Kuslig tid på året =)

Ville lägga upp lite fler bilder som jag tagit häri kring =) Blir så fascinerad av allt pynt, precis överallt, i trädgårdar, i skyltfönster, i affärer, vid husen, skolor, på stan... överallt verkligen.


W berättade om ett hus han hade sett tidigare som han så gärna ville visa mig. Så han guidade mig dit och jag blev otroligt chockad och imponerad när vi närmade oss med bilen. Jag satt och gapade i bilen medan W hoppade ut ut bilden och tog kort åt mig. Han var så stolt som fick ta kort åt mig med min kamera :)
Det var gravstenar, skelett som hängde från träden, armar som satt fast i fönstren, kråkor satt på gravstenarna, döskallar, en djävul som hängde ovanför entrén, högar med skelett och ben. Var grymt!!

När vi hämtat T från en playdate och åkte dit vid skymning var det helt sjukt coolt. Det var upplyst med rött ljus, rökmaskin och blinkande ljus från fönsterna. Vet att W berättade om detta hus för mig förut och jag försökte fråga honom vart det var och det här var tydligen huset han pratade om och var så fascineras över förra året =) Jag frågade J om det inte var häftigt, han fick en rynka mellan ögonbrynen och sa nej med en osäker röst, efetr det klängde han lite extra mycket i min famn. W hade svårt att sova på kvällen för han tänkte på huset, men ändå vill dem se =)

Önskade jag kunde följa dem på "Trick or Treat" på söndag men de ska gör det på kvällen då paraden inne i stan är :( Lite synd tycker jag för tror de hade varit riktigt coolt att följa med dem =) Men hur som helst är Halloween awesome här och önskade det kunde vara lite mer extremt i Sverige. Men vi kommer väl där om 20 år och tror att vi är så extrema :D

Mysstrumpor från vm =)

Ville bara dela med mig av en bild på mina två nya underbart mysiga och sköna mysstrumpor. Ett par med hjärtan och ett par utan och så klart är de lila. Fick dem är min värdmamma, så gulligt :D

Eftersom jag inte kan tänka mig att de har de stickade som vi har hemma ser de ut såhär...





Awesome söndag med Nina

Vid halv ett igår söndag åkte jag till Nina som flyttat till Scotch Field, NJ. Tog inte mer än 22 minuter att komma dit och det var så roligt att träffa henne =) Vi bestämde oss för att åka till en park i närheten och snacka lite.


Var riktigt skönt att sitta där och prata, skratta och toka i ca tre timmar. Sen pluggade vi in GPSen på ett Mall 15 minuter bort. Vägen dit var mer eller mindre crazy, vi sjöng och fjantade oss. Var nog första ggn här jag verkligen kunde vara super töntig och knäpp som jag brukar vara hemma =) Så skönt att bara släppa lös =)

Efter shopping var vi hungriga, så vi åt tacosallad =)


På vägen ut från köpcentrumet gick vi förbi en affär/restaurang som vi blev lite betuttade i =) Inte bara ett äventyr för barnfamiljer...HAHA!

Sedan tokade vi oss bara, spelade in videos, skrattade så vi knappt kunde stå upp och sjöng till musiken i bilen och filmade ännu mer. När vi kom hem till Ninas värd familj introducerade hon mig för dem, verkar vara en gullig familj =) Och vi satt och också framför datorn för att titta på hotell. Vi ska nämligen åka till Philadelphia den 13-14 nov. Turista lite och möta upp med en annan au pair som är därifrån :D Vi tittade även på alla bilder och filmklipp från dagen, kan lova att vi skrattade :D.

Wow, vad jag älskar såna här dagar. Då man verkligen har "skitkul" och bara släpper lös och låter sig vara crazy :D Det är ju extra kul när den andra personen hänger på också!

Thank you so much Nina for yesterday, I had a perfect day! Now I really looking forward to Philly, we are going to rock the city. You, me, Bruce, Prince and (piiiip) USA :D




Chili Con Carne ala USA

När jag kom hem från ett två timmars träningspass åkte jag och löste in min check, sen till mat affären och handlade lite ingedienser till Chili Con Carne. Fick lov att tänka till riktigt rejält för att komma ihåg vad som skulle vara i. Sen var det bara att stå och laga mat, medan resten av familjen var i köket =), men må ni tro så kul det var att laga mat från Sverige igen! "It smells good", sa min värd mamma när jag  lagat färdigt. jag sa till henne at hon fick ta om hon ville. Hon gillade det och blev imponerad när det var så mycket olika saker i som lök, bönor, paprikor, köttfärs, krossade tomater och kryddor.



Våga prata...

Jag är en funderare, jag behöver peppning innan jag gör något som gör mig väldigt osäker. En sak som gör mig väldigt osäker här är att prata med mina värdföräldrar om saker jag själv tror är känsliga.
När jag väl tagit mig mod till att prata med min värd mamma om olika saker så har hon alltid tagit det väldigt bra och jag har tänkt: "Varför oroade jag mig för att ta upp det här med henne?" Är nog bara jag som gör en höna av en fjäder av min osäkerhet.

Samma sak har det varit nu de senaste två månaderna. Jag har känt att jag har jobbat som en galning de veckorna hon och min värd pappa varit borta och jag har gått och funderat på det mycket. Mått dåligt för att jag har varit helt slut och orkeslös, irriterad på mig själv för att jag inte sagt ifrån. Men idag när vi räknade ut timmar och hon skulle skriva en check till mig så sa jag att jag skulle uppskatta om vi kunde hålla oss så nära 45 tim/vecka som möjligt för att dessa veckor som jag jobbat så mycket har varit väldigt jobbiga och tröttsamma för mig. Hon erkände att hon kände att jag hade jobbat för mycket och sa att vi självklart skulle kunna göra det. Inge konstigheter, utan bara jag som gått och inte vågat säga något.

Vad lärde jag mig då av detta? Än en gång så har jag blivit starkare och en sten har fallit från mitt bröst. Jag blir starkare i min egen roll som Au Pair och Angelica =) Även om jag gjort misstaget att tänka och dra ut på det alltför många ggr nu måste jag ta tag i det på en gång. För det skadar bara mig själv och mina tankar över att vara här. har nämligen känt att jag saknat hemma mer innan idag. Och nu när jag vågat säga något och tänkt på vilken relation jag och min värd mamma har haft de senaste dagarna blir jag glad. Vi har små pratat om lite allt möjligt och skrattat, skämtat och diskuterat. Det gör mig glad och gör också att jag trivs. Vilket är otroligt viktigt för att orka stanna kvar och fullfölja mitt år =)


Uppdatering på veckan =)

I tisdags efter att jag slutat vid 9 på kvällen åkte jag och Jean till Route 10 för att titta på Social Network. Tror ingen av oss hade några förväntningar alls men vet att den fått bra kritik.

Så vi köpte våra biljetter och popcorn och när vi kom in i biosalongen såg det ut så här...
Det var jätte tomt =)


Men jag gillade den, så tycker absolut att den är sevärd.



I onsdags hade jag min första "skypedate" med Hillevi. Blev så glad när jag hörde hennes röst att jag nästan började gråta =) Jag har alltid varit en känslig person men har blivit extra känslig sedan jag kom hit, mycket känslor som bubblar inom en ibland. Men vi pratade i nästan 1½ timme tror jag. Var så roligt att höra hur hon har det, var ju 5 månader sedan jag pratade med henne sist.

Jag uppskattar verkligen att du skaffade skype Hillevi, det betyder mycket för mig att prata med er där hemma <3 Miss jo!





Slutade kl 10pm igår kväll, åkte och hämtade Sofia en annan svensk Au Pair. Vi åkte till ett Diner och pratade och åt glass innan vi åkte vidare till Route 10 för att än en gång titta på bio. Kl. 12.01 am (midnatt) skulle vi se premiären av Paranormal Activity 2.


Denna gång var biosalongen nästan fullsatt. Det negativa med detta var att folk pratade, fick "fnissattacker" mitt i läskiga scener, så fort det blev en läskig scen började folk snacka. Alltså, om man blir rädd kan man väl bara håll tyst för man förstör ju rätt mycket för de andra. Men hur som helst va filmen riktigt snuskig. Det var några gånger som jag blev så rädd att jag fick tårar i ögonen. Gåshud hade jag under varje läskig scen.

När vi skulle åka hem vid 2 på morgonen var vi mer än paranoida, livrädda rättare sagt. Sofia spratt till och med till när någon öppnade dörren till toaletten på bion innan vi åkte hem. Vi fick oss ett gott skratt.
Natten slutade med att Sofia låg och lyssnade på musik till 4 på morgonen och när hon väl somnade sov hon dåligt. Jag var så rädd när jag klev in i huset så jag nästan sprang upp för trapporna. Efter att jag släckte lampan och skulle sova fick jag lov att låta den vara tänd för det var för läskigt att blunda i mörkret. Har nog aldrig varit så rädd efter en film förr. Tror det beror på att jag tror på andar och sånt och att det ändå inte är någon science fiction film utan rätt verklighetstroget ändå.

Men den är lätt sevärd, jag trodde inte att jag skulle bli så rädd som jag blev. Eftersom ettan inte var så läskig hade jag inge förväntningar. Men efter detta blev ettan så mycket bättre och varför får ni se själva ;)


Mexikansk Tacos på riktigt vis!

I söndags eftermiddag blev jag hembjuden till familjens städerska på middag. Förut diskuterade vi Tacos och hon sa att hon skulle bjuda mig på riktig tacos någon dag. Idag den dagen var i söndags =) Dagens ros =)

Jag kom dit efter 4pm eftersom jag åkt lite vilse =) Hennes två döttrar, 11 och 14 år gamla visade mig sitt rum och vi diskuterade artister och alla olika posters de hade uppe på väggen. Jag berättade att mitt rum såg precis likadant ut när jag var tonåring :) Sen började vi kolla på filmen "Hot chick" innan det var dags för att sätta sig ner och äta. Först bjöds det på Tacos Al Pastor som är från gris (pork), man kunde ha på lök, basilika, ananas, guacamole och en väldigt stark sås. Jag avstog från den starka såsen =). Nästa tacos var Tacos De Barbaeoa som jag tror var lamm. Samma saker att ha på förutom ananasen. Var väldigt gott men inte alls som den tacos man själv är van vis. Undrar vad det är för nötter som kommit på att den Tacosen vi äter är så Mexikansk?

Efter maten fortsatte vi kolla på filmen. Sedan en till film, The Legend of Bloody Mary. Var härligt att sitta och bara vara och med en normal familj. Eller mer som min egna svenske familj =). Sedan blev jag bjuden på något som hette Tamal de Dulce, som är gjort på majsmjöl och lite annat. Man kan äta det som efterrätt med också som frukost. Finns olika smaker och detta var en söt sådan med jordgubbssmak. Smakade som en tjock gröt, fast betydligt godare =) Var riktigt gott och jag hade en underbar kväll och kände mig hemma med dessa fina människor =)





Social Security Office, besök 1

Efter att ha blivit stoppad av farbror Polisen förra veckan  bestämde jag mig för att ta tag i att skaffa social security card och körkort. Så idag åkte jag till Brick Church för att skaffa ett Amerikansk "personnr". Detta är inte alls baserat på en personnr. vad jag förstått utan bara ett nr du måste ha.

Så jag hade blivit tillsagd av min LCC att ta med mig:
*Pass
*DS 2019
*Social Security Letter som finns på ens login hos CC.

Efter att jag väntat ca en timme blev jag äntligen uppropad. Kvinnan som hjälpte mig tilltalade mig som Maria och jag påpekade att det var mitt mellannamn och att jag heter Angelica. Hon tittade på mig med en fundersam blick och sa något i stil med att det isf stog fel i mina papper. Men att hon skulle se vad datorn sa. Jag måste ha fyllt i något galet när jag ansökt något till mitt år här för det står Maria Angelica i alla papper :S.
Men iaf så fyllde hon i något på datorn och frågar om jag har mitt I-94 med mig, för hon behövde nummret som stog på det? "Öh, är det de där lilla kortet du får med DS 2019?" Japp precis det kortet och typsikt mig så tänkte jag att jag inte skulle behöva det och lämnade det hemma. Ingen hade talat om att jag behövde ha med det!
Så det var bara att åka hem och leta reda på kortet och planera en ny dag för att åka dit. Så typsikt!!!

Så detta är allt du behöver för att skaffa Social Security Card:
* Pass
*DS 2019
*I-94
*Social Security Letter

Men nu vet jag till nästa gång och hoppas på att det inte blir något krångel då. Men man lär sig alltid något av sina misstag!





Ikea, inredning och svensk frulle...

I lördags efter att jag slutat kom My till mig och vi tittade på tv, satt vid datorn och så drack vi lite vin och snackade.
På söndagen skulle jag skypa med mina föräldrar så jag gick upp vid halv nio, gjorde frukost åt oss och efetr det så åkte jag, My, Malin och en ny tyska Sophie till IKEA här i NJ. Var lika roligt som sist att komma dit. Det är lite av terapi tycker jag och man hade lika väl kunnar vara i Valbo på IKEA och strosat runt med alla svenska namn på prylar och Sverige flaggor och kaffe =)


Äntligen fick jag dricka riktigt kaffe igen, inge Chocolate eller Vanilla. Bara vanligt kaffe!

Malin visar hur mycket alla vi fyta handlat tillsammans

Hela skuffen är full. My sitter i baksätet med hennes mega planta som hon så gärna ville ha! =)

Så klart köpte jag lite från matavdelningen på IKEA. köpte även nya påslakan eftersom jag är sjukt trött på allt gammal-blommigt =)

Idag när jag vaknade kunde jag inte hålla mig med sakerna jag köpte så jag började fixa lite. Detta blev resultatet...
Före och Efter bild, äntligen fick jag bort det blommiga

Före och Efter bild igen, hängde upp ramar med mina foton på vänner och familj och satt upp väggdekor.

Efter att jag fixat och donat fick jag äntligen äta en riktigt svenska frukost. Gröt med lingonsylt och äggmacka med kaviar. Om ni visste hur mycket jag njöt =)

Det är lustigt hur vissta saker kan få mig att må så bra, som Ikea, svensk kaffe, lingonsylt, baka en svensk kladdkaka eller maträtt, se en Saab eller Volvo. Finns många saker att nämna. Men jag får samtidigt en känsla av att jag saknar hemma så mycket. Man slits mellan USA och Sverige, men samtidigt vet jag att om jag bara håller ut detta året så står det inte på förän jag är hemma igen i samma gamla vanliga rulljans. Men då är jag så mycket mer erfaren och lärt mig otroligt mycket och främst om mig själv!


Halloween är snart här

Under min semester pyntade familjen till Halloween och gjorde fint, köpte pumpor och grejer. Detta blev resultatet, riktigt creepy.


Igår åkte jag och ungarna ut på "Ghosting". Men fyller en påse med lite godis och lägger i en lapp. På denna lapp står det vad man ska göra, något liknande med kedjebrev. Sen ringer man på hos folk, lämnar påsen och springer iväg. Om någon kommer på en får man gå till något annat hus. Om du blir "Ghosted" och får en påse ska du sätta upp lappen vid dörren så alla ser. Då kan ingen annan göra detta mot dig. Får du ett paket kopierar du lappen och gör samma sak till så många som det står på lappen. Detta börjar man med två veckor innan Halloween helgen för att se hur långt det har spridit sig.

Men det var väldigt kul och barnen var så uppspelta och exalterade. Jag med för den delen =) Jag funderar på att göra detta i Sverige nästa år faktiskt.



Så se upp för att bli "Ghosted" :)



Bio och "Pulled over"

Så igår åkte jag och tre andra Au Pairer till Route 10 för att kolla på bio, Life as we know it. Det var en riktigt bra film och vi var rätt uppspelta när vi skulle åka hem, det var även rätt sent. Jag åkte ut på stora vägen och märkte efter ett tag att en bil låg så grymt nära mig. Tänkte att antingen så ville han bara provosera eller så ville han "tala om något" för mig. Så jag ser att jag inte har nå lyse på. Slår på lyset och efter några sekunder börjor bilen bakom blinka vitt, rött och blått. Vad kan då detta vara förutom en snutbil? Jag blev livrädd och började prata svenska i bilen medan jag svänger av till sidan, stannar, drar ner rutan och tar fram körkorten.

"Driver license and registation please." Jag ger honom mina körkort eftersom jag inte visste om regestiringsbeviset fanns i bilen. Han frågade inte nå mer om det heller.
En polis man kommer fram och frågar: "There a lot of movement inte the car, right?"
Nervös som jag var sa jag "Yes?" med en frågande blick eftersom jag tittade på hastighetsmätaren strax innan jag svängde av vägen och såg att jag körde lite för fort.
"You know that you didn't had the light on and thats why I'm pulling you over?"
"Yes, Sir. I'm so sorry but I forgot." Blir lättad över att det inte var för att jag körde för fort.
"Were have u been right now?"
"At the movies" svarar jag fortfarande skräckslagen och nervös =)
"I see that u all are buckled." Säger han och lyser runt i bilen.
Så han frågar vem bil det är och vart alla bor. Sedan frågar han vart vi kommer ifrån och medan vi svarar lyser han med ficklampanpå oss igen. "Sweden. Denmark. Slovakia. Colombia."
"Oh, what are you doing here?"
"We are Au pairs" Han tittar förvånat på oss och ser en aning imponerad ut och ger oss ett leende.
Så tittar han på mitt internationella och svenska körkort igen, frågar hur länge jag har varit här. Efter att jag svarar 5 månader säger han att det internationella körkortet inte gäller som körkort i NJ utan att jag måste ta ett Amerikanskt. "I could just not let you drive now but I will let you go for this time and you will go home and get the driver license."
"Of course, thanks Sir"
När vi åkte iväg var jag super nervös. Åkte prickfritt hemmåt och då säger Zuzy och Diana att de inte hade haft bälte på sig utan satt på sig det efter att de förstått att det var en snut bakom oss. Jag blir helt till mig och skämtar att hädanefter är det bälte i Mr. Car som gäller, alltid! =)

Den kvällen blev jag stoppad för att jag inte hade lyset på. Men det var fler saker han kunde stoppa mig för:
*Två av passagerarna hade inte bälte
*En lampa fram är trasig
*Sist men inte minst så körde jag lite för fort

Så vad kan vi dra för slutsats av detta? Tur? Men rolig var det efteråt och vi fick oss ett gott skratt. Alltid äventyr med Mr. Car =)



Dag 7. Shopping och "Vi ses snart"

Efter att Elin och Clas hade packat ihop sina saker hos Malins värd familj och sagt hejdå packade vi in oss i Mr. Car och åkte till Marschalls (outlet butik) för att handla lite... sen åkte vi till flygplatsen. Var som Elin sa, att det var inte alls länge sen jag kom och hämtade dem för en vecka sedan och för att inte tala om när jag kom för att säga hej innan de åkte till Miami för tre veckor sen.

Väl framme på flygplatsen kändes det jobbigt. Jag och Elin kramades länge och det kändes svårt att åka därifrån. Det kändes jobbigt att få lov att säga hejdå även om vi sa "Vi ses snart igen". Men att veta att ens bästa vän åker hem till allt som man själv saknar och inte kommer få ses förän minst 7 månader, efter att vi haft en helt underbar vecka ihop med mycket tok och skratt, precis som det alltid har varit!
Jag sa till mig själv att inte bli ledsen när vi kramades men när jag satt mig i bilen kunde jag inte hålla tillbaka mer. Jag hade fullt sjå att försöka ta mig hemmåt eftersom jag var osäker på vägen hem utan GPS. Men kom till slut hem och har varit nära till gråt många ggr sedan dess.

Men jag är så himla tacksam att hon kom hit, kan inte uttrycka i ord hur mycket men det betyder otroligt mycket för mig <3





Dag 5-6. Western Horse Riding

Igår lastade vi in våran packning i Mr. Car och åkte vi upp till ett samhälle som heter Millerton i NY state för att rida. Vi åkte åkte hemifrån strax efter halv nio och kom fram ca 11 am. VAr en typsik gård med lador, hagar och några "trucks". När vi körde in på gården och såg en karl i jeans, väst, cowboy hatt och något drickbart i handen får vi så klart en skratt attack. Var så typsikt western. Han betedde sig som en cowboy stereotyp också =) Var otroligt kul att se kontrasten mellan att vara där och NYC dagen innan.

Hur som helst så hade han förberett tre hästar och medan vi fyllde i en hel del papper om olika saker så gjorde han den 4:de ordning. Vi fick ta på oss hjälmar och kliva upp på en varsin häst. Elins hette Las Vegas, Clas Sun Dance och min Sisco. Så började vi våran första ridtur. Gick bra ändå tills vi skulle gå upp för en liten ravin nä Elins häst får för sig att vända och gå tillbaka. Hon fick inte stop på sin och min börjar vända efter. Gubben blir lite galen/irriterad men efter ett tag löste det sig och vi var på gång igen. Mannen sa till oss att vi fick lov att vara hårdare och visa vem som bestämde. Han snärtade till hästarna med tyglarna ett antal ggr under dagen. Efter två timmar kom vi tillbaka för att vila, äta lite lunch (macka) och sen ut igen på en tur på tre timmar. Den sista turen var roligare för då var det en kvinna som var med oss och hon var jätte hjälpsam och uppmuntrande och fick mig och Elin att slappna av mer. Vi travade och hästarna kom både upp i något litet galopp steg och hopp (dessa var dock ofrivilliga från våran sida). Jag hade väl en dust med min häst igen där senare för han bestämde sig att trava ut på ängen bara helt hux flux. Tyvärr så fick jag lov att snärta till honom även om det kändes så fel, men efter det gick det mycket bättre och han lyssnade mer. Kan tänka mig att man är ganska lost om man inte har kontroll på hästen, de är ju ändå väldigt stora och starka djur.

1. Innan vi satt oss på hästryggarna
2-5. Under ridningen, var underbar miljö. Vi red på skogstigar, upp och nedför raviner, över ängar och längst åkrar.
6. Lampan fick jag lov att ta kort på för den var så tuff =)
7. På morgonen blev vi bjudna på "cowboy kaffe" som Clas kallade det. Svagt kaffe med mängder av socker i =)
8. Clas och killen som jobbade på gården. Det var han som bjöd oss på cowboy kaffet =)
9-10. Huset, vi fick bo i rummet med glasdörrarna. Gården från grusvägen.
11. Grillen vi åt middag på efter ridningen. Kändes som en riktigt western grill som på film =)
12. Jag med min frulle på morgonen innan vi begav oiss hemåt mot NJ igen.

När vi åkte hem fick vi lov att stanna längs vägen för att ta kort på den vackra utsikten. Det är just detta som är tjusningen med roadtipper tycker jag, att naturen ändras så himla mycket efter varje timme man kör =)


Man kan lugnt säga att det här var ett äventyr i sig och är glad att Elin kom med idén om det. Var ju verkligen ingenting vi hade tänkt oss att vi skulle göra men titta så bra det blev =)


Dag 3-4. Midtown & Webster Hall

Gick upp tidigt på lördag morgon och ville helst bara sova vidare för jag var så trött. Ingen semester här inte med tidiga morgornar och fulltspäckat schema. Men det gör inget för det är bara kul att hitta på saker och umgås med Elin och Clas.

När vi kom in till Penn Station vid 10am gick vi direkt till Madame Tussaud för att titta och imponeras av alla vaxdockorna. Var väldigt bra att vi hade köpt biljetterna på internet så vi slapp stå i den otroligt långa kön.

1. Detta var till minne av de tre brandmänn som hissade flaggan efter 11 September dådet.
2. Brittan andades så bröstkorgen rörde sig, coolt.
3. Jag och Johnny Depp
4. Mohammed Ali och jag =)
5. Vem är den här tjejen? Fanns inget namn på henne men jag gissade på Kelly Ossborn men insåg snabbt att det var fel?

Vi gick genom en godis avdelning innan vi skulle in på en 4D film med Wizard of Oz. Och alla som vet att jag älskar lösgodis vet ju hur jag reagerade? Kanske smittade det av sig lite på Elin och Clas också? ;) Men jag köpte iaf mitt lösgodis för nästan 8 $ och gick sen på 4D filmen. var helt okej, kanske inte bästa filmen att ha som 4D men det var en upplevelse i sig med 3D glasögon, vattendusch, blåst, vibratorer i stolarna och annat kul.


Efter Madame Tussauds gick vi till Times Square och åt McDonalds Mat på "trappan" där. Gick till Central Park för att kika och kunna bocka av det på deras lista.

1. Jag provade beställa en hamburgare utan bröd. Killen trodde jag skojjade och vi fick oss några skratt. Men gott var det och det är ju huvudsaken eller hur? :P
2. Clas lyckades dra på sig en förkylning i Miami så han lyckades snyta sig så han började blöda ett antal ggr under denna dag. Här är en av ggrna =)
3. Elin och Clas i central park, så fin bakgrund

Vi traskade vidare till Empire State Building, en kille utanför erbjöd oss att köpa en biljett (Express Pass) till observatoriumet+någon slags 3D film för 45 $ och slippa köa. Skulle ta oss 1½ timme att komma upp i tornet, minst. Men vi tackade nej och gick in. När vi kom fram till kön efter ett tag såg vi hur mycket folk det var och insåg att det skulle ta rätt så mycket längre tid än 1½ timme. Vi frågade en som jobbade där om vi kunde få köpa Express passet där inne. Bara det skulle kosta 45 $ ist för inträde för endast 28$. Vi bestämde oss för att det var värt det, så vi sa att vi ville köpa det, fick gå förbi alla i biljettkön och sedan resten av alla människor tills vi kom ändå upp till 86:te våningen. Helt sjukt, på ett sätt var det tufft för det kändes som om vi var V.I.P och på ett annat kändes det som om det var fel för som Elin sa så kanske inte alla har råd att betala så mycket pengar för bara inträde. Men det var smidigt och vi hade ju ändå en tid att passa hemma eftersom vi skulle ut på kvällen.

Empire State Building var häftigt för det är verkligen högt upp och man ser så himla mycket. Medan Rockefeller Center var bra för man såg mycket av Central park och även Empire State Building. Man borde ändå uppleva båda tycker jag för det är en upplevelse i sig =)

Vid 5.11 pm tog vi tåget tillbaka hem igen, uträttade lite ärenden, gjorde vi oss ordning tog sen tåget in till NYC igen för att festa =). Blev en stressig em men det var lugnt värt det. Vi var några som satt hemma hos mig innan och umgicks lite. Det blev många skratt, mycket tok och prat.

Det bästa under hela kvällen måste jag bara berätta om... när vi kom till stationen och stått där ett tag säger Malin att hela hennes väska är blöt, med Energidryck och sprit :S Hon tar upp alla sina saker och börjar väcka ut typ 4-5 20$ sedlar som är dyngsura och luktar sprit. Inte så kul egentligen! Men vad gör man om man är lite lullig och på G? Jo vi började alla asgarva och börjar vifta med pengarna. Jag drar skämtet att Malin inte bara tvättar sin mobil (som hamnade i tvättmaskinen några dagar innan) utan också sina pengar. Vi skrattade så vi vek oss av skratt =) Älskar den här bilden!

Jag hade en underbar kväll och det var länge sedan jag kände mig så lycklig. Jag och Elin hade tidigare i veckan suttit och tittat vilka olika DJs som skulle komma till clubbarna i NYC och sen lyssnat på dem på Youtube. Vi bestämde oss rätt fort att det var Webster Hall som skulle bli våran club för lördagskvällen just för de som skulle spela där. Det var så klockren musik för mig och Elin. Kändes som om vi var på en av våra techno kvällar då vi dansat hela natten lång. Att hon var där med mig och att jag äntligen kunde dansa till sån musik igen med någon som älskar det lika mycket som jag och även att mina Au Pair vänner stog med oss på dansgolvet gjorde mig så lycklig =)

Tack för en oförglömlig kväll allihopa <3 Det betyder guld för mig ska ni veta!



Dag 2. Liberty State Park

På fredag satt vi först hemma hos mig och planerade till fredagen. Klockan hann bli 3 på eftermiddagen innan vi kom iväg på något. Vi åkte till Wendys och köpte mat sen till "Liberty State Park" som ligger här i New Jersey. Det var riktigt fint där och är ett perfekt ställe att åka till om man bara vill sitta och läsa och njuta... se själva.


Jag betalade 25 cent för att få se lite av Manhattan och Frihetsgudinnan på nära håll. Och jag fick även se Elin och Clas =)

Sen åkte vi hem till Malin för att äta middag med hennes värd familj. Det väntades mängder med Kinamat och efterätten hade jag, Elin och Clas köpt... Jordubbar, glass och grädde *smarrigt* Var en trevlig kväll med mycket prat och skratt, diskussioner och skämtande. Blev en tidig kväll eftersom lördags morgonen skulle bli väääldigt tidig =)


Dag 1. Lower Manhattan

Idag åkte vi in till Manhattan vid tio tiden. När vi kom fram tog vi tunnelbanan till Ground 0, alltså där bl.a World Trade Center stog. Kändes så konstigt att stå där och man blev så berörd. Clas köpte två böcker med bilder och kort fakta om September 11th 2001.

Här stog Tvilling tornen och några andra torn. Var sammanlagt sju byggnader som rasade. Läs mer på Wikipedia, väldigt intressant. http://en.wikipedia.org/wiki/World_Trade_Center

Den här statyn stog bland alla byggnader och mirakulöst klarade den sig. Ser dock lite skadad ut. Kommer dock inte på vad den kallades just nu, något med "Hoppet" iaf =) efter två år flyttades den till Battery Park på Lower Manhattan där den står just nu.

Hittade en staty som var till minne av Andra Världskriget också (örnen). Sen gick vi till Staten Island ferry för att åka över så vi kunde se Statue of Liberty och en fin utsikt äver Manhattan

Efter det och lite McDonalds gick vi upp till Wall St. och tittade. Sen vidare till Brooklyn Bridge där vi gick upp på halva bron för vi var så trötta =)

Efter BB traskade vi vidare mot Kinatown och Little Italy. Var så häftigt för det kändes verkligen som om man var i Kina. Ska erkänna att man kände sig lite lost också, vi var nog de enda turisterna konstigt nog =) Och när vi helt plötsligt kom till Little Italy blev det mer blandat folk och hela Kina känslan försvann på två sekunder. Konstigt hur det kan vara.

Nästa stop var Washington Square Park, där var det olika musikanter som jammade ensamma eller tillsammans med andra. Folk satt kring en fontän och bara njöt, surfade på sin laptop eller vara njöt =)



Och efter en hel dag så kändes mina stackars fötter som om dem blivit överkörda av en ångvält och de såg ut så här... Lortiga, blåsor, bortskavt nagellack och svullna =) Inte lätt att vara fötter när man ska tvingas gå från Lower Manhatten till Midtown =)


Men gud vilken rolig dag jag har haft med Elin och Clas. Ser verkligen fram emot resten av veckan och ska försöka hålla er uppdatera dag för dag. Om jag kan och orkar :D


Statue of Liberty, Ground 0 m.m

Nu blir det att åka in till Manhattan med Elin och Clas för att se Frihetsgudinnan, Ground 0 och massa annat, Resten tar vi som det kommer. Finns ju en hel del kul man kan göra där. Ska försöka uppdatera med bilder och annat senare idag.

Måste gå ner nu för Malin och de andra kommer snart. Gullungen ska skjutsa oss till tåget =)



Excited till max!

Inom ca 2 timmar kommer jag att hämta upp Elin och Clas på Newarks flygplats här i New Jersey. Jag längtar så mycket. Känner verkligen att den här veckans semester kommer väl till passande. Har jobbar som en galning de två senste veckorna och är helt slut och vill bara ha en rolig och avslappnad vecka nu =)

Ville bara uppdatera er lite innan jag åker dit =)





Vilken röra!!

I fredags när jag var ledig kom det folk hit för att äta middag och så barnen fick leka med varandra. Jätte kul för dem, verkligen men dock inte lika kul att komma ut från sitt rum och se denna RÖRA!
Jag gjorde det enkelt för mig eftersom jag var ledig och vägrade städa upp efter dem. Så jag "plogade" en väg till toaletten och en till dörrarna för att kunna ta mig fram. Kunde dock inte sitta här på lördagen och titta på tv vilket jag brukar. Tänkte jag skulle tvinga ungarna att plocka ihop någon dag men tror ni det hände? Jag blev less och plockade snabbt ihop det själv, illa illa Angelica!



Men nu är det städat och fint igen, vi får se hur länge det håller... =)


Target

Natten till måndag vaknade jag mitt i natten av att frös som bara den. Tog på mig mina gymbyxor för att hålla mig lite varm. På morgonen var jag genomfrusen och bestämde mig för att när alla barnen var i skolan skulle jag åka till Target och köpa mig pyjamaser, riktiga "Amerkanska" mönstrade sådana =)

Jag hittade två set och köpte även ett par varma tofflor. Imorse när jag hade på mig en av mina nya pyjamaser och tofflor njöt jag till fullo, frös inte ett dugg =)



Någon annans värd föräldrar!

På onsadg kommer Elin och Clas tillbaka till New Jersey! Jag är så himla exalterad och ser verkligen fram emot det. Just för att jag har något att se fram emot har förra veckan jag jobbat så mycket gått så bra och vet att även dessa tre till dagarna kommer gå lika bra =)

Eftersom Elins bror är just en kille så ville inte mina värd föräldrar att han skulle sova här... När jag var hos Malin på middag med hennes värd familj för några veckor sen nämnde jag att de skulle komma men att vi inte visste vart de skulle bo just för att han inte fick bo hos mig. Vet ni vad de sa då? "But they can sleep here." Wow, var ju helt underbart och jag blev så tacksam och rörd över dessa fina och öppna människorna =)

Så på ondag ska jag förhoppnings hämta dem på flygplatsen i Newark, Åh va roligt vi ska ha det *längtar*





Tre starka ord!

Idag när jag skulle gå ut till bilen kom W och kramade om mig. Han tittade upp på mig och sa "I love you, I haven't seen you on a while." Det roliga var att jag var hemma största delen av dagen igår men det värmde i hela kroppen och jag blev så glad, jag tittade på honom, kramade honom och sa: "Oh W, I love you to buddy!" Just de där tre små orden gjorde hela min dag och kändes så himla skönt att veta att även om han grinar och tycker jag är dum ibland så älskar han mig. Och för mig är Jag Älskar Dig inget jag säger till vem som helst <3

Det värmde verkligen =)



Fredags party

Igår tog jag tåget och åkte in till NYC för att festa lite. Jag tog sen en taxi till förfesten på Manhattan innan det bar iväg till La Pomme. Var lite segt i början för de spelade för mycket gammal musik men sen blev det roligare. Så det var en rolig kväll, dagen efter (idag) var inte lika rolig däremot =)


Så idag åkte jag hem vid ett med en annan Au Pair som heter Lisa, jätte gullig tyska. Låg och små slumrade lite samtidigt som jag "tittade" på Idol. Sen åkte jag och Jean och beställde pizza, hämtade My och hennes mamma vid tågstationen och skjutsade hem dem till Warren. Vi köpte glass på Wendys och sen åkte vi hem till mig och tittade på "The Back-up Plan" med Jennifer Lopez. Åh va rolig den var, rekomenderas garanterat att ses =)

Thanks Jean for another nice afternoon. I really like hanging out with u!



Whole Foods och bakning

Idag efter att jag och J varit på Target passade jag på att gå in på Whole Foods. Är en stor matbutik som är riktigt fräsch och som jag hört ska ha mycket glutenfritt. Det var faktiskt som ett paradis och de hade mycket som de verkligen INTE har hemma! Alla dessa olika kak- och brödmixer, flingor, otroligt mycket bröd, bagels, smulpaj, kakor, kex och crackers och till min stora förvåning...CUPCAKES! Mycket som de verkligen INTE har hemma! Ska erkänna att jag inte ens köpte några men då vet jag att de finna där nästa gång mina värdföräldrar handlar hem dussin av cupcakes, då kan jag smaska på mina egna =)
Så jag passade på att handla lite mat när jag ändå hade med min pengar från min värdmamma. Jag ville ju inte betala det själv, händer för ofta att jag betalar min glutenfria mat själv för jag "spontan handlar" ofta just glutenfri mat. Så detta blev mitt fynd i matväg =)

Om ni visste hur skönt det kändes att komma till en butik och känna att de hade stenkoll på läget, händer inte ofta ska jag säga!



Så när jag och J kom hem gjorde jag mig en typsikt Amricans bagel med egg and cheese och bacon. Grymt gott men magen blev inte lika glad efter chocken av fett =) Men ville bara känna hur det smakade att äta en americans bagel, för det är ju ändå väldigt stort här.
På eftermiddagen passade jag på att baka när det var någorlunda lugnt i huset =). Jag provade brödmixen jag köpte (till vänster på bilden) och hade i kanel och russin och gjorde ett bröd som är väldigt populärt här, "Cinnamon and raisin bread". Och guuuuud va gott det var, till och med W och T ville smaka. W gillar detta slags bröd annars och bad till och med om en till skiva bröd. Han var väldigt imponerad att jag bakade mitt egna bröd och frågade hur jag gjorde. Jag sa att det här brödet bara var att mixa ihop. T sa att hon gillade russinen =) Hon sa dock inte att hon inte gillade det, vilket hon är expert på att göra så jag är glad att min tjat om att inte säga att mat är äckligt osv gått in och att de lär sig till slut =)



För övrigt har det varit en ganska tuff dag. J grinade som en stucken gris för att han inte fick ost. Jag erbjöd honom två ggr men han blev arg och skek och då struntade jag i det, sen grinade han och sa "cheese" säkert hundra ggr på tio minuter. Jag la på den hårda masken och bara ignorerade honom. För när jag försökte förklara för honom blev han bara ännu argare. På något sätt är det ju ändå väldigt roligt nu i efterhand. Tjatade ihjäl W att han skulle göra klart sin läxa i 1½ timme, för han gjorde verkligen ALLT förutom att göra det han skulle. T skötte sig bra, gjorde läxan snabbt, fick en kaka som belöning *hehe*. J blir extra klängig när jag lägger mer energi på de två äldsta vid t ex läxläsning. Antar att han är så van att få all uppmärksamhet, men han får lära sig =) De gick inte och la sig när de skulle utan sprang ner till min värdpappa som vanligt....
Det har varit tuffa dagar nu på slutet och jag har varit så trött men är otroligt glad att den här veckan är över. Nu är det två dagar ledighet och sen sön-ons ensam med barnen igen, SEN SEMESTER!!!!

Det var allt för mig idag, nu ska jag äntligen gå och lägga mig och få sovmorgon och sova ut. Skypedate med Jessica imorgon. Så kul när hon sa att hon hade skaffat Skype och webkamera och frågade om vi skulle Skypa någon dag, det värmde =)