Julpyntat =)

Idag har jag julpyntat i mitt rum. Känns mysigt även om jag saknar mitt julpynt jag har hemma, men man tager det man haver eller hur? Här kommer lite bilder, ber om ursäkt för en del suddiga =)


Tror jag ska dekorera en julgran som ska stå i lekrummet utanför mitt rum någon dag. lägge rupp en bild då =)

Full rulle

Idag har det varit en sån här dag då jag hunnit med så mycket. Kanske beror på att jag inte setat vid datorn, eller blivit fast vid den åtminstone =)
Så vad har jag gjort idag när jag hunnit med så mycket?
 • Åt frukost och skrev klart brevet till mina mor och farföräldrar, som jag skrivit på alltför länge. Gjorde klart breven.
 • Åkte till Wahlgreens och lämnade in ett kort jag ville ha framkallat
 • Åkte till Starbucks och köpte en julklapp
 • Hämtade ut kortet på Wahlgreens, köpte inslagspapper mm.
 • Åkte hem och slog in julklappar
 • Åkte till banken med min check och till posten och postade paket+brev
 • Åkte hem och julpyntade, dammade och damsög mitt rum. Kan säga att det verkligen behövdes men nu är det rent och fint OCH julpyntat =)
 • Tog mig en springtur på 35 minuter i mörkret. Jag måste verkligen hitta en reflexväst... Men skönt!
 • Duschade och smsade Jean, vi åkte och köpte mat på Wendys och kollade på Karate Kid (1984).
En helt klockren dag. Jag blir så stolt när jag får så där mycket gjort. Nu har jag inte så mycket jag behöver göra varje vecka jag är ledig men nu var det lite extra eftersom jag dels skjutit upp en del och även för att det är jul snart. Lägger upp bilder på mitt julpynt i ett nytt inlägg eftersom det hamnar under kategorin Christmas =)


IKEA =)

Då var det dags för att åka till IKEA igen =) Jag och Malin tog Mr. Car och brummade dit vid 11 tiden idag. Vi strosade runt där, köpte lite julpynt och julklappar. Blev förvånad över hur lite julpynt de hade, brukade vara så mycket mer i Sverige, konstigt nog. Men vi hittade ju något iaf. Jag köpte prylar för 36$ och mat för 33$ =)

Detta är dagens inköp + rätt så mycket mer mat, bla senap, glögg, kaffe, lingonsylt, julmust, mer Bilar mm. Jag och Malin funderade på om vi skulle ha en julfest så småning om, lite av ett knytis där alla får ta med sig något från deras julbord och land =)

Sen kom My förbi och vi åkte på bio. När jag var på väg in i bilen sa hon att  hon som vanligt levde i sin bil. Hon kör rätt mycket bil under sina arbetsdagar och har verkligen ALLTID mycket saker i bilen. "Men herre gud My, jag måste ju bara ta ett kort på det här" sa jag och skrattade. Hon tyckte jag var elak och berättade om att hon hade lyckats åka iväg med en kaffekopp på taket här om dagen och fått kaffe över hela sidorutan "Jaha det var därför det luktade så mcyket kaffe" Kläckte jag ur mig och vek mig av skratt medans hon putsade rutorna. Men det var roligt =)

Förstår ni vad jag menar? ;)

Hur som helst såg vi Tangled och det var en väldigt fin film. Fick faktiskt tårar i ögonen, mend et var väl inget nytt =) Men tycker att man ska se den om man gillar animerat och 3D :D Tack Malin och My för idag!!


Thanksgiving

Parad, kalkon, bordsbön, film och mys med tjejerna =) Kan det bli bättre?

Min svenska telefon väckte mig 5.30am på tordags morgonen. Tog en morgonprommis till tåget vid halv sju, mötte upp tjejerna och åkte in till New York City för att se Thanksgiving paraden. Hade hört innan att den var massiv, väldigt organiserad och "One of a kind".

Vi gick av vid Pennstation och gick några block för att få en någorlunda bra sikt över paraden. Den skulle starta vid Centel Park på typ 79st och gå ändå ner till Broadway Ave till ca 34st och avslutas vid Macy's (en jätte stor affär som har lite allt möjligt) Det är en BRA bit!
Det var allt från cheerleaders, band som spelade, stora ballonger, massa folk (för mycket), kändisar som Miss America, Kayne West? och Jessica Simson till pizza-degs kastande killar =)

Och så klart självaste Tomten!!

Efter 1½ timme bestämde vi oss för att åka hem och började gå mot hörnet av gatan för att komma ut, på ena sidan....Omöjligt. Var t.o.m två män som tjafsade för det var så packat med folk. Vi gick till andra sidan och försökte där. Det var helt packat där med så vi kunde inte komma ut. Var helt sjukt, nästan lite läskigt. Så vi fick gott och väl vänta i 1½ timme tills paraden var över. Under den tiden såg vi många som gick till hörnet av gatan för att gå ut men vände lika snabbt igen.

Väl på Pennstation och trängsel med FÖR mycket folk, köpte vi mat, missade tåget, åt maten nere i "tunnelbanan" och tog sedan ett annat tåg hem. Vid 2pm var vi hemma och jag gick hem för att ta en nap, slutade med att jag vaknade upp två timmar senare när min värd mamma matade katterna och jag trodde det var 5 am. Sen gick jag till Jean och började laga mat där =)

När vi skulle sätta oss vid bordet skulle jag skojja och knäppte händerna. Men då sträckte Jean ut sina händer till mig och My och sa att det nu var våran tur att göra som de gör i filmerna. På något konstigt vis blev jag plötsligt känslosam och började ju så klart gråta. Vi berättade vad vi var "Thankful for" och det kommer vara ett minne för livet. Efter middagen tittade vi på tv och snackade. My sov, medan jag, Jean och Maria diskuterade för fullt och sen åt vi Pumkin Pie.. medan My fortfarande sov =)

Thanks girls for a great Thanksgiving!!På fredagen njöt vi bara och tog det lugnt, jag och My sov till halv elva. Vi åt French toast till frulle och tittade på tv. Åkte sen på bio på kvällen. När vi skulle byta bil från Mr. Car (eftersom en lykta är trasig och jag blivit stoppad av Farbror Polisen förut) till Mr. Silent Car (Lexus, Hybrid) så skrek My "Shotgun" och hoppade glatty in i framsätet. Hon var nöjd medan Jean prompt fick klämma sig i en av ungaranas barnsits =)

Efter bion så tog jag och Jean en springtur på lite mer än 5km =) Så himla skönt. Men jag hade en toppen ledighet med mina favotirtjejer!!
Dalarna vs. NJ

Ville bara visa er hur skillnaden på väder är just nu i Dalarna, Sverige och NJ, USA. Helst sjukt =)


New Jersey 2010-11-20

Dalarna, Sverige 2010-11-19


Just nu är jag glad att jag slipper snön ett litet tag till, men tror jag kommer sakna det när det är första advent och december. När man verkligen vill ha julkänslan, som man bara kan få med snö =) Men blir så glad när jag får mms på min Sverige telefon. Mamma är duktig på att skicka bilder <3 Är alltid kul att veta vad som händer hemma i nu kalla Dalarna =)

Hiking w the girls =)


Idag var jag, Jean och Nina till South Mountain Reservation
och fotvandrade. Det ligger inte alls långt ifrån mig och Jean så vi bestämde oss för att göra en enklare trip isf för Delaware Water Gap som vi tänkte först. Det är dock helt underbart av vad jag sett på bilder men lite längre bort. Vi bestämde att vi ska ta en tur dit i vår =)

Sen började vi våran resa, först från mitt hus till där vi parkerade bilen och Up the mountain =) Det var en skaplig uppförsbacke till en början :D "Titta, det är något i trädet" pekar Jean. "Oj det var visst Angelica som leker apa?" ;)

Några lustiga/speciella saker vi såg på vägen. Det är det som är charmen med skogen =)
1. Talar mest för sig själv
2. En träd ros som såg ut att ha klor =)
3. Vet inte vad detta var men vi diskuterade om det var Blair Witch eller Twilight =)
4. Fanns massa träd med inristade namn i. Nina skulle vrida handleden av alla som gjorde detta. Jag sa "Okej, här har du min" med ett leende. Gjorde det när jag var ung och kär =)
5. Bonzai träd? *hihi* Fint var det iaf
6. Ser du ansiktet? Lite scary =)
7. New York, är inte de rätt coolt?

När vi äntligen kom ner till bilen var vi varma om kinderna och trötta i bilen. Men nästa gång blir det längre. men tror vi iaf gick 8 km idag så det är toppen! "Vi måste ta en efter-bild" säger jag och detta blev våra resultat =)

Thanks again for a perfect day ladies =)Ärlighet varar längst

...även om men tvekar att säga något först. Så kände för några dagar sedan. Ska berätta för er om vad som hände.

Jag och Nina hade parkerat bilen längs gatan i Philly på söndagen, kom tillbaka till Mr. Car och satt i bilen. Nina pillade på GPSen och sa åt mig att köra ut medan jag hade tomt bakom mig. Men jag ville inte börja köra ifall GPSen inte skulle hitta signal medans vi körde. Efter ett litet tag kommer det en bil och börjar backa in bakom mig. "Jaja" tänkte jag. Jag kommer nog ut iaf. Till er som inte vet, så är jag inget fan av att fickparkera eftersom det går att undvika hemma. Här är det lite svårare =)

Nina fortsätter pilla på GPSen och jag väntar tålmodigt, då jag plötsligt känner att bilen går en knuff. Jag tänkte "Va håller den där bilen på med eg." och går ut, tittar demostrativt på min kofångare för att visa att jag kände det där. Rutan på förarsidan åker ner och en ung kille börjar fråga mig: "Haven't you parked in the city before?" "Do you know how to park?" Jag blir så chockad över att han böjrar skälla ut mig när det är jag som ska bli arg på honom och säger. "Yes I have but it wasn't me that bumped into the back of my car." Han förstätter och vara uppkäftig och kör in i MR. Car ytterligare minst två ggr. Inte med mening vad jag tror utan för att han prompt ska in. Han ber inte om ursäkt, har bara svarta ögon och känns helt utan kontroll. "Excuse me but what are u doing? You are bumping into it again." han skäller ut mig igen och jag känner hur adrenalin blandad med rädla kommer rusande. Jag märkte rätt snabbt att han hade ett temprament som jag inte skulle vilja bråka med, var glad att han inte klev ut ur bilen. Tjejen som var med honom i bilen står på gatan och säger "Baby calm down" med mesig röst. Han skiter fullständigt i vad hon säger.
Jag frågar honom om han skulle vilja backa bak lite så jag kan ta mig ut lättare eftersom de är trångt. "Do you want me to bump into the car behind to?" frågar han uppkäftigt. Jag blir så irriterad på denna människa att jag inte ens vet vad jag ska säga, blir mest rädd.

Hur som helst så kollar jag så kofångaren är okey, vilket den är och Nina säger till mig, "Lets just go". Vi sätter oss i bilen och åker iväg. jag är så arg, rädd och frustrerad så jag var nära till gråt.
När jag kom hem sa jag inget till mina värdföräldrar eftersom inte Mr Car blev skadad eller så. varför göra dem oroliga i onödan?

När jag i början på veckan berättade detta för Malin. Hon sa att "Visst är det konsitgt hur vissa kan vända saker emot en?" och sen slog det mig... tänk om snubben i bilen (som hade en rätt ny bil) tog mitt reg. nummer och får för sig att göra en fuling, anklaga mig att ha backat in i hans bil? Så nästa dag berättade jag för min värd mamma. Var så skönt för hon sa att så länge jag och Nina var oskadda och okej spelade det ingen roll. Jag sa att jag ville berätta för henne ifall killen skulle få för sig att anklaga mig. Hon sa att nästa gång det händer ska jag bara åka därifrån för man vet aldrig vad folk kan ta sig till. Jag såg att hon blev orolig för våran skull.

Då kände jag att ärlighet varar längst. Även om ingen skada var skedd så skadar det inte att berätta för man vet inte vad som kan hända efteråt. Tänk va bra allting allt hade varit om han bara hade bett om ursäkt, jag hade tittat på kofångaren och sagt att det var okey för det inte blev någon bula ändå. Men sånt här gör mig så arg men man lär sig något varje dag. Man får se det så ist =)
Jag fick äntligen..

mina stövlar från Sverige =) Jag har provat så många stövlar men inte tyckt att några har varit nog sköna. Jag har så klart jämfört med de jag hade hemma. Frågade mamma om hon ville köpa ett par nya på Skohuset och skicka till mig och visst kunde hon göra det. Här om dagen kom det efterlängtade stövlarna. Såg att det bara stog "shoes" på deklarationen men hoppades så klart att det ändå låg lite godis i paketet. Och visst gjorde de det. Jag tog på mig mina stövlar och viftade med min godispåse och dansade runt i köket medan städerskan bara skrattade åt mig =)

Tack Mamma <3

Btw så hade jag en bra dag med barnen idag, mycket tjat med vi har skrattat en hel del <3Confused..

Nu har jag varit här i lite mer än 6 månader och tankar om att förlänga har börjat komma smygande. Vissa dagar vill jag verkligen förlänga och som igår, då var jag säker på att åka hem efter årets slut.  Har diskuterat lite med mina au pair vänner men inte sagt något till min familj hemma än, inte heller till min värd familj. Hoppas det inte kommer som en alltför stor chock... Men tror att alla Au Pairer överväger det mer eller mndre.

Varför har jag börjat fundera på detta?
Som sagt så börjar det dra ihop sig för att bestämma sig om man ska vara kvar eller inte. Andra Au Pairer diskuterar det mer flitigt än innan. Min lediga tid här är så rolig, man har alltid någon att vara med. Det finns alltid nån som vill hitta på något. Ingenting är komplicerat eller måste planeras. Jag gillar det med Au Pair livet. Det är det jag kommer sakna mest när jag kommer hem eftersom alla där hemma har mer eller mindre sitt eget liv med familj, pojkvän osv.

Hur tänker jag?
Som jag skrev ovan så är det pga av att jag gillar min lediga tid här som jag funderar på att stanna. Men på samma gång så känner jag att jag inte vet om jag vill stanna i samma familj. Ska jag förlänga känns 6 månader rätt lagomt. Då kan jag fortfarande plugga till Vt-13 när jag kommer hem. Men att förlänga i en ny familj på 6 månader är så himla kort tid istället, få nya vänner och komma in i familjen. Det tar ju ändå ett tag att acklimatisera sig.
Men å andra sidan, börjar jag plugga till höstterminen när jag kommit hem får jag uppleva studentlivet och det är något som lockar mig också. Och att få ut och resa mer, kommer inte vara like nojjig om jag ska resa eftersom detta varit min längsta resa någonsin. Åka och hälsa på sina nya vänner i olika länder är inte heller fel.
Igår när jag låg och funderade innan jag skulle sova, tänkte jag att om jag förlänger måste jag jobba en till sommar. Det var den mest jobbigaste tiden eftersom barnen var hemma och vi åkte iväg mycket och jag fick jobba otroligt mycket vissa veckor. Och en till sommar känns inte så lockande om jag ska vara ärlig.

Hem ska vi alla i slutändan ändå. Men det var som Nina sa. Om du inte gör det nu så kommer du säkert ångra dig när du kommer hem och då är det försent...
Jag vet så klart att min familj vill att jag ska komma hem, speciellt min mamma =). Men detta beslut är bara någonting jag själv kan ta och jag måste gå på magkänslan. Det är bara det som är prpblemet att hitta den rätt känslan och bestämma sig. Men eftersom jag tvekar kanske jag ska åka hem ändå? Så svårt...


Starbucks och parkering

Reeta, familjens föregående Au Pair berättade att vissa verkade bli sura och irriterade om man körde in på en p-ficka och körde framåt till näste så man sen bara kan köra ut. Jag kunde inte förstå varför men har inte försökt tagit reda på det heller.

Igår när och Malin skulle parkera vid Starbucks för att möte upp några kompisar så backade jag in. För att jag sen skulle få lättare att köra ut. Malin frågar om det inte är en "Head in parking only" där och jag förstår inte alls vad hon säger. Sen diskuterar vi det och hon berättar att hon och en annan tjej fick böta ca 30$ för att de hade backat in på en parkering.

När vi sen kollar på skylten när vi går från bilen står det just: "Head in parking only". Har du hört talas om detta förut eller vet du varför?


Sen avnjöt vi te, kaffe och mocha på Starbucks. Jag provade en något nytt, var riktigt gott. Malins pepparmint mocha däremot var delisious =) Direkt efter Halloween slutade kom julen fram med stormsteg. Såg till och med att de höll på att dekorera lyktstolparna med stora kransar idag =)

Det är dessa små stunder i vardagen som förgyller hela tillvaron, eller alla lediga stunder =) Vad vore Au Pair livet utan dem?Härlig weekend off =)

I fredags åkte jag och fyra andra tjejer iväg för att klättra igen. Var en sista kväll för Sofia innan hon ska påbörja sin semster här i USA, efter att ha varit Au Pair i ett år.
Jag, Malin och Nina åkte och käkade lite mat innan för att inte få svindel =) Först behövde Nina ta ut pengar och kan att hon bokstavligt la sig över mig för att komma åt atomaten i drive thru =)

Sen var det dags att försöka nå toppen igen och på slutet så fick vi klättra genom ringar. De var roligt och annorlunda. Våren instruktör var samma som vi hade när vi var där på Au Pair mötet, riktigt lättsam tjej och hon skämtade hela tiden

Efter klättringen åkte vi allihopa till Dinern igen för att äta efterrätt. Efter ett tag kom det säkert 20 ungdomar, och 20 ungdomar betyder stimmigt.

När vi kommit hem och skulle packa ur bilen stog det en sko där på "hatthyllan". Jag och Nina började asgarva för i bilen på väg till dinern efter klättringen fick Nina för sig att hon skulle byta kläder. Då gjorde hon precis så här när hon skulle ta på sig skona =)


På lördag morgon tog jag och Nina Mr. Car till Philadelphia =)


När vi kom fram parkerade vi bilen i P-garage och åt mat, strosade runt innan Eva (en tysk tjej som bor i Philly) kom och mötte oss. Hon och hennes kompisar visade oss lite  sevärda saker i Philly.

1,2. Philly =)
3. Benjamin Franklin
4. City hall
5. LOVE sign
6. Rocky Steps
7. Rocky han själv =)
8. Utsikten över Philly stad

Sen blev det mörkt rätt fort och vi begav oss till bilen, hämtade våra saker och checkade in på hotellet Club Quarters.

Gjorde oss ordning för att gå ut och festa. Vi skulle festa med en kompis och hans polare.

Den kvällen var så grymt rolig. Bra musik på clubben och kanon roligt sällskap. Bara massa tok =)Söndag blev lugn, vi tittade på lite mer saker och åkte sen hemmåt.

1. Liberty Bell
2. Independence Hall, fick inget bra foto för det var massa polisbilar i vägen
3. En kusk ser ut att hålla hårt i sin häst =)

När vi åkte hem slutade laddaren till bilen att fungera så vi fick lov att stanna och ladda den på en Diner, Nina kom sedan på en genialisk men lite farlig ide =)

Sen var vi äntligen hemma efter en perfekt helg =) Thanks you girl for a perfect weekend <3Frulle-häng hos Sofia

Jag och Malin åkte till Sofia imorse för att vi skulle käka frulle ihop. Varm choklad och bagels :D


Vi satt där på golvet i hennes rum och snackade om Sofias år här som Au Pair och massa annat. Var mysigt och vi ska göra om det på tordag fast då blir det French Toast hos Malin =) Nu ska jag börja jobba snart så jag lär äta lite lunch. See you soon!

Stor-shopping på Target

Idag åkte jag och Sofia till Target. Jag behövde lite saker och hon var villig att göra mig sällskap =) Detf örsta vi siktade in oss på var mössorna och Sofia hittade sin älskling på en gång ;P


Jag provade kläder och letade efter allt jag behövde. När jag betalade hamnade räkningen på 127$. Vill inte ens se hur mycket det är i kronor =) Men jag fick en hel del: två träningsbyxor, en hoodtröja, en stickad tröja, vattenflaska, mascara, makeup servetter, laddningsbara batterier, resetandkrän (till Philly) och en mössa.


Tror det var på lördag som Sofia gör sin sista dag som Au Pair. Kommer sakna henne. Det är så typiskt när man har börjar hänga med henne mer på slutet. Det är roligt att umgås med henne och diskutera för hon vet saker som är väldigt intressanta. Saker som man kan diskutera om. Jag gillar såna människor för tyvärr så är det inte så ofta som man diskuterar såna saker med någon annan som jag pratar med Sofia om. Lite kul faktiskt =)
Men vet att hon kommer få det helt underbart i San Fransisco och på Hawaii =)


Bio och Au Pair möte

Så vad har jag pysslat med sedan sist då? Förutom att jag har jobbat så var jag på bio med Jean igår. Vi såg "Due Date". Har nog aldrig skrattat så mycket till en film förut =). Den var grymt rolig och är absolut sevärd.

Innan jag kom hit läste jag mycket om au pairer som gick på bio, ofta! Jag kunde inte förstå varför? Hemma gick jag på bio varannan månad, max. Här går jag säkert minst 3 ggr i månaden men det finns så mycket roliga och bra filmer på bio här också jämfört med vad de har hemma. Så nu förstår jag varför =)


Igår hade vi ett Au Pair möte då vi skulle åka till Chatham på Rockclimbing =) Var jag och Jean som föreslog det och var roligt att våran LCC tog tag i det =)
Tror jag klättrade närmare 10 väggar. Man blev så trött i armarna på slutet att man började skaka när man var där uppe och tappade greppet några gånger. Gäller ju att man litar på personen som står där nere och har repet spänt. Och tur att folk tjoade och tjimmade så man orkade lite extra. Idag har jag träningsvärk i mina underarmar och fingrar =) Men det var riktigt kul och på fredag är vi ett gäng tjejer som ska dit igen fast på "Ladies night" =)Härliga fredag =)

Idag har varit en bra dag =) J och jag läste böcker efter frukost, åkte sen och köpte kattmat och tog sen en promenad till lekparken. Blev en bra lång för det tog ca 35 minuter en väg. Lekte lite där och J försökte kommunicera med Canada gässen =). När J och jag gick över en liten bro så kom det en örn fram under bron med något som såg ut som en svans. Jag tänkte på en gång vad det var och ser sedan vad det är...

Jag pratade i telefonen med My samtidigt och jag la ifrån mig mobilen och började ta kort. Så imponerad var jag. Har nog aldrig sett något så tufft någon gång OCH fångat de på bild!


Sen traskade vi vidare och jag var fortfarande helt fascinerad :) När vi gick igenom "stan" so hörde jag musik. Trodde först att de spelade musik utifrån Starbucks. Men det var från högtalare på de "vackra" (eller inte) telefonstolparna.. vilket jag tyckte var lite annorlunda men trevligt =)

Gick förbi ett inhägnat område och såg skylten "Hard Hat Area". Skrattade för mig själv och tänkte att det är så typiskt USA att skriva ner ALLTING! de kan ju faktiskt bli stämda =)

Sen fick jag bara lov att ta en höst bild och visa. Är så mycket löv på "trottoaren" att man knappt ser vart man ska gå ibland.

Senare på dagen Skypade jag med mamma medans J sov <3. Sen åkte jag och J och träffade My och hennes värdbarn. Åt på McDonalds och tokade oss. My sa att jag inte bara underhöll våra barn utan resten där också. Hihi kul att vara lite tokig ibland =) Nu ligger J i sin säng och jag väntar på att Jean och Sofia ska komma hem och även min värdpappa senare.

Men nu har ni fått en liten uppdatering från NJ såhär i början på NovemberAtt ha celiaki i USA

Eftersom jag har fått två personer som frågat mig om hur det är att vara glutenintollerant i USA tänker jag nu skriva ett inlägg om det =)
 • Hur är det att vara gluten i USA?
De har läskigt dålig koll på de flesta ställena, snabbmatställen huvudsakligen. Men går du till finare restauranger så har de oftast koll och även något glutenfritt, den drar sig inte för at fråga kocken och de föreslår alltid något du kan äta.  Legal seafood är jätte bra, de hade till och med glutenfritt bröd och meny på efterrätt och hela köret =)
 • Stöttar familjen dig med matlagningen? Tycker familjen det är jobbigt?
Min värdmamma brukar alltid se till så jag jag något att äta om det är hon som lagar maten, hon panerar med mitt ströbröd osv =). De visste ju ändå vad det gav sig in på innan de tackade ja till mig och de stöttar mig jätte mycket. Jag frågade CC om de trodde det skulle vara ett problem, och de sa att det kan ju vara så att folk tackar nej på grund av okunskap och att de därför ser det som ett problem. Men för mig gick det fort att få familj. Min värd mamma hade en vännina som hade ett barn som hade Celiaki. Hon frågade henne om tips och hur det var att laga och få tag på glutenfritt osv. Hon är alltid mån om att jag får rätt mat när vi är ute och äter. Hon handlar bröd och pasta till mig men jag brukar handla mat själv, typ brödmixer och flingor. Det är inte lätt för dem att veta vad det finns för utbud och vad du vill ha att äta. Fråga din värdfamilj hur de ställer sig till tex om du handlar mat själv, för det är inte billigt (som hemma i Sverige) Lite dyrare i vissa fall. Tror oftast att folk runt och tycker synd om en för att man inte kan äta allt som de andra kan men min värd familj har aldrig gjort det till ett problem eller till en stor grej. Vilket är väldigt skönt, för man känner sig till besvär nog ibland.
 • Finns det glutenfritt mjöl, pasta, musli, bröd, gröt och sånt där borta i mataffärerna?
Mjöl finns det all purpose flour, men jag gillar Rice Flour bättre faktiskt. Blir en annan smak på det med de andra mjölet och mer som hemma med rismjölet. Pasta finns det gott om, makaroner och spagetti. Lasange plattor har jag dock bara sett någon enstaka gång men jag har inte letat heller =). Musli finns det men är inte så avencerad som hemma, bara havregryn, sirap och något mer ungefär. Men det är dyrt som bara den. Jag har köpt och spätt ut det med min egna hemmagjorda på kokosflinor, havregryn, nötter, torkad frukt, flingor, russin mm. Bröd finns det också, fryst och vakumförpackat. Men är väldigt torrt så jag stoppar allatid det i brödrosten. De har vanligt bröd, baguetter, English Muffin, Cinnamon and Raisin Bagel och annat Amerikanskt. De har även en hel del brödmixer som jag provat att tillaga på olika sätt. Hårt bröd har de dock inte utan bara massa crackers som är på tok för dyra. Gröt finns det också, mycket som vi inte har hemma till ex. Cream Rice, Quinoa och Mighty Tasty hot cereal mm. Något jag kommer sakna när jag kommer hem eftersom jag hittat mer olika grötsorter här än hemma.
 • Har dem de mesta som vi har i Sverige eller är det något du känner att du saknar?
Hårt bröd och Risgrynsgröt på 5 minuter saknar jag. Mina föräldrar har skickat lite hårt bröd hit nu och ni ska veta att det var gott. Lösgodis (jag är lakrits tokig!) har de väldigt dåligt med, eller godis överhuvudtaget är inte lika bra som hemma.. så klart! Däremot har de glutenfria Pretzels, Cereals (de runda) och Mac n´Cheese, de är iaf de jag kommer på just nu =)
TIPS!
*Strosa runt i affärer och se vad de har. De har hjälpt mig väldigt mycket.
*Ta med dig lite knäckebröd om du gillar det (sen kan de alltid skicka mer hemmifrån) för det finns inte här.
*När du ska till Au Pair skolan, weekend kurser osv meddela att du är glutenintollerant. Fråga om de vill att du ska ta med dig något eller om de kan stå för tex bröd. Och även vad de annars har att erbjuda varje måltid? Vet folk som inte meddelat detta och jag förstår inte riktigt varför. Vi är så vana att inte kunna äta bröd när vi är borta och annat som andra kan så vi borde veta att vi måste ta reda på sånt. Alltid bra att ligga steget före =)

Blått paket på posten =)

I lördags kom det ett stort blått paket med budbil. Ja visste på en gång att det var från mamma och pappa eftersom jag väntat på det. I det var min undebara vinterjacka, bakpulver, vaniljpulver, smink, GF knäckebröd, kvinnliga nödvändigheter och försvarets hudsalva.

*Awesome*

Tack mamma och pappa för att ni skickade detta. Uppskattar väääldigt mycket. Nu slipper jag vara torr om läpparna, frysa i vinter, göra konstiga bakverk, kan äntligen äta mina äggmackor med kaviar =)Jobbig tid för familjen

Natten till söndag gick min värd mammas mor bort i sömnen. Efter att ha varit dålig ett tag så somnade hon till slut in. Jag har sett på min värdmamma att hon varit tårögs och glansig på ögonen, hon ser helt slut ut. Lider med henne...

Svårt att veta hur man ska handskas med dessa saker när man inte varit med om något sådant själv. Imorogn ska alla i familjen förutom jag och James åka och säga farväl, de får då se kroppen. Ärlig talat stannar jag gärna hemma med J så jag slipper. Vet inte hur jag själv skulle reagera. Men jag försöker visa tt jag verkligen bryr mig så gott jag kan, har erbjudit mig att hjälpa till med något om det behövs. Jag ska jobba imrgon. Min värd mamma behövde mig då. Och på onsdag ska det väl bli någon slags begravning antar jag, är bara förvånad att den är så tätt inpå bortgången.
Det är inte riktigt såna här saker man förväntar sig ska hända under sitt år som Au Pair. Man blir så berör för mans er folk må dåligt och de ä rju som ens andra familj nu.

Men livet är bra orättvis ibland, hon har mist syster, far ohc mor på 18 månader. Sådana gånger tror jag verkligen inte på Gud. För om han nu fanns och det är den vägen vi alla ska vandra, varför är han då så orättvis?

Ville bara tala om hur det ligger till, så ni vet =(Grönt brev på posten :)

Idag fick jag ett paket, såg att det var från Jessica. Jag sa till min värd mamma att jag nu visste vad jag skulle göra på kvällen. Hon frågade vad? Jag sa att äta godis men att jag först skulle åka till gymmet. Då skrattade hon bara =) I paketet fanns det nagellack, lipsyl, bakpulver och godis.


Sagt och gjort, tittade på 90210 och Greys Anatomy och smaskade underbart gott svenskt godis.

Tack så hemskt mycket Jessica, betyder otroligt mycket ska du veta! Du är den som får dagens ros =)Halloween- Söndag 31/10

Efter att jag och My käkat frulle och gjort oss ordning hämtade vi upp Jean och åkte till ett Livingston Mall. Jag behövde köpa lite saker till min spontana outfit. Jag hade inte planerat att klä ut mig först men tänkte att En Pirat inte behövde bara så avancerat. Jag behövde bara nätstumpor och handskar plus en bandana =).

Detta blev resultatet, söta My hjälpte mig med sminket och Jean bidrog med stövlar =)
Sen mötte jag än en gång Sofia på tåget och åkte in till stan för att gå på Pre-Hang out med Au Pair gruppen. Tog sen the Subway till paraden, kan lova att det var fullpackat med folk på tåget. Och även mycket folk ute på gatorna och även ovanligt blåsigt men när paraden väl startade och man fick sig några höjdpunkter så var det värt all kyla =)

Jag och Sofia i kylan: "I GOT A GLOWSTICK!" :)


Paraden! Skelett, Zombies, konstiga, en stor grupp som dansade till Michael Jacksons Thriller, roliga och osmakliga dräkter och mycket mycket mer!


Paraden var riktigt häftig förutom kylan men det var klart värt det. När vi skulle gå till tunnelbanan såg vi mycket tok, folk tog bilder på andra som var utklädda. En stor grupp med människor stog i en stor ring och i mitten var det grabbar som dansade typ Break/Streetdance. Folk tjoade och klappade i takt med musiken.
Det är just detta jag älskar med NYC =)

När jag och Sofia äntligen kom hem tog vi bilen till ett Diner i närheten och åt. För efter en hel dag men bara frulle, två små våfflor, liten sallas och lite snacks var man rätt så hungrig.


Tack Sofia för en rolig kväll, idag med. Kommer sakna dig när du åker hem!

Halloween- Lördag 30/10

Jobbade till 3pm, då kom My och vi gjorde oss ordning för att ta 4.53 pm tåget in till stan. Malins värd pappa kom och hämtade oss och Jean och skjutsade oss. Mötte upp Sofia på tåget och sen var vi alla samlade och på G :)

Matt Duke nästa: Jag, My och Malin hamnade så klart i en taxi där taxi chauffören inte visste nå vart vi skulle. Men efter lite samarbete och en överdrivet trevlig Angelica (för att inte orsaka mer irritation hos chauffören än vad som redan var) hittade vi till Joe's Pub. Jean och Sofia kom efter oss. Vi fick lov att splitta på oss eftersom vi var sena och för många för att få plats i en vanlig taxi. Men det var väldigt mysigt där inne. När Matt Duke började sjunga blev jag så himla glad, han var lika bra live som de jag lyssnat på på Youtube. Om inte ännu bättre, man kunde se på hans kroppsspråk att han verkligen levde sig in i musiken.

Så klart gjorde ju jag bort mig =) Jag trodde att han frågade publiken vad han skulle sjunga och någon skriker Tick Tok? Jag fattade ingenting men häver ur mig Rabbit (som är en sång med han). Han och publiken skrattar och jag trodde han frågade mig om han skulle klä ut sig till en eller sjunga låten? "The song" säger jag.
Jag fattar då att jag absolut inte har fatatt konversationen och att jag gjort bort mig. Han skrattar och säger: "I will sing the song just you". Jag trodde jag skulle gå under jorden men sången var det underbaraste jag någonsin hört =)
När jag sen frågar mina kompisar vad han egentligen sa hade han först frågat vad folk skulle klä ut sig till. Och när jag skrikit "Rabbit" hade han frågat om jag skulle klä ut mig till en kanin eller om jag ville att han skulle sjunga låten Rabbit? Folk fick sig ett gott skratt och det bjuder jag på =)
Sen åkte jag, My och Jean hem medan de andra stannade. Tågresan var intressant, diskussioner och flum. Vi var nog rätt trötta alla tre... Se själva =)

Thanks for a perfekt night Girls and that u wanna come with me! <3