Dag 1. Lower Manhattan

Idag åkte vi in till Manhattan vid tio tiden. När vi kom fram tog vi tunnelbanan till Ground 0, alltså där bl.a World Trade Center stog. Kändes så konstigt att stå där och man blev så berörd. Clas köpte två böcker med bilder och kort fakta om September 11th 2001.

Här stog Tvilling tornen och några andra torn. Var sammanlagt sju byggnader som rasade. Läs mer på Wikipedia, väldigt intressant. http://en.wikipedia.org/wiki/World_Trade_Center

Den här statyn stog bland alla byggnader och mirakulöst klarade den sig. Ser dock lite skadad ut. Kommer dock inte på vad den kallades just nu, något med "Hoppet" iaf =) efter två år flyttades den till Battery Park på Lower Manhattan där den står just nu.

Hittade en staty som var till minne av Andra Världskriget också (örnen). Sen gick vi till Staten Island ferry för att åka över så vi kunde se Statue of Liberty och en fin utsikt äver Manhattan

Efter det och lite McDonalds gick vi upp till Wall St. och tittade. Sen vidare till Brooklyn Bridge där vi gick upp på halva bron för vi var så trötta =)

Efter BB traskade vi vidare mot Kinatown och Little Italy. Var så häftigt för det kändes verkligen som om man var i Kina. Ska erkänna att man kände sig lite lost också, vi var nog de enda turisterna konstigt nog =) Och när vi helt plötsligt kom till Little Italy blev det mer blandat folk och hela Kina känslan försvann på två sekunder. Konstigt hur det kan vara.

Nästa stop var Washington Square Park, där var det olika musikanter som jammade ensamma eller tillsammans med andra. Folk satt kring en fontän och bara njöt, surfade på sin laptop eller vara njöt =)



Och efter en hel dag så kändes mina stackars fötter som om dem blivit överkörda av en ångvält och de såg ut så här... Lortiga, blåsor, bortskavt nagellack och svullna =) Inte lätt att vara fötter när man ska tvingas gå från Lower Manhatten till Midtown =)


Men gud vilken rolig dag jag har haft med Elin och Clas. Ser verkligen fram emot resten av veckan och ska försöka hålla er uppdatera dag för dag. Om jag kan och orkar :D



Kommentarer
Postat av: Therese

Hej vännen! =) Va kul att se vad ni gör för bus där borta i Staterna! ;P Shit vilken upplevelse att få se "Ground 0" och allt annat! =) Ha det så jättebra nu på "semestern"! =) Och hälsa till Elin ifrån mig är du snäll! Många kramar // Din Tessa =)

2010-10-08 @ 12:03:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback