look it up in a dictionary."
Jag bläddrade febrilt i ordboken och hon hörde att jag var stressad.
BA: "It's okey, I'm not going anywhere." sa hon lugnande.
Jag: "That's good" säger jag med nervös röst.
Jag hittar ordet och försöker läsa det ett antal ggr i huvudet men kommer inte på hur man uttalar det.
Jag: "I don't know how you pronounce it."
BA: "Try"
Jag: "Kån-tra-pe-tive?" en aning osäker i rösten..
BA: "Contra-what?"
Pinsamt nog försöker jag igen...
BA: "Ahh you mean condoms?"
Jag: "Yes, but no. The pill?"
BA: Yes, The Pill" säger hon övertydligt.
Jag: "Oh, The Pill" säger jag med och börjar skratta och hon med mig.

När jag väl hade lagt på luren så började jag verkligen asgarva. Hela situationen var både pinsam och rolig. Men båda fick sig ett gott skratt och vem vet, hon kanske delar med sig av detta samtal som jag gör nu =) Så det bjuder jag på!




Min Packlista

Jag har delat upp packningen eftersom jag ska ha en liten väska med mig på skolan...

Handbaggage:
Papper/böcker som ska med till Au Pair skolan (Schema, Handbook)
Fickpengar i dollar
Kontodosa så jag kan ha koll på min internetbank
Almanacka
Batteriladdare till kamera
Paraply
Adapter
Dator+Dataväska
Ballerina skor som ombyte
Mobilladdare
Leggings
Koftor
Strumpor/trosor/Bh
Tunika

Handväska:
Viktiga papper (pass m. Visum, J-1, Erika försäkringskort, flygbiljett, namn och telefonnr. till Au Pairer, internationella körkortet)
I-94 (fylls i på flyget)
Pengar och Visakort
Körkort/legitimation
Mobil
MP3
Kamera+extra batterier

Hygien: (Alla krämer i små flaskor)
Schampo/Balsam/Duschcreme i små flaskor
Deo/Parfym
Tandkräm+tandborste
Smink
Makeup servetter
Solkräm
Ev. preventivmedel+intyg
Borste
Hårspännen


Baggage:
Övriga papper från CC
Presenter till familjen
Extern hårddisk
Grenuttag
USA-minne
Regnkläder
Pyjamas
Bikini
Strumpor/trosor/Bh
Skor, pumps och springskor
Smycken
Foton på familj och vänner

Hygien:
Nagelfil
Nagelsax
Plåster
Rakhyvel
Ipren
Ansiktsrengöring
Sminkrengöring
Tandkräm
Parfym



4 dagar kvar...snart 3

Nu är det läskigt nära...

Tänkte visa lite bilder på olika saker jag vill visa för er:

Har inte visat vad jag köpt till familjen än men här kommer det. William på 6 år ska få Pettson och Findus i Grönsakslandet, James 2 år ska få lära sig lite om Pippi och hennes Villa Villekulla. Och 7½ åriga Tabitha ska få Bröderna Lejonhjärta. Och till varsin bok får de så klart en bilpåse (som själv är mina favoriter i "pås-godis") och en nyckelring med en Älg =)




Mina värdföräldrar var svårast, men jag visste att jag absolut ville ge den en Dalahäst eftersom det enligt mig inte finns någon mer svenskt. Sen på ett Förberedelsemöte som CC hade online fick jag tipset om osthyveln och smörknivarna. I USA använder de inget av dem så vad passade inte bättre om just de?






Idag var Elin här så vi umgicks lite (berättar mer om vilka jag träffat på lördag eller söndag) och då passade jag på att be henne hjälpa mig att rensa bort lite av de kläderna jag lagt på sängen. Och det här var början, säkert två högar eller en stor. Jag som tyckte att jag hade vart så duktigt och BARA plockat fram det mest praktiska kläderna, sollade bort ungefär hälften så det blev en liten hög hög kvar. Liten enligt mig. Men det kändes skönt för nu vet jag att jag INTE har för mycket kläder med mig och att jag faktiskt KAN handla på rätt bra där borta. Som jag sa till Elin "Men vadå, ska jag bara ha det här lila med mig?" "Ja, du ska inte till någon öde ö direkt för du kan ju handla massa där!Hon har så rätt så rätt...

Och det här blev det slutgiltiga resultatet och en resväska på 18kg. Handbaggaget ska få en laptop och nessäsär också innan den är helt fylld, men det är fri vikt på det så det gör inget.



Lägger upp min packlista imorgon lr någon annan dag, nu har jag inte tid att sitta här längre. Godnatt!!



Idag har det kommit

Bloggade igår och beklagade mig lite över att Motormännen va en aning sega. Ringde idag igen för att höra hur de gått för dem att skicka mitt körkort. Hon sa att de skickades igår vilket jag blev väldigt nöjd med. Än en gång, varför kunde de inte speedat på detta lite tidigare och inte vänta tills jag ringer till dem?
Men jag fick det iaf idag, men undrar varför det står Suede istället för sweden och det är ingenting på själva "körkortet" som står på svenska bara på typ franska lr något. Skumt tycker jag när jag skrev att jag skrev att jag skulle till USA.

Någon som har en aning om detta?


Jag tänkte ringa imorgon, men hur som helst är det skönt att fått tillbaka sitt körkort. Var dumt av mig att skicka in originalet bara för att jag inte orkade gå till biblioteket och kopiera det =)


Internationella körkortet

Måndagen den 26 april skickade jag in papper på Internationellt körkort. Det stog att ca 2 veckor innan avresa skulle man skicka in papperna, det gjorde jag.

Dem här dagarna har jag gått och väntat på ett brev från Motormännen men det har inte dimpit ner något brev i brevlådan, dels för att jag vill slippa oroa mig ifall jag inte hinner få det innan jag åker och för att jag behöver mitt körkort för att kunna åka och hälsa på mina vänner och uträtta ärenden.
Så jag ringde idag och hörde hur det gick för något måste dem ju veta när jag skickade in papperna för mer än en vecka sen. Gissa vad jag gick till svar?
"Vi skickar det på fredag"
"Jaha? Och när har jag de då da?
"På måndag ska du ha det då"
"Men herregud, jag åker ju då?"
Sen sa han att han skulle kolla om det ev gick att skicka det lite tidigare.....
"Jag ska lugna dig med att vi skickar det imorgon"

Om de nu kunde skicka det så det kommer fram innan måndag, varför i hela friden gör dem inte det på en gång för då när dem ser på papperet att jag måste ha det senast den 7/5? Nej då ska man behöva ringa och kolla med dem. Åh va irriterad jag blir.
Om det står att man ska skicka in det ca 2 veckor innan avresa så ska dem väl inte se till så att man får körkortet på den 15:de dagen och speciellt om man skrivit ett "senast" datum. Men jag ska iaf ringa imorgon igen och höra om de skickat iväg det annars får jag verkligen panik. Kände hur det vred sig i magen på mig när han sa att jag skulle få det på måndag... Man ska då behöva ha koll på allt.

Så ett tips till er som ska eller väntar på att det ska komma hem till er, ring och fråga hur det går för tydligen för det lönar sig att ligga på.... Om man nu vill ha det inom 14 dagar från att man skickade in det.

Ville bara uppdatera lite =)



Hachiko A dogs story

Jag och mamma tittade nyss klart på en så himla fin och sorglig film. Pappa gick och la sig efter ca en halvtimme, jag vet varför...
Här kommer två Sammanfattningar från filmen från www.Imdb.com.

"In Bedridge, Professor Parker Wilson finds an abandoned dog at the train station and takes it home with the intention of returning the animal to its owner. He finds that the dog is an Akita and names it Hachiko. However, nobody claims the dog so his family decides to keep Hachi."

"An American adaptation of a Japanese tale about a loyal dog named Hachiko. This very special friend would accompany his master to the train station every day and return each afternoon to greet him after work. Sadly his master departs one day..."



Nog för att jag har gråtit till filmer förr, och speciellt filmer som handlar om djur. Men just idag började jag grina som en tok till och med innan mamma gjorde det. Men jag kände att jag inte kunde stoppa det. Alla känslor som jag har samlat på mig ville ut. Var inget bra tillfälle att se en sådan här film just nu kände jag men samtidigt så var det skönt att få gråta, och göra det med mamma bredvid.

En del av er kanske tycker att det här inte passar att skriva om på en Au Pair blogg men jag anser det som att höra hit. Det handlar om känslor som behöver få komma ut som samlas inför avresan och därför får ni följa mig i ALLT jag gör och känner innan dess och även hur jag mår och känner när jag är i USA.
"Take it or leave it" :)




Avskedsmiddag och tårar

Shit rent ut sagt! Det här är inte lätt, och det kommer inte bli lättare direkt...

Igår samlade jag alla mina allra närmaste vänner. Var så himla roligt att ha alla samlade, även om det kom lite jobbiga stunder ibland. Men det är sånt som hör till antar jag... att man blir ledsen och känner att verkligheten kommer ikapp en.
Har redan bokat in tre träffar med vänner och familj för att umgås en sista gång innan jag åker. Så den här veckan kommer jag nog inte vara så stabil, kommer nog gråta en hel del.
Men det är skönt också, för det var som Lotta sa igår när jag började gråta vid maten när de skulle skåla för mig "Kan tänka mig att det är mycket känslor som ligger där och bubblar" och det är det verkligen. Man vet inte vart ska göra av dem riktigt, kanske de bara behöver släppas ut!

Just nu till exempel sitter jag och gråter så jag knappt ser tangenterna. Helt sjukt, men samtidigt vet jag att det är det här jag vill och måste komma ihåg varför jag åker. Det här är en del av prövningen.. den tuffa.

Iaf... hur var gårdagen nu då?
När alla hade kommit så fick de gå en tips-promenad som bara handlade om mig och min resa till USA. Hade gjort lappar själv, målat och skrivit med tuschpennor. Kan säga att det såg ut som ett barn hade gjort lapparna för jag har ingen begåvning när det gäller sånt =) Men det uppskattades och de gick runt i huset som små barn, gömde sina lappar och var noga med att inte visa någon vad de svarade, var så kul att se. Hillevi vann det åtråvärda priset som var.... törs jag säga det på en Au pair blogg? Priset var iaf en förpackning "penispasta" *haha*
Sen åt vi tacos, drackvin/öl/läsk/vatten och skrattade... och grät så klart.


Efter middagen så skickade jag upp dem på övervåningen för att förbereda för överraskningen. Jag hade sagt innan att vi skulle bada badtunna men tror att de skulle uppskatta detta mer.
Överraskningen kom och ställde ordning allt och så kom alla tjejerna ner. Inne i vardagsrummet så var det uppdukat för "Kryddparty" och tjejerna tjoade glatt.


Sen satt vi bara och pratade och hade det bra. Jag kan ju säga att jag stortrivdes där jag satt med alla mina bästa vänner samlade på samma gång =)


<3 Tack för en oförglömlig kväll brudar,
det här kommer jag leva på länge när jag är borta i Staterna! <3