När man inte letar hittar man =)

Idag efter att jag och J hade lämnat av de två äldsta vid skolan åkte vi till Target. Fick lov att köpa blöjor och våtservetter till J, jag passade så klart på att titta lite på kläder =) I början var jag anti att handla kläder där men de finns faktiskt rätt så mycket fint ändå, mycket basplagg men det är ju aldrig fel.

Var och handlade på Livingston Mall igår, skulle titta efter en topp jag skulle ha imorgon om det blev utgång. Hittade ingen topp men hittade ett par örhängen, ett armband, ett par jeansleggings och en tröja. Så detta är mitt fynd de senaste dagarna...




Yoga, Jean och vänskap

Först vill jag börja med at tacka alla som kommenterar mina onlägg här på bloggen, ni ska veta att det betyder otroligt mycket och det peppar mig till max =)
Efter att jag lämnat av J på nursery school idag åkte jag och Jean till YMCA för att prova på Yoga. Har alltid velat prova på det och tyckt att det ser "roligt" ut eller så har jag bara kanske mest varit fascinerad av det. Men det var väldigt krångligt ibland, svetten rann och kroppen skakade och ömmade. Men efteråt kändes det otroligt bra, jag var så avslappnad och skön i huvudet men på eftermiddagen kvällen däremot blev jag väldigt trött men ändå på ett skönt sätt =)

Sen jobbade jag vidare och kl halv nio på kvällen slutade jag jobba för jag hade ett Make-Up meeting på Starbucks jag fick lov att gå på. För er som inte vet vad det är för något, om man inte gått på månadens Au Pair möte får man lov att gå på ett sånt här =). Träffade en hel del nya och "gamla" Au Pairer och det var trevligt. Men sen åkte jag och Jean till Starbucks i Millburn ist, mer mysigt med en soffa, trevlig personal som inte drar sig för att prata. Så vi åkte dit och bara snackade. Var otroligt skönt att för en gång skull prata lite mer djupt snack med någon. När man hänger med vänner här är man oftast mer än två och då blir det inte av att prata privata och känslomässiga saker på samma sätt. Men efter idag så kände jag verkligen hur mycket jag uppskattade det för det är inte många man kan göra det med här som man kan hemma i Sverige med sina vänner eller familj. Det var nästan så att man inte ville sluta prata när vi väl satt igång =).

Vänskap här är väldigt viktigt, att vara utan vänner och roliga saker vore inte alls kul och jag skulle varit hemma för länge sen. Jag är glad att jag träffat en tjej som jag kan vara mer öppen med, även om hon inte är svensk, eftersom det oftast är enklare att uttrycka sig på svenska. Nu är ju Jean dansk men vi pratar engelska med varandra iaf för ingen förstår den andras språk så bra =)

Ville bara skriva av mig lite innan jag hoppar i sång för att göra min sista lediga dag innan två dagars ledighet. Ska bli otroligt skönt för jag är bokstavligt talat helt slut. See you!!



Granola Ala Angelica

Här om dagen fick jag nog och bestämde mig för att äntligen ta tag i det här med musli. Jag har saknat det som bara den och jag köpte lite cocos, frukt och nötblandning, Glutenfri musli (mest bara havregryn), flingor och frön.
Så jag rostade cocos i ugnen på ca 175 C. rörde om då och då och tog ut dem när de började få färg. Kruxet med coccos här är att dem är väldigt "färsk" elelr mjuk, inte alls torr som den är hemma men det gick bra ändå. Sen blandade jag bara i rice crispis, kellogs, nötter, torkad frukt, havrekuddar och solrosfrön.

Är en höjdare att ha på yoghurten =) Och än en gång kändes det som om jag var hemma när jag stog vid spisen/ugnen =)







Hairstyle och häftigt träd

Ville bara dela med mig av två saker idag. I söndags fick T gå loss på mitt hår och göra vad hon ville. Detta blev resultatet. Och jag gick runt med det några timmar. Fick höra många gånger av min värdpappa att han diggade "that hairstyle"


En till sak jag ville visa er är att jag såg ett så orginellt träd i familjens trädgård idag och som tur vad fick jag lov att ta kort och visa för er =)




Ros till Mr. Baker och andra

I fredags när jag var med på Ws Field Trip frågade jag en av föräldrarna som var med, om han visste om de sålde rabarber på farm marknaden. Han sa att han inte visste och vi prata lite smått om det, jag berättade att det var väldigt vanligt att ha rabarber i trädgården från där jag kommer från i Sverige.
Efter ett tag så kom Mr. Baker och räckte över en påse. Jag tittade förvånat på honom och frågade om det var till mina värdföräldrar. "No it's for you. I remembered when I was over seas and missed Oreo cookies and someone bought me that. And now when you misses rhubarb I bought you this." Jag tittade i påsen och det var en rabarber paj. Wow, vilken värm känsla jag fick i hjärtat. Lite som filmen "Skicka vidare". Han sa att nästa gång är det kankse min tur att ge någon någonting som hon/han saknar =)


Tyvärr kunde jag inte äta den eftersom jag är glutenintollerant men det sa jag ju så klart inte =). Men istället för att den skulle stå i kylskåpet och inte bli uppäten, för de äter väldigt dåligt med sött här hemma så kändes det bra att ge den till städerskan.
Jag tyckte hon var värd det, så mycket som hon jobbar och städar detta stora hus. Är lustigt att man kan ha bättre kontakt med städarna än med sina värd föräldrar, kanske för att de är mer "vanliga". Städerskan blev väldigt glad över pajjen och tackade så mcyket.

När jag skulle hämta J från Nursery School så berättade en av hans lärare att hans beteende verkligen hade förbättrats. Hon frågade mig hur jag hade betett mig och log =). Jag sa att jag försöker att sätta gränser för honom som jag gör för de två äldsta. Inte dalta med honom just för att han är yngst. Hon sa att hon blev imponerad för han betedde sig mycket bättre på dagis nu än innan sommaren och att jag hade gjort ett ritkigt bra jobb! Åh va glad jag blev och jag blev ännu en gång varm i hjärtat denna dagen. Jag märker hur viktigt det är att få feedback för det man gör, att få höra att något är bra som man gör men också få tips och vägledning om man gör något som man kan göra bättre elelr på ett annat vis. Tyvärr är det inte så ofta jag får det, inte så ofta jag vill iaf, därför värmer det så mycket när folk som man minst anar säger något sådant =)

Senare på dagen när jag försökte få T att äntligen ta reda på sin lunchlåda och vattenflaska så sa städerskan plötsligt: "I think you are going to be a very good mother, fair and very loving". Sådana saker gör mig så otroligt star.. Jag får mod och styrka så jag vet att jag kan klara av den här veckan, månaden och året.

Jag vill, jag kan och jag vågar!!




Otroligt lång men bra dag

Dagen började kl 7 imorse av att jag skulle packa lunchboxar, väcka barn, få i dem något att äta, få i mig själv något att äta, samtidigt som jag har en unge i köket som jag får tjata på och gå upp till de andra två med en kaffe kopp i ena handen och en macka i andra. Tjata tjata, stressa stressa. Lämna av J på Nursery School och sen W och T på skolan för att sen åka med W på en Field Trip. De fick lov att ha med sig någon som kunde handskas med en Epipen (mot nöt allergi).

För första ggn fick åka i en av de gula skolbussarna =)

Så bar det av mot Alstede Farms för lite "applepicking". Var riktgit mysigt men stora höbalar, en stor Maze (som en labyrint på majs fältet), farm market, djur, picknick område och massa fält fulla med plantor och träd av alla olika dess slag. Alla fick plocka 5 äpplen var, jag bestämde mig på en gång för att jag ville göra en äppelpaj av mina, W ville göra äppelmos sa han. Det får vi vänta med för de ska göra äppelmos i skolan på måndag =)

Direkt vi kom tillbaka till skolan åkte jag och hämtade J och sen hem för att lägga honom en sväng. Tillbaka till skolan och hämta W och T efter att skolan slutat. Sen lugnade äntligen dagen ner sig, vi lekte utomhus, bakade äppelpaj, lagade mat och sen tittade på film. På kvällen kom My och hälsade på en sväng och jag bjöd henne på pajjen =) Var trevligt att få prata av sig lite, som vanligt. denna gången kändes det som om jag hade extra mycket att prata om, behövde nog vädra mig lite =).

Kl.12.15 am kom min värd pappa hem.... jag var helt slut och slocknade bums när jag la mig i sängen. Det var en väldigt lång men ändå rolig dag idag. Och är glad att barnen ville hjälpa mig att baka pajjen även om de inte ville smaka =)



Vardagsmys =)

Nu på kvällen har jag har lite kvälls mys med Jean. Vi åkte först till Panera Bread och åt sallad och sandwich innan vi sen inhandlade vårat godis vi skulle frossa i oss till Vampire Diaries. Blev en hel del men gott var det =)


Efter magknip och en bit in på Greys Anatomy åkte Jean hem. Thanks you so much for tonight sweety <3 Like I said, it's these weekdays thing that make the time easier. We have fun our weekends off anyway so we have to keep it going in the weeks =)



Dags att åka till gymmet

Nu var det mer ungefär en vecka sedan jag tränade på gymmet, just för att min mage har varit i obalans. Men idag är det en "Come back" och det ska bli härligt att få svettas och känna sig skakig i musklerna efteråt!

See u after my workout =)



Träffade min Elin =)

Idag vid 11 tiden satt jag mig på tåget mot Newark för att sen ta bussen till flygplatsen... där skulle jag träffa Elin och hennes bror Clas en sväng innan de sen skulle åka vidare till Miami. Resan dit gick utan problem men när jag däremot skulle försöka hitta till Gaten var en annan femma. Men med hjälp av mycket trevlig och hjälpsam personal kom jag dit jag skulle. En kvinna bad mig att gå och sätta mig så länge eftersom det tydligen skulle ta ett tag innan de kom av planet och genom tullen. Då började jag bli riktigt nervös. Varför? jag här ingen aning faktiskt men var nog en hel del känslor som var inom mig just då. Efter ett tag ropade hon på mig och sa att jag kunde komma och sätta mig där hon stog. tror inte man fick stå där egentligen men men =)

Blev mer nervös av väntan och när jag sen såg dem och kramade om henne bubblade allt över och jag började gråta för fullt. Folk som gick förbi oss tittade på mig och log =) jag grät precis lika som jag gjorde när vi skulle säga hej då men den här gråten var av lycka. Sen letade vi reda på någonstans att äta och bara pratade. Kändes så himla konstigt att ha dem där. Och Elin som verkligen är en känsla av "hemma" för mig, var nu i USA där jag bor.

Nu har jag fått så otroligt mycket ny energi och det behövs tills vi ses igen med tanke på att det blir intensivt med jobb i två veckor igen. Längtar tills jag hänga med dem i en heeeel vecka =)

<3 Bilderna talar ju rätt bra för sig själva <3





Tacopaj

Idag har jag gjort Tacopaj här i USA. Är alltid lite skeptiskt till att prova nya saker här för jag vet inte hur de kommer smaka, och alla smakupplevelser har ju inte varit smarriga direkt men sen är det alltid svårt att baka med glutenfritt mjöl.
Men idag så letade jag reda på ett glutenfritt recept på pajskal och satt mig i bilen och åkte till affären.

Gör så här:
Blanda 100g margarin och 3 dl mjöl med en gaffel. Tillsätt 1krm salt och 1 ägg och blanda till en grynig massa. Arbeta sedan degen med händerna så degen blir hård och jämn. Platta ut i en smord ugnssäker form och grädda i ca 10 minuter i 225 C/ 437 F.  Lägg i valfri fyllning. Jag använde köttfärs som jag hade blandat med tacokrydda och creme fraiche (sour cream) och även lök. Lägg på skuren paprika och strö över ost. Grädda ytterligare 10-15 min. Servera med en grönsallad, creme fraiche och ev. taco chips om du vill =)






Bra dag igen =)

Idag har också varit en sån här skön dag. Kan med stor glädje och lättnad meddela att jag är mycket bättre i magen idag :)

Dagen började med en prommis med Malin och hennes "värd vovvar" Jack och Happy, två tokgoa labradorer. Första gången jag tog en promenad med vovvar på nästan 5 månader, åh vad jag har saknat det!


Sedan cyklade jag hem för att skypa med Elin och mina föräldrar. Jag och Elin fick lov att planera lite eftersom vi ska ses på onsdag på flygplatsen innan hon och hennes bror flyger vidare till Miami. Sen åker de tillbaka till NYC den 7:de Oktober för att tillbringa en vecka med mig :D
Har sagt till mina föräldrar att de måste köpa en webkamera för det blir mer personligt och roligare att prata då. Och har sagt att jag inte kommer skypa med dem förrän de köper en och till min stora förvåning hade de köpt en idag =) var så roligt att se dem, fick faktiskt en liten tår i ögat =)

Sen var det dags för lite ärenden, lämna tillbaka böcker på Bibblan, gå till banken (som tyvärr var stängd) och lösa in min check, handla på Wahlgren (apotek typ) and Kings (matbutik). Jag köpte ingredienser till en Tacopaj och på vägen hem åkte jag och hämtade upp Malin för vi skulle kolla på 90210 tillsammans. Pajjen blev kanonbra, blir så glad när saker smakar som jag vill =) Kanske blev bättre för att jag använde Ris mjöl ist för de andra glutenfria mjölet. Men bra var det iaf och det här blev resultatet.


Ledigheten går så himla fort =) Men de sägs att tiden går fort när man har roligt =)



Slapp och mys söndag!

Idag har jag bara mått bra, förutom magen då. Men jag har gjort saker osm gjort att jag fått en sån här underbar Må-Bra-Känsla =)

Måste berätta lite snabbt hur jag är i magen så alla där hemma får veta. Magen är lika, men idag har jag ist fått plötsliga och korta kramper. Ringde tillbaka till The medical office som jag besökte i fredags och frågade hur jag skulle få väck värken. Jag förklarade symtomen från igår och den jag hade idag, fick dröja ett tag i luren. När hon sedan kom tillbaka, vet ni vad hon talar om för mig? "Om du fortfarande har värk i magen kan vi inte göra något för dig, då måste du åka till sjukhuset så dem får ta tester." Min första känsla var hopplöshet och ilska. Varför har man en mottagning om man ändå inte kan ta några prover och hjälpa folk utan måste då hänvisa dem till sjukhuset?? Blev så himla ledsen och kände mig än en gång "lost". Vet ju inte om de bara sa så för att de inte ville att jag skulle komma tillbaka eftersom det först krånglade med hur mycket jag skulle betala. De kanske bara förlorar pengar på att jag går tillbaka, vem vet?
Så imorgon blir det att ringa till min kontaktperson på Europ Assistance och fråga henne om råd. Suck säger jag bara!

Men hur som helst, hur har min dag varit förutom detta tråkiga besked? BRA!! På fm satt jag och surfade lite, bloggade och åt en riktigt nyttig Sverige frukost framför Idol. En perfekt söndags morgon *tummen upp*


Sen dök My och Sofia upp, vi blev hämtade av Jean och vi drog sen till Millburn och köpte kaffe på Starbucks och glass på COCO, gick till en park och satt oss, pratade och njöt. Efter det skjutsade My Sofia till stationen och vi hängde ett tag innan jag åkte hem till Malin (en ny au pair som jag var på bio med igår) för middag med hennes värd familj och True Blood. Hennes familj är bara för underbara, man kände sig verkligen välkommen, de skojjade och var så lättsamma och välkomnande. De hade till och med köpt glutenfritt bröd och kakor till mig. Blev en aning avundsjuk på Malin faktiskt ;). Visade sig att True Blood hade season finale förra veckan, bra koll man har som True Blood "fan" :). Vi tittade på Letters from Juliet på On Demand ist och åt popcorn. Malin somnade i soffan men det var skönt och mysigt att få komma hem till någon annan för en gång skull :D


Det visade sig också att Malins värd familj har två labradorer, hur gulliga som helst. Blev så glad att få gosa och busa med vovvar igen <3. Så imorgon ska vi gå ut och gå med dem på en promenad =)

Nu ska jag sova så får vi se hur morgondagen artar sig med promenad, sjukhus besök, ärenden och skypedater. Och tack än en gång för en bra kväll MALIN!!



Magvärk och jobba...

Igår började jag kl. 8 på morgonen, för att min värd mamma skulle åka iväg och komma hem idag söndag. natten till lördag vaknade jag upp och gick på toa. inget konstigt med det tänkte jag tills jag kom till badrummet. Ont i magen och kändes som om jag skulle kräkas vartannat. La mig på badrums golvet och vilade. När jag märkte att jag var nära att somna eller om jag slumrade till en sväng gick jag till sängen och la mig. När jag sen började jobba på lördag morgon mådde inge bra på morgonen. Fortfarande magvärk, mådde lite illa på fm, kändes som om jag hade feber till och från för jag började svettas lätt. Men jag teg och jobbade på så gott jag kunde, tog det bara extra lugnt. Ringde till mottagningen jag besökte dagen innan och berättade om symtomen jag hade. Kvinnan jag pratade med sa att de skulle ringa tillbaka för de hade patienter. Sure tänkte jag och hade telefonen med mig hela dagen men ingen ringde tillbaka.

På fm spelade barnen Wii, cyklade på sina scooters, jag lekte reporter och intervjuade dem, J hoppade och sullade ner sig totalt i vatten och lera. Men vad gör det för han lär ju få gegga?! =)

Men mot eftermiddagen mådde jag bättre, dock fortfarande magvärk. Så jag, T och W bakade lite. Vi läste Sesame Street någon dag innan och hittade där ett recept på kakor som barnen så gärna ville prova. I receptet gjorde de siffror eftersom monstret "The Count" vill rama in sina vackra siffer kakor =) Så vi började mixa, hälla, röra och knåda. Barnen gjorde ett toppen jobb med att knåda degen. Tur det eftersom jag inte var så sugen på det =)


Sen var det dags för degen att stå i kylskåpet ett tag. När det sen var dags att ta fram den och knåda var T och W väldigt engagerade och ist för siffror som de hade gjort i boken tog de fram sina Play Dough formar och kavlar. Så sött =) De dekorerade kakorna med chocolate chip =)
Senare när barnen och farfarn' satt och tittade på film så gräddade jag kakorna och tog upp en bricka till dem. När jag kom in i rummet så frågade "Who ordered cookies?" Och barnen hoppade upp från soffan och skrek "Meee!!" av excitement =)

Det blev allt från djur, siffror, bokstäver till T:s berömda "Bug in pants" Men barnen älskade kakorna och sprang sen ner för att hämta fler =) T sa att jag definitivt fick lov att prova att göra kakorna med gluten fritt mjöl, för så goda var dem! Gullig hon är!


Sen slutade jag och gjorde mig ordning för att åka ut med två andra svenska Au Pairer. Vi åkte och åt pizza på ett ställe som hade glutenfria sådana. Fick dock betala 20 $ inkl. tax och och tip. Så det blev en dyr pizza men jag kände att jag ville unna mig en. Även om min mage var som den var. Sen åkte vi på bio för att se "Going the distance". Var en riktigt rolig film må-bra-film som vi sa =) Det jag gillade mest var scenerna när grabbgänget i filmen diskuterade alla dessa sjuka saker. Man kunde inget annat än att skratta! Och får en känsla av att det faktiskt är så i många grabbgäng :D

Men tack Sofia och Malin för en rolig kväll. Glömde ju så klart ta kort, men får bli nästa gång =)



Nu när jag har haft ont i magen, blir det så påtagligt att jag är långt borta från min familj. För hur än gammal man blir så vill man ändå ha stöd och tips från familj och vänner när man mår dåligt. Det ändras aldrig, inte för mig iaf! Så just nu känner jag mig otroligt lost och har en aning hemlängtan. Hade vart så mycket enklare att vara hemma nu, gå till doktorn, vara hemma från jobb/skola. Här drar jag mig för att gå till doktorn och drar mig från att verkligen berätta för mina värd föräldrar att jag har ont och hur jag mår. De är ju ändå mina arbetsgivare och jag vill inte ställa till det för dem och deras planer. Inte veckan som kommer men nästa vecka ska jag ta hand om barnen själv, och blir inte lugnare av att tänka på det och att jag måste vara frisk!
Jag får skärpa mig helt enkelt. Inget jag kan rå för och måste lära mig att säga ifrån...


Dr. America

I onsdags kväll när jag la mig så kände jag av en liten värk i magen och la inte så mycket mer tankar på det, eftersom jag har en tendens att ha ont i magen ibland.
Hade ont i magen hela dagen igår och även en till symtom som gjorde mig orolig. idag hade jag ont igen och man kunde se att magen var som en boll, svullen. Så jag sa till min värdmamma att jag inte skulle till gymmet för jag hade magvärk. Efter att jag berättade för henne hur jag mådde så tyckte hon att jag skulle gå till doktorn "You have to take care of yourself" sa hon. Jag såg på henne att hon blev orolig så medan J tog sin naptime satt jag mig vid datorn och gick in på en sida för att se om det fanns någon klinik i närheten som godkände min försäkring Erika. Var en djungel och jag blev så förvirrad så jag ringde till Sverige och hörde med försäkringsbolaget där om hur jag skulle gå till väga. Fick prata med en jätte gullig kvinna som sa att hon skulle hjälpa mig att hitta en klinik, hon hörde nog på mig att jag var förvirrad.

Efter ett par timmar ringde en kvinna och berättade om en klinik som kunde ta emot mig, var något i stil med drop in, typ som akuten men bara ett "Medical office" och det kallades "Walk-in". Så jag åkte dit och när jag väl kom fram och gav mitt försäkringskort till tjejen som skulle hjälpa mig. Saken är att vi tar Erika försäkringar men inte Erika Travel Insurance. Jahapp, då var de kört tänkte jag. Hon informerade mig om att avgiften skulle bli 183$ (isf en självrisk på 35$ med försäkringen) Det kände sså hopplöst jag jag kände mig så lost. När jag frågade om jag skulle få det tillbaka efter att ha skickat in papperen visste hon inte. Jag ringde till min kontakt person här i USA, hon i sin tur ringde till klinikens manager och som tur var löste dem det så jag bara behövde betala mina 35$. Pust, var en lättnad. Fick träffa en doktor väldigt snabbt och kom hem med tre förpackningar med medicin, mot förstoppning. Hon sa att eftersom kosten är så annorlunda mot vad man är van vid och hela omställningen är det väldigt vanligt att få just detta.

Men till min lättnad känns det redan bättre. Kändes ju inte bättre att ha värk när jag vet att det kommer bli mycket jobb framöver från den 26 sep - 6 okt och att jag inte får bli sjuk för ingen kan ta hand om barnen då. Men men, jag får inte tänka så mycket, bara se framåt för den 7:de oktober kommer ELIN till USA :) Snacka om att jag är excited!!! Can't wait, but I have to =)
Och på torsdag anländer hon och hennes bror i Newark, ca 20 minuter från mig. Hoppas jag kan träffa dem en sväng då innan de sedan flyger vidare till Miami *längtar längtar längtar*.

Så vad har vi då lärt oss av detta? Kom ihåg att tala om att du har ERIKA TRAVEL INSURANCE!!!

Nu ska jag surfa en stund till och sen sova. Men åter kommer när jag vet mer om det är något jag måste skcika in osv, så ni au pairer får veta hur det går till.



Starbucks mys och pyssel

Medans jag väntade på att J:s speech skulle sluta gick jag till Starbucks, köpte en Caramel Machiato (lr va den nu heter) och en nut bar samtidigt som jag läste en bok. Är skönt att bara ha såna där stunder för sig själv, lustigt hur mycket man kan uppskatta det och känna att man behöver det.


Vi åkte hem och åt lunch, läste sagor och J tog sen en nap. T kom hemf rån skolan, jag hjälpte henne med läxan och väste sedan J för han hade en tod hos doktorn som min värd mamma skulle ta honom till. W hade sin första baseball träning idag.
Medans dem var borta gjorde vi något som T hade nämnt igår men vi inte hade tid till. Vi samlade alla hennes sälar och tog ett kort med kameran, när vi sem skulle skriva ut det på datorn vard et slut på färg. Hon ville skriva ett brev till en av hennes killkompisar som gillar dem så mycket. Så det var lite synd. Men vi bestämde oss för att göra ett hus... som sedan blev en hinderbana till den minsta sälen. Detta blev resultatet =)

Var roligt att ha lite girl time med henne, händer inte så ofta som man skulle vilja. Nästa gång ska hon få styla mitt hår sa vi =)


Resten av kvällen knallade på som vanligt med rutiner. När jag hade lagt barnen så fixade jag lite med tvätten för att fördriva tiden och även för att göra lite nytta när barnen ända sov. Jag och städerskan gjorde en deal. Jag vet att hon får skringa arselet (flåt) av sig när hon är här och jobbar så jag sa till henne att om hon vill stryka barnens kläder så lägger jag undan dem. Hon blev jätte glad och jag sa att det är väl det minsta jag kan göra när hon har så fullt upp att hålla det här stora huset städat. Så jag försöker tvätta och hålla efter så gott det går när jag jobbar, emn man märker på en gång när jag varit ledig.... KAOS!!!! :)

När jag kom så hade jag köpt med mig DC gelehästar, eftersom det är så nära Dalarna man kan komma i godis. Men de har inte ens öppnat påsen! Och idag, 18 veckor senare smaskade jag i mig påsen och ni må tro va gott det var! De kommer nog inte ens märka att den är borta och när de inte äter så får de skylla sig själva för jag gillar godis om inte dem gör det :P


Så medans jag smakade svensk gelé godis + M&M och tittade på The Vampire Diaries så kom T upp om vartannat. Första gången hon inte kunde sova gick vi ner och läste en bok om älvor tillsammans. Andra gången hon kom upp gav jag henne min IPod så hon kunde spela på den och trejde gången satt vi bara och myste och pratade i soffan. Var mysigt och jag uppskattar dem stunderna med henne så otroligt mycket eftersom det känns som om hon ogillar mig oftare än vad pojkarna gör. Sen kom mina värdföräldrar hem och jag slutade jobba, äntligen!!



Eftersom Mr car är inne på reparation fortfarande frågade jag min värdmamma idag om jag ev. hade tillgång till bil imorgon fm innan jag började jobba kl 12, pga att jag ville till gymmet en sväng. Vi kom fram till att om jag jobbar ett tag medans hon är på gymmet mellan 11.15-12.30 så kan jag åka till gymmet efter det och hon ta J till 14:30 så jag kunde gymma =) Hur sjysst är inte de? Verkligen flexibelt och snällt av henne! Det är såna där små saker som betyder så mycket. Även om man inte alltid får höra sånt man vill höra så får man så mycket tillbaka och det väger otroligt mycket!!

Ville bara berätta det, det gäller än en gång att ge och ta! Ställer jag upp på dem ställer dem upp på mig och det är vad det här året handlar om!


Kommit igång igen

Så skönt att ha kommit igång med träningen igen, hade ju ett uppehåll efter att jaga hade haft min provmånad på gymmet och några veckor i sommras när jag var borta med familjen. Men verkligen välbehövligt!
Sommaren är över snart och därmed även dåliga matvanor, därmed basta!! Nu har jag njutit nog av den Amerikanska maten!

Nu ska jag fasen snart kunna klämma i mig i jeansen jag köpte för ca 2 månader sen! =)



I will be back =)


Björnen sover :P

Jag började efter att J hade kommit hem från sin första dag på nursery school. Sen kom Jean förbi med hennes ena värdbarn J. Vi bestämde oss för att göra lite lunch och ta en promenad till lekparken med pojkarna. Tog ca 45 minuter att gå en väg men det var skönt eftersom det var lite svalare ute. Pojkarna lekte och åt lunch innan det var dags för att gå hem igen. Att man inte går med sittvagnen oftare eftersom J verkar gilla det?
Så när vi kom hem så la vi oss i sängen och läste lite sagor. Och förhoppnignsvis sover han nu. Blir en kortare nattime idag eftersom vi kom hem lite senare från lekparken.

Nu väntar jag på att kl ska bli 2.45 pm så jag kan väcka upp J för att gå coh hämta W och T från skolan. J har en tendens att bli arg som ett bi när man väcker honom, för han sover som en björn... tungt. =)
Jag tänkte att vi alla skulle ha ett litet poolparty idag på em. Eftersom vi ska stänga poolen vilken dag som helst kan det vara kul för barnen att ta ett sista dopp, ev äta middag utomhus och bara mysa =)

Min lunch, hemmagjord Smoothie och grovt bröd med ost, skinka och grönt =)


Slutar kl 7 pm idag så det är skönt. Ska gå med några tjejer till gymmet och sen ev. hänga lite med dem. Men har verkligen kommit in i tempot här, alltid saker planerade och ingen ledig stund för då ska man göra något. En kompis berättade för mig att när hennes mamma hade kommit och hälsat på blev hon så förvånad att det var så här mycket ansvar hennes dotter hade och mycket saker att göra hela tiden. Det trodde hon aldrig. Så det är nog inte så konstigt att man har Playdates här för folk har fullt upp. Nog för att jag är en planerare men här planerar jag dubbelt så mycket. Skriver till och med in i almenackan när och vilken tid jag måste träna =)


En vanlig dag efter jobbet....

Efter jobbet åkte jag och Alina iväg och cruisade lite bara för att komma hemmifrån en stund och prata av oss. Så vi bestämde oss för att åka till "Taco Bell" och äta lite tacos. Sagt och gjort och snacka om att det var gott, var nästan lika gott som när man äter det hemma =)


På tal om Alina så såg jag det här när jag var i Central Park för någon vecka sen.
Vart grymt imponerad =)



Efter det åkte vi bara runt och snacka skit i bilen och lyssnade på C100. Ibland är det bara såna här små saker man behöver, även om det är att bara umgås i en timme. Här har jag lärt mig att en liten stund är bättre än ingen stund alls. För det är dessa små studer i vardagen som förgyller hela tillvaron =)



Söndag: Dags att åka hem

Frukost som vanligt och sen American Criminal Justice System var en kurs om precis vad det står. Det var en polis som hade kursen, eller om han var en gammal polis kommer inte ihåg men han var rolig. Och det var väldigt intressant även om vi inte hann med allt vi skulle pga alla frågor och funderingar alla hade. Men det var helt klart värt att gå på. Och sen gick vi vidare till nästa lektion som var Ice cream making and other fun foods där vi fick gör våran egna glass vilket jag tyckte var en hitt. Vi fick också prova göra "Ants marching by" eller vad de hette. Man tar en bit selleri (skuren i halva stänger), brer på peanut butter, lägger på russin "ants" och sedan ev. lite kokos om man vill. Då har man ett hälsosamt och roligt snacks till barnen. Jag var den som vågade smaka först sen var det tyvärr bara ett fåtal som vågade sig på det.


Så om du vill göra egen glass hemma med barnen eller själv gör du så här:
  • Fyll en stor ziploc påse/vanlig påse med is och strö på salt. Blanda väl!
  • Blanda 1 cup mjölk, 1 cup cream (antar att det är grädde) och ½ cup socker + vanilla och häll sedan det i en mindre påse.
  • Lägg påsen med glass blandningen i påsen med is. Påsen kommer bli iskall men ha tålamod. Skaka väl och efter ca 10 minuter kommer blandningen stelna till glass.
  • Häll upp i ett fint glas eller rolig skål och ha på eller blanda i din favorit topping! Smaklig "glass tid" =)

Sen var det dags att äta lunch, hämta certifikat och sätta sig i bilen på väg hem igen. Bilfärden hem tyckte jag var lite jobbig för jag var så trött. Och ingen kunde turas om att köra heller eftersom det var mina värd föräldrars bil vi hade. Men vi stannade på McDonalds en sväng och jag la mig ner på soffan och tog en powernap på en 30 minuter och sen var jag fit-for-fight igen =)

Men jag har verkligen hade en perfekt helg och tycker att alla au pairer som har chansen ska åka dit. Det är helt underbar och avslappnande miljö och helgen har varit full med roliga aktiviteter. Var så mycket bättre än jag hade förväntat mig. Så nu har jag mycket ny energi igen och kan hålla glöden upp ett tag till :D

Tänkte bara visa lite fina bilder på byggnaderna och inuti innan
jag avslutar mina 3 credit för denna gång.





Lördag: Lektioner och disco

Efter en fräsch frukost var det dags att ha första lektionen som var American Holidays och det var precis som det låter. Vi gick  genom lite snabbt om de olika helgerna i USA. Sen fick vi välja två datum på året, varje datum har en speciell dag (min födelsedag är The Grey Day) så det är inget tema jag ska ta till mig nästa år iaf =). Sen fick vi planera en liten fest till båda dessa och sedan berätta för alla andra. Var kul att höra vad de andra valt och kommit på för tokiga idéer.

Efter den kursen gick vi vidare till nästa som var Exercising your mind: Unique games to challange you and kids, den här var toppen. Var tanke lekar, roliga ledare som skämtade hela tiden och gjorde så man kunde släppa lös, även jag! Alla var delaktiga på lektionen och hade roligt med mycket skratt.
Sen var det dags för lunch och efter den Guided nature hike. Dock drygt att gå upp på berget men vem har sagt att en "hike" ska vara lätt som en plätt? Men vi gick upp på toppen, njöt av utsikten, tog bilder och gick sedan ner igen. var friskt och skönt. Härligt att röra lite på sig.




När vi kom tillbaka var vi varma så jag och Malin bestämde oss för att gå och bada i "Silver Bay". var egentligen inte tillåtet att bada för det fick lov att vara en badvakt men vi fick höra att det bara var "tokiga svenskor som badade nu och inge andra". Så vi tog oss ett dopp, var riktigt skönt och nu har jag även badad i Silver Bay och det var skönt att bada i sötvatten för en gång skull! Jag och Sara tog oss en kanot tur efter badet. Var rogivande och underbart!


Middag och sedan stog Spontaneous Melodrama på schemat. Där fick vi olika saker att göra, kostymer och så klart fanns det folk som var publik. Allt eftersom pjäsens gång fick vi veta vad som skulle hända och det blev riktigt kul och flamsigt men gud så roligt det var! (1:a bilden)
Direkt efter det bjög fyra killar från personalgruppen på en timmes tok. De gjorde pjäser, drev om saker och bjöd på sig själv till max. På mittersta bilden gör de en parodi på "Bachelorette" där tre av killarna ska spela en judisk farmor, en gay och en evil devil och killen på stolen skulle gissa vad de var. På tredje låtsas de vara gamlingar på att hem och spela poker, improviserar att de är superhjältar. Haha, var så klockrent!

Glass time och sen vart det disco. Tror alla hade lite låga förväntningar på det. När vi kom in i lokalen var det ljust och en kille satt vid ett mixer bord i sin egna lilla värd. Au Pairer började ställa sig längst väggarna av blyghet tills någon släcker i taket och tänder en disco stor lampa. ALLA BÖRJAR DANSA SOM GALNINGAR! Helt sjukt vad härligt det var att alla var spiknyktra och ändå slappnade av och dansade loss.


Sen var det dags att sova efter en lång men rolig dag! Vilket vi gjorde också =)


Fredag: Svensk Roadtrip :)

Kl 11 kom Malin och Sara hem till mig, vi åkte och tankade och vid halv tolv var vi på gång =) Vi hade en jätte rolig åktur med mycket skratt och tok. Vi såg "Roy Rogers" på vägen och jag och Sara började skämta om våra Roy och Roger vi har hemma i Sverige. Men vi stannade iaf och åt där =)

Min sallad *som vanligt*, Malins "french" och Wrap och Saras Chickenburger och "french" Bjuder också på en liten länk  Roy och Roger



Vi åkte vidare och såg skyltar till Montreal, var lite häftigt =) När vi åkte och närmade oss Silver Bay såg vi all den här fina naturen, vatten, skog, berg. Underbart helt enkelt och alla tre var som häpna =)


När vi kom fram till skolan tog vi våra saker till rummet. Som tur vad fick alla tre sova i samma rum och även ha ett eget badrum =) Var väldigt mysigt och kändes lite som ett hotell =) Sen tog vi med oss lite snacks och gick ner till vattnet och satt oss där. Var så tyst och härligt, helt avslappnade!


Vi frågade oss: "Hur kan det komma sig att ingen som varit här har berättat om hur vackert det är här?" För det är det verkligen och det är det första jag kommer berätta för folk =) Känns som om den här helgen kommer bli lite som terapi för mig =)

Men det har varit en rolig dag och kommer nog fortsätta att bli fler av dessa =)



Ska bli riktigt skoj att komma iväg

Imorgon efter jobbet kl 11 bär det av till Silver Bay Au Pair weekend course. Ska blir roligt att ha en 4 timmar lång roadtrip med min kompis Sara och en annan svensk tjej Malin. Sweden is comming to Silver Bay =)
Har packat och haft mig igår och idag, känns som en ändå stor röra och jag är en aning stressad. Gillar verkligen inte att ha så här lite "koll" på läget. Men känner mig nog mest stressad för att jag vet att vi lär åka direkt efter att jag slutat imorgon. Men hur som helst blir det riktigt kul och kurserna man kan välja på var roligare än vad jag trodde. Kommer bli en blanding av Scrapbooking, digital fotografering, guidad vandring, kanot tur, drama och "Manage your life: tips to help control your life and money". Och så klart en massa nya folk att lära känna =)
En härlig mix av lite allt möjligt helt enkelt!!

Ska försökta uppdatera bloggen under helgen så det slipper bli ett super långt inlägg när jag kommer hem och bloggar på måndag =) Trevlig helg alla där hemma och andra Au Pairer!!

Vad jag har förstått från mamma och min kompis Elin så är hösten redan på intåg där hemma. Gula, orange blad på träden och kyliga nätter som gör att man får skrapa rutorna på bilen på morgonen. Därför ville jag dela med mig en liten bild av hur grönt och fint det fortfarande är här i Short Hills =)





Makaroni Pudding

Idag gjorde jag något litet ihop kok med tanke på att de inte finns så mycket annat i frysen att välja på. De fryser inte in mat i detta hushållet, de låter de va i kylskåpet tills något bestämmer sig för att det är gammalt och slänger det. Och jag har inte så stor lust att handla så mycket mat för min lön heller så då tar jag det som finns hemma. Tur säger jag att jag bott ensam och har lite fantasi iaf.

Men har den glada nyheten att det smakade precis som det gjort för mig hemma. Jag njöt till fullo =)






Vanlig mat i USA

Idag tänkte jag räkna upp amerikansk mat som vi inte har i Sverige. Alla som kommer hit kommer säkerligen få tillfälle att smaka de flesta.
  • Kommer inte ihåg hur det är hemma men här är det väldigt vanligt att ha bacon i sallader. Plus att de också alltid har riven ost, American yellow cheese of course!
  • För att inte tala om Bagels och American Muffin med bacon, egg and cheese.
  • Mac-&-cheese, häll i makaroner i en skål, tillsätt vatten, in i micron i 3,5 min. Blanda i påsen med ost och vips så har du fått Mac-&-Cheese. Väldigt populärt här, speciellt hos barnen.
  • Lemonade, har nog aldrig smakat det i Sverige. Här är det väldigt vanligt att du köper det i affären på flaska. Som vi dricker juice eller saft hemma. Du kan även tillsätta kolsyrat vatten elelr om det är sockerdricka, jag vet inte för jag har inte provat. Men det är väldigt syrligt!
  • Tortilla chips av alla olika former och smaker. Trianglar, cirklar och små skopor. Det är väldigt gott.
  • Potatis chips, sägs vara lite mer nyttiga. De är färg granna om inte annat =)
  • Minibites, muffins i en liten påse som barnen äter som snacks.
  • Muffins till frukost. Har inte smakat dessa eftersom jag är glutenintollerant. Men min personliga åsikt är: Varför äter ni muffins till frukost? det är något vi äter som fika =)
  • Cupcakes, finns Bellas Bakery här i närheten. Min värd mamma bad mig åka dit och köpa cupcakes till en av familjen BBQs en gång. Det slutade med att jag hade cupcakes för 90$ i bilen. Galet!
  • Goldfish, är som små kex fiskar med olika smaker. Är också ett snacks och de vi har hemma är så klart smaken Cheddar cheese.
  • Små tetrapack med mjölk. Inte nog med det så är den smaksatt med choklad eller vanilj. Är grymt sött och barnen dricker detta till frukost.
  • Tycker att det finns ett otroligt stort utbud på vanligt kaffe och iskaffe här. Är nog för de har dessa kedjor vi inte har hemma som Dunkin Donuts och Starbucks. But I like it because I like coffee =)
  • Yogurt på en liten tub. Dessa är jätte goda men är max en halv deciliter i dem så det är ju ingenting. Ganska bortkastat enligt mig.
  • De har ingen fil här och det saknar jag som bara den. De lilla utbudet de har på yoghurt är antingen vanlig eller plain (naturell) i en platsförpackning. Annars har de små yoghurts som vi i typ 6 pack eller de små tuberna. GE MIG VALIO och YOGGI!
  • Hershey's är nog de största choklad företaget i USA. De gör chokladkakor, chokladsås, choclatechip, kakao och mycket mera.
  • Magic shell, är som en chokladsås du ringlar över glassen och stelnar när den blir kall. En annan chokladsås du har på glassen är Hot fudge. Du värmer den i micron och håller den sen över glassen.
  • M&M är väldigt kända. Det är som våra Smartties fast smakar mycket mer och definitivt mer populära här än vad Smartties är för oss hemma. Ni har säkert hört talas om M&M Butiken i NYC. En hel butik full med M&M prylar och godis, tokigt =).

Om du går ut och äter på restaurang då?
  • Portionerna är större
  • Du betalar för din första läsk och får sedan gratis påfyllning. Jag har bara tagit läsk max två ggr för det slutar alltid med att man dricker för mycket, så varför inte försöka vara nyttig när man kan det? Bra ide, så jag har tagit vatten resten av gångerna.
  • Men lär ge tip som är ca 10-15 %
  • De flesta restauranger här läskigt dålig koll på vad glutenintollerant är. Har varit på 2-3 restauranger där de har speciella menyer för allergier och på en som hade glutenfritt bröd. Jag kan säga att jag blev överlycklig. Undrar om de har lika dålig koll på andra allergier också?
Hur är det med McDonalds då?
  • Det är verkligen som jag trodde och som man sett på tv. Deras minsta läsk är som våran medium. Deras McFlurry snacksize är bara lite mindre än våran vanliga Mc Flurry.
  • Bacon i salladen här med. Vet inte hur det är hemma på Donken men jag gillar salladerna här för de smakar betydligt mer än vad de gör hemma. Sallad hemma är en pest, här är det gott som tur är =)
  • Behöver dock inte ge tip här, som tur är för oftast är de grymt oprofessionella på såna här snabbmats ställen.

Dålig attityd AB

Idag har varit en bra dag med J. Vi var vid lekparken och lekte med en annan pojke i hans ålder och hans Au Pair. Kom hem och vilade, åt lunch. Sen var det dags att gå och hämta T och W. Jag tog J i sittvagnen och knatade dit.
T kommer ut först och jag bad henne om hjälp med att titta efter W. Hon säger då att hon inte vill ha några frågor. Jahapp, inte så kul att höra, men vid det här laget är jag van känns det som. W kommer ut och vi börjar gå hemmåt och de blir upprörda för att vi måste gå hem. W glömmer det fort och biter ihop medan T gnäller hela vägen. Stannar framför mig och vägrar gå även om vi har folk bakom oss. Jag säger att hon har dålig attityd, hon säger att jag är "mad" för att jag tvingar dem hem från skolan (De har max 500m till skolan och det tar typ 5-10 minuter att gå)
W frågar snällt om jag kan ta hans väska, klart jag kan göra det. T börjar gnälla och grymta och det kommer fram att hon blev sur för att jag inte tog hennes väska. Jag sa att jag kunde tagit hennes väska om hon hade haft bättre attityd från början. Hon blir ännu mer vrång och muttrar: "This is the worse day ever and it's because of one person. And I dont need to tell who it is because that person know who I mean!"
Jag vände mig om och sa att hon hade fruktansvärt dålig attityd och att jag inte tollererade det. Hon skulle få en timeout när hon kom hem pga hennes dåliga beteende.
Hon börjar grina och när hon ser sin mamma lägger hon sig på hallgolvet och stortjutar som en barnunge. Mamman frågar vad som hänt och T svarar att hon fick lov att dra sin väska hela vägen hem. Jag sa som det var, att hon hade haft dålig attityd ändå sen hon kom ut från skolan och att jag inte accepterar det.
T greinar vidare och klampar med tunga steg runt på nedervåningen. Mamman säger att T är skyldig mig en ursäkt för hennes dåliga uppförande. Efter ett tag så kommer hon till mig och ber om förlåtelse och jag sa till henne att bara hon ber snällt nästa gång så klart att jag ska hjälpa henne, men inte om hon beter sig så och hon grinade vidare i mitt knä. Vi kramade om varandra och så var det bra.

Jag vill inte ens veta hur hon kommer bli när hon får PMS med tanke på hur hon beter sig nu. Hon är oftast som en tonåring och blir gnällig, sur och vresig. Men hon får vara det, jag bryr mig inte. Om hon har bestämt sig för att jag är en pest ibland så fine.


Jag är väldigt tacksam att min värd mamma står bakom mig såna här ggr och
inte försvarar barnen bara för att de grinar som en tok.



Äntligen klar!

Då var man äntligen klar med arbetena till helg kursen. Man ska göra två olika arbeten för att bli godkänd:
  1. Skriva en femsidig presentation om dig själv, din familj, ditt hemland, din värdfamilj, förväntningar innan du kom hit, varför du ville bli au pair och hur du hamnade här, framtidsplaner osv. - Var lite klurigt att få ihop fem sidor men antar att jag fokuserade mer på den andra uppgiften eftersom den tog mer tid.
  2. Föra en tre veckors dagbok om dagen/veckan som varit, skillnader mellan ditt hemland och USA, hur du upplever olika uppfostrings metoder osv. - Detta tyckte jag var mycket lättare än personliga brevet eftersom jag gillar att sväva iväg och skriva om mina tankar och funderingar. Krävdes otroligt mycket tid och bara att sätta sig ner varje dag och skriva var en utmaning eftersom det fanns så mycket annat jag ville göra vid datorn istället för detta.
Men efter mina fem sidor presentation och 11 sidor dagbok var jag äntligen klar! Kändes otroligt skönt och var en lättnad kan jag säga! Så idag har jag skrivit ut det så jag kan ta med mig det och lämna in det på skolan i helgen. Nu är det inte så att man MÅSTE göra klart det innan helg kursen men jag kände att jag ville ha det överstökat. Jag är inget fan av att ha saker liggande efteråt, då blir jag bara stressad. Nu vet jag att när helgen är slut så är också de 3 credit:sen klara.




Mardi Gras firande

I lördags morse åkte jag med familjen till Farfarn för att fira T's fördelsedag där och även Mardi Gras. När vi kom dit åt vi lunch, Sandwich som vanligt, hjälpte farfar att dekorera huset tittade på barnen parad som skulle vara på lördagen och sen gick vi till lekparken för att leka där.
Länk om vad "Mardi Gras" är för något: http://en.wikipedia.org/wiki/Mardi_Gras

I den här paraden var det både barn och vuxna, antagligen för att det är föräldrar med.
På paraderna väljer men ett tema och klär ut sig därefter. Var väldigt roligt att se =)


Vid nio när jag lagt J och hade slutat för dagen så tog jag en promenad till affären och köpte lite godis för jag tänkte jag skulle sätta mig på stranden och njuta. Men ack, det blåste så mycket så skulle jag öppna chipspåsen i det vädret skulle jag få äta sand istället =) De hade ju varnat för orkan över Long Island och längst kusten. Som tur var slog den inte till så hårt där vi var *pust*. Gick ist tillbaka till huset och tog en välbehövlig dusch och satt sen och smaskade på godiset och läste innan jag somnade som en stock i sängen.

På söndagen började jag kl 8 am, och började tjatandet för att få ungarna att överhuvudtaget få på dig kläder, borsta tänder och hår. J är enkel för det är bara att gå och hämta honom så blir han klar inom kort =) Efter mer än en halvtimme gick jag, J och W till lekparken utan T. Hon fick stanna hemma för jag var dödstrött att tjata så jag sa att hon kunde stanna kvar i huset eftersom hon iaf inte lyssnade. Hon grinade som ett barn men förhoppningsvis lärde hon sig något av det.

Men vi hade en trevlig dag, var nog närmare 30 pers av min värdpappas släkt där. Var rätt trångt, för de är ju inte smala i släkten direkt *haha*. Men så underbara. Så när jag kommer hem förväntar jag mig att alla ska samlas i min släkt för då har jag vant mig med stora släkt BBQs =). En när jag kommer hem från flyget iaf kanske, vad säger ni föräldrar Nilsson? ;)
Hur som helst lekte vi på stranden och vid de olika lekparkerna mest hela dagen. Åt mat från att släkten kom till att de åkte hem och tittade på paraden för vuxna. Den var lite mer grotesk kan jag säga =)


Vid halv tolv var vi hemma och alla barnen i säng. Tror hela familjen var trötta idag. Imorgon börjar T och W skolan, ska bli så skönt när skolan och alla aktiviteter börjar på riktigt igen. Förstår varför alla au pairer säger att sommaren är värst. Det är inte direkt någon semester för oss som det är för många andra som är lediga =)


Härlig fredag!


Detta kommer bli ett snabbt inlägg för att det är så sent
och jags ka upp tidigt ohc jobba imorgon. Ska till farfarn igen såd et blir intensivt med jobb. Nu förstår jag verkligen varför alla säger att sommaren är värst. Om ni bara visste hur mycket jag längtar tills skolan börjar igen, lugn och ro, någorlunda iaf.

Har bakat en sockerkaka idag, den blev tyvärr lite kladdig i mitten och sjönk ihop lite men den smakade bra med bakpulvret iaf =)


Hade skattjakt för T idag för hon fyller år på söndag. Jag hade lagt ut lappar runt on i huset och i trädgården som hon fick klura på och leta efter nästa ledtråd.



T gillade verkligen hela skattjakten och hoppade av glädje när vi var färdiga. Så det var väldigt lyckat och det gör mig glad =) De önskade sig en skattjakt vid jul också, fast ute i snön, men en karta och ev massa utmaningar de behöver göra för att få nästa ledtråd. Så sött men jag funderar seriöst på att göra en åt dem :D

På kvällen var det dags att hänga lite med tjejerna. Vi åt middag på Panana Bread, som är ett sallads ställe men färskt bröd. Riktigt fräscht faktiskt. Sen drog vi till Route 10 för att spela bowling, gick lite dåligt i början men sen blev vi riktigt bra. Jeannet vann första gången och jag vann andra =)





Kanon dag, äntligen =)

Igår var en riktigt bra dag med barnen. På förmiddagen kom några kompisar och deras au pair förbi på en playdate, vi badade i poolen, de lekte utomhus och vi åt lunch tillsammans. Alla skötte sig jätte bra och mina barn var ovanligt trevliga och artiga =)
När J tog en nap fick T och W spela Wii 1 timmes just för att de skött sig så bra. Jag gav dem en utmaning att om de stängde av spelet när tiden var slut och kom ner i köket skulle de få glass. jag passade på att pyssla lite på det jag köpte i Boston och njöt av glass med svenskt strössel =)


Till min förvåning kom de ner 5 minuter tidigare och blev överlyckliga när jag frågade dem vad de ville ha för glass =) T smakade på mitt svenska strössel och gillade det väldigt mycket =)

På eftermiddagen badade vi i poolen igen, lagade mat, duschade och sen fick de kolla på film för att de betett sig så bra hela dagen =) Tror de verkligen uppskattade belöningarna de fick. Och mina värd föräldrar blev otroligt glada över att höra hur barnen skött sig hela dagen!

Det är såna här dagar som gör att man mår bra och får en att känna att man gör ett bra jobb och kämpa vidare.



Boston med familjen

Jag vet att jag varit lite dålig på att blogga på sistonde, jag har iaf inte bloggat så mycket som jag skulle vilja göra. Men jag har verkligen haft fullt upp och mina blogginlägg blir uppdaterade mitt i natten för mig. Så istället för att sätta mig och blogga många gånger, så lägger jag mig istället just för att jag behöver sömnen om jag ska jobba dagen efter. Är ett himla pusslande med, jobb, blogg/surfande, skypande, träning och träffa vänner. Men det löser sig alltid =) Nu kommer iaf uppdateringen från helgen:

Fredag:

Vi åkte hemmifrån vid ca 10 tiden, stannade för att köpa mackor, tanka och sedan äntligen vara påväg till Boston. Jag, T och W satt längst bak i bilen (trodde de skulle gå mig på nerverna till slut för de klängde något fruktansvärt *haha*), Warren (farfarn) och J i mitten sätena och mina värdföräldrar längst fram. J satt och små pratade för sig själv mest hela vägen medan jag och de andra barnen gjorde ordlekar, lekte Hangman fast jag ritade en katt ist, Suduko och så hjälpte dem mig att hitta gömda ord i min svenska Knep & Knåp tidning. Fick många frågor vad allt betydde och vi fick oss många skratt. Det var en bild på kungafamiljen och jag berättade vilka dem var då T säger: ”They dont look like a King and Queen” Haha, barn är så härligt spontana ibland.

När vi kom fram efter ca 7 timmars bilfärd, stannande för kisspauser och klaustrofobi känsla i baksätet. Var vi äntligen framme. Vi stanna vid Entren framför hotellet och en man kom och tog emot oss. Sen började de lasta våra saker på en vagn. Jag skulle gå in i hotell lobbyn och var på väg att ta min väska med mig när min värd mamma säger: ”The man will bring them upstairs for us” Kände jag mig dum eller? Var precis som på film och hur ska en tjej från landet veta hur man ska bete sig på ett sådant här fint hotell? =) Men det här var ett av de finare hotellen, de öppnade dörrar för dig, parkerade bilen och massa sånt snobbigt :P

Lobbyn var väldigt vacker
Hotell rummet var också vackert. Jag delade rum med barnen men det gjorde mig inget =)

Efter att vi sett våra hotellrum gick vi för att äta middag på en Italiensk restaurang. Heather, som var familjens gamla nanny följde med oss. Jag förstår varför familjen och barnen gillar henne så mycket, hon verkar vara en väldigt omtänksam och kärleksfull person. Barnen verkligen avgudar henne.

Väl på restaurangen fick J en egen stol, vilket var toppen för då kunde han inte springa runt som han brukar göra efter ett tag. Han satt lugnt och stilla under hela middagen, och äntligen kunde jag också slappna av och inte behöva oroa mig. Kommer ihåg att det var så ovant första gången jag var ut och åt med familjen. Man ska lägga servetten i knät och vara så himla fin, var väldigt ovant i början.

Efter middagen gick vi tillbaka till hotellrummet och bytte om till PJ´s, läste lite böcker och sen sov =) Tyvärr så fick jag inte så jätte mycket sömn för T tog upp hela sängen, trändge ut mig på hörnet, sparkade av sig täcket när jag vill ha täcka osv =) Larmet gick på vid 4.25 och jag kom ihåg att J pillade på alarmklockan dagen innan =).

 


 

Lördag:

Vaknade av att T sa mitt namn, sen plockade hon ur J ur sin spjälsäng och läste en bok för honom, så sött när hon tar han om sin lillebror sådär. Sen kröp alla upp i samma säng som mig och vi låg och pratade, tittade på lite barnprogram, badade och väntade på frukost. När jag satt inne på mitt rum själv och barnen var inne i deras föräldrars rum kom min VM in, tittade förvånat de två stora queensize sängarna och frågade:

”Oh, have you make the beds?”

“Yes?”

“We don’t have to” sa hon med ett skratt.

”That’s another thing, I’m not use to this.” Jag kände mig dum igen, lantisen!

Men tyckte å andra sidan att det inte var så himla komplicerat att bädda sängen själv. Gjorde det dock inte något mer under vistelsen efetrsom barnen bara ställer till en "mess" iaf.

Sedan åt vi frukost som vi beställde upp på rummet, var allt från kaffe, juice, frukt till scrambled eggs och potatis. Vi gjorde oss ordning och åkte sen till Museum of Science. Där åkte vi en simulator, tittade på fjärilar, provade experiment och såg en IMAX film om valar. J var livrädd och tittade bort under hela tiden stackaren.


Men någonstans i mitten av allt det vi gjorde åkte vi på en ”Ducktour”. Vad är nu detta? Det frågade jag mig igår, även min värd pappa och han skrattade: ”Men har du aldrig hört talas om Ducktour?” Han har en tendens att vara lite för skojjig för ofta så det är svårt att veta när han väl är seriös eller inte. Hur som helst var det en upplevelse för sig, väldigt annorlunda. Hur som helst är det från armen, man kan åka på vägen och vattnet med dessa fordon. Vi åkte runt i Boston stad först, fick veta historia och guiden, som såg ut som Mario visade oss massa fina byggnader och drog massa skämt. Sedan åkte vi ner till hamnen och i vattnet fortsatte han, barnen fick provköra ”The Duck” också. Dem var så excited! Även farfar Warren fick köra båten, för han var krigsveteran. Alla som varit med i US Army fick äran att signera i taket på Duck:en. Kändes häftigt tycker jag. Americanare är väldigt patriotiska och älskar verkligen sitt land men vi Svenskar borde kunna vara lite mer så också faktiskt. Inget fel med det alls tycker jag nu efter att jag varit i ett sånt här land som USA =)

1. The Duck. 2. Chauffören Mario, han sa att hans bror hette lugi *ler* 3. New Englands högsta skyscrape, 60 våningar och byggt för att reflektera arkitekturen av staden. Vackert! 4. Dags att åka ner till vattnet 5. Kommer inte ihåg om det var ett fänglese eller är ett gammalt. Men utsikten hade fångarna iaf! 6. Svårt att se men detta är en bro. För några år sedan gjorde några studenter en rolig sak med bror. De skulle mäta hur lång bron var och la därför ut som kompis som måttstock. De kom fram till att bron var 364,4 Smoots and one ear lång. Killen som var måttstock hette nämligen Smoot. http://web.mit.edu/spotlight/smoot-salute/ Lustigt!! 7. Farfarn signerar i taket bland alla andra krigs veteraner.

Vi var tillbaka på hotellet vid 6 pm igen och alla var trötta. Men vi fick lov att ha något i magen, allihop. W ville stanna på hotellrummet, vilket jag förstår efter en intensiv dag. Men vi gick till någon Italiensk resturang igen och jag åt Mozarella och tomat sallad och efter det grillad kyckling. När vi satt på restaurangen var det en liten parad som gick förbi utanför och spelade musik och på vägen hem såg vi fyrverkerier. Tror det var St. Anthony de firade. Är inte säker på vad det är men tror det är något slags högtid iaf, men bara för en viss religion om jag förstått det rätt. Sen var det sängen som gällde för oss alla och lördagen hade gått till sitt ända.

Medan vi väntade på att få sätta oss på restaurangen fick vi en sån här. Den blinkar med jämna mellanrum och när hela slicen börjar blika har det gått den tid de lovat att man får vänta och man ska få ett bord. tror inte vi har sånt här hemma. Inte i Borlänge iaf =)



Söndag:

Efter att jag hade gjort barnen klara efter frukost åkte jag med familjen till Boston Common, det är en park i mitten av Boston. Det är en vacker park där det finns en staty av Washington och andra kända gamla statyer, kyrkogård (är en väldigt gammal kyrkogård vad jag har förstått) och svan- och ankdamm. Medan familjen skulle åka på en båttur i Svan sjön så passade jag på att fly och påbörja min lediga dag. Jag började med att strosa runt lite, tittade i affärer, handlade lite kläder, åt glass, var in i två kyrkor och tittade, Biblioteket var tyvärr inte öppet och tog en massa bilder över staden.

1. St. Trinity Church, otroligt vacker! 2. Staty av Washington 3,4,5. Bilder över Boston Common som är en park i stan. Väldigt fint och avslappnande! 6. Var in på Marshalls och tyckte deras provrum var klockrena. Här behövde man inte själv hålla reda på vart man skulle hänga "Defenitly" eller inte :) 7. Hittade glutenfria kakor, var dock inte lika goda som jag hade hoppats på men de slank nog ner ändå *tarv som man är* :P

 

 

 

Fixade sen lite mat som jag satt mig ner i parken och åt medan jag lyssnade på musik och njöt av det vackra vädret och alla mäniskor som strosade onkring mig. Kom att tänka på att det är just det jag saknar med att bo där jag bor hemma i Sverige. Är inte alls så att folk strosar runt i parker och sitter och myser i gräset som de gör i större städer. Så som jag känner nu vill jag fortfarande flytta till en storstad, jag gillar att veta att jag har folk omkring mig även om det kan vara väldigt skönt att bara sitta och njuta av lugnet och tystnaden.

Gick i lite fler affärer, satt mig på en bänk med en frappichino och lyssnade på gatumusikanter. Köpte lite saker som jag ska pyssla med för att skicka till Sverige *ler busigt* Bestämde mig sen för att gå till bion och kolla om de hade någon film som kändes lockande att se, hittade The Switch. Så efter att jag fördrivit mer tid i parken med IPod och korsord i gräset satte jag mig i biosalongen med en påse plockgodis som jag gladeligen betalade 10$ för i en godisbutik. Och då lovar jag er, det var inte alls mycket men just plockgodis här är svindyrt.

1. Mitt dyra godis och bibiljett. Men så gott det var då! 2. Jag sitter i parken och njuter av solnedgången 3 & 4. Utsikten =)

Måste berätta något kul som hände när jag var på väg till bion. Parken är indelad i två delar kan man säga, en platt sida där dammarna/sjöarna är på och som är väldigt vacker. Och en annar lite mer sluttade park på andra sidan vägen som är mer öppen, baseball plan, kyrkogården mm. Så när jag är på väg att gå över till den andra delen av parken, den med kyrkogården står det en gubbe vid grinden och snackar döden. Att vi nu gick in på det området och där var döden och kyrkogåren bla bla bla. Han hade nog inte alla får i hagen om man säger så. Jag skrattade till medan jag fifflade med min mobil och en kille tittar på mig och säger: ”Damn, he’s crazy” och skrattar. Då visste jag inte om jag skulle skämta tillbaka och ev starta en konversation, men mesig som jag är så gör jag det så klart inte utan fortsätter titta på min mobil och fnissa åt den galna gubben.

När filmen slutade 9:45 tog jag mitt pick och pack och letade mig tillbaka till hotellet igen. En till sak jag kom att tänka på var att om det där hade varit för några månader sen hade jag velat veta i förväg hur jag skulle kunna ta mig tillbaka igen. Idag kände jag att jag tog det som det kommer, inget planerande hit och dit och det är en skön känsla, en känsla jag inte kännt ofta när jag bodde hemma. Här lär jag mig mer och mer för varje dag att det inte gör något om jag inte har stenkoll på läget från att jag lämnar huset och att det löser sig förhoppningsvis på bästa sätt till slut ändå =).

Hur det än är så är jag väldigt tacksam till mina värdföräldrar att jag fick ha ledigt idag. Var guldvärt, sa det även till min värd mamma och hon var glad att jag hade haft en bra dag och fått så mycket saker gjorda =)


Måndag:

 

Idag åkte vi till Bostons Aquarium och tillbringade dagen där. Vi såg sälar, fiskar, pingviner, hajar, skölpaddor, iglar, maneter och massa annat. barnen var helt extas =) Sen på kvällen gick vi ut och åt på Legal Seafood, de hade glutenfritt bröd och meny. Gissa om jag blev glad. Efter att ha fått alltför många "Vad är gluten?" så blev jag lycklig över att en restaurang hade stenkoll. Det kallar jag kanon service!


Hade iaf en kanondag =)


På tisdagen kom vi hem och jag var helt slutkörd. Som tur vad jobbade jag bara till sju då.

Men är otroligt tacksam att jag fick följa med och se Boston. Är alltid roligt att se någonting nytt. Synd att man tar NYC lite för givet nu men när Elin kommer ska jag turista järnet där med =)

 


Present från Sverige!

När vi hade kommit hem från Boston och alla väskor och barn var inne i huset kom min värd pappa från till mig och sa: "You have got a package. It's nice and blue, I like it" Sa han och sträckte fram ett paket till mig med ett leende. Jag blev rörd av tanken på att någon där hemma har tänkt på mig och tagit sig tid och ork att skicka ett paket till mig. Blev alldeles varm i hjärtat <3
Jag kände genast igen handstilen och fick en nostalgi känsla i kroppen. Alla brev hon har skcikat till mig genom våra år som vänner =). Jag väntade och drog ut på att öppna det som jag oftast gör när jag fått något hemmifrån. När jag sen hade slutat jobba och satt uppe på mitt rum kunde jag inte hålla mig längre. Jag satte mig på min säng och öppnade ivrigt paketet. När jag fick se innehållet började jag gråta på en gång, av glädje och en känsla av lycka att ha en vän som ELIN! =)
Jag plockade ut ett paket med bland strössel, jag har klagat till henne att jag inte gillar det de har här för att det smakar som om det legat i sommarstugan över vintern och blivit så här mjukt som torrvaror kan bli då :) Hittar även en bok om vänskap som heter "Vänner för livet" och en STOR påse med blandat lakrits, är dock inte så mycket kvar just nu :P Så medans jag äter svenskt lakrits och läser boken om vänskap så gråter jag och skrattar vartannat.

Tror inte någon kan förstå hur mycket gåvor hemmifrån kan betyda förän man är hemmifrån själv, så långt bort och under en sådan lång period som vi Au Pairer är. Jag kände att jag verkligen saknade hemma idag även om mitt huvud talade om för mig att fortsätta äventyret och att tiden går fort när man är ledig.

Och en till sak.... Elin kommer och hälsar på mig snart också, så länge behöver jag inte vänta med att träffa henne. Och mina föräldrar kommer förhoppningsvis till våren då det är varmare ute och alla NYC bor har vårkänslor =)



Tack igen Elin för en underbar gåva. Du gjorde inte bara min födelsedag speciell med din present, du har också gjort min dag/vecka och en bra period framöver glädjerik!
All kärlek till dig där hemma! <3