Baka från "scratch"

Har i tidigare inlägg berättat om att dem använder otroligt mycket mixer till alltidng när de ska baka här. Visst har vi mixer hemma också men vi har alltid bakat allt från "scratch" hemma i min familj. Mixer är lite fuskstämplat för mig. Kanske för att jag är glutenintollerant och måste baka allt själv, jag vet inte. Men en riktigt kock lagar sin mat och bakar sitt bröd/bakverk från "scratch"!

Jag stog iaf och pratade med familjens barnvakt i köket under tiden som jag väntade på att min mixade Brownie skulle bli klar i ugnen. Kände att jag fick lov att prova en GF Brownie mix eftersom vi inte har de hemma. Lite amerikan lär man ju vara när man är här =) Jag berättade för henne att vi inte alls använder lika mycket bakmixer när vi bakar hemma som här. Vi använder, ägg, mjöl, socker, bakpulver, mjölk, margarin, vaniljsocker och allt som hör till. Här tillsätter de bara ev ägg och olja så är det klart. Då har de varit duktiga och "bakat".
Hon tittade förvånat på mig och frågade "Wow, how do you do that? Is it complicated? How long does it take?" Och jag ser att hon är en aning imponerad av det. Jag säger att det inte tar så mycket längre tid, bara mer moment och ingredienser.

Detta fick mig att skratta för mig själv. Nu kan jag som vanligt bara utgå från hur jag upplever allting här i Staterna, sen vet jag inte om det är lika för alla au pairer eller familjer. Men jag har sällan bakat med mixer, jag är lite anti-bakmixer faktiskt. Det är ju det som är tjusningen med det hela, att stå och röra ihop allting för att sedan få vänta och avnjuta kakan. Här rör de ihop kakan för att de måste ha någon dessert, fort och enkelt ska det vara! Själv tycker jag att det är lite terapi att baka, lugnt och skönt =)

Min mamma har lärt mig så mycket med bakning, tips och tricks. Jag har varit med i bakstugan ett antal gånger vid jul för att baka julbröd med mamma och morfar. Många gånger har jag studerat henne när hon knådat alla de 21 limporna hon bakade när vi barn var yngre och bodde hemma. Jag har hjälpt henne att baka otroligt mycket olika bakverk och hon har lärt mig hur jag ska göra.
Och här blir någon imponerad av en när man gör något från "scratch" medan det är en självklarhet för mig =)


Jag är tacksam att jag lärt mig detta och tänker fortsätta med det =) Det är en stor fördel att vara händig, vad det än gäller.... enligt mig!




Kommentarer
Postat av: Jessica

Jag trodde det var du som var familjens barnvakt. =) Eller har dom en till? :O

2010-07-23 @ 19:45:03
Postat av: Lisa

Hej!

Jag har läst din blogg ett tag nu :) och jag har sagt det innan och jag säger det igen. Jag gillar den!

Den 4 oktober är det min tur att flytta till USA. och jag kommer att bo i Hoboken. Vilket jag tror är rätt nära dig. Typ 30-40 min (det är väl nära i USA?)

men lägg till mig på MSN, eller facebook (Lisa Maräng) så skulle jag bli glad. Du skulle ju typ kunna visa mig runt i NYC ;P

2010-07-23 @ 22:59:49
URL: http://lisahammarang.blogg.se/
Postat av: Angelica

Lisa: Wow vilken feedback, tack Lisa. Häftigt, är du nervös? Nej det är ingt långt, går tåg dit från mig. Dock till NYC eller Hoboken. Men vi kanske skulle kunna ses, mötas upp i NYC eller något? Jag lägger till dig på FB, har för mig att jag har sett ditt namn där =)

Jessica: Haha jag är au pairen, men sen har de två barnvakter. Lite lusitgt men antar att de vill ha en "backup" när jag är ledig. Man kan aldrig få för mycket vet du, eller? :P

2010-07-24 @ 05:12:35
URL: http://mittarsomaupair.blogg.se/
Postat av: Jessica

Va dom e konstiga i USA, dom barnen kan ju inte tillbringa mkt tid med sina föräldrar. :S Va weird. ^^

2010-07-24 @ 10:19:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback