All Done!

Äntligen är jag klar med läxan till sista kursen. Började innan kursen var förra helgen men hann inte med att göra klart det. Och jag som verkligen hatar att ha saker liggande har velat göra klart det länge nu. En vecka är ju inte lång tid men ändå =)
Eftersom jag variut där innan så fick man en ny läxa:
*Part A: Man ska skriva om sin upplevelse på Silver Bay. Detta ska vara 2000 ord.
*Part B1: Volontär arbete och skriva om det.
or Part B2: Göra ett arbete om t ex. en artist, högtid etc i ett annat land förutom ditt egna eller USA. Detta ska vara minst 5 sidor och 2000 ord och ta ca 10 timmar sammanlagt. (valde denna)2000 ord kanske inte låter myckert men va jag fick kämpa för att få ihop de där orden. Så nu är jag äntligen klar och mailade det till personalen för en liten stund sen. Så himla skönt!

Nu är jag klar med mina credits och det börjar verkligen kännas att det är på "slut tampen" nu. Snart 2 månader jobb kvar och om 3 månader är jag hemma :D


Social Security Office, besök 2

Äntligen tog jag tag i det här igen. Det är nu något nytt för i år att Au Pairer ska skatta och eftersom jag tjänat över $3000 förra året lär jag deklarera. Och för att kunna göra det, har jag fått lov att skaffa Social security number. Var till kontoret idag, och denna gång hade jag med mig alla lappar och papper.
*Pass
*DS-2019+lilla lappen till det
*Social Security Administration letter (finns på din login på CC)

Se till att allt är ifyllt i samma namn osv på alla papper. Jag har alltid stört mig på att jag heter Maria Angelica här och inte förstått varför, samma på mina viktiga papper och Visumet. Måste ha fyllt i fel i något papper från början. Men efetr att ha pratat lite med min handläggare på kontoret idag sa han att mitt namn i America är Maria och andra namn Angelica. Så han sa att hädanefetr är mitt Amerikanska namn Maria Angelica. Hehe låter lite som ett dubbel namn. Men han var snäll som lät det gå genom. Jag förklararde att jag fick lov att skaffa nummret för att kunna deklarera. Så nu kommer mitt Social Security Card om ca 10 dagar =)

Btw, låste på lappen att man inte ska förvara det i plånboken utan på ett säkert ställe. Verkar som om detta nummer verkar väldigt hemligt och privat för andra. vet jag frågade min amerikanske vän Kirwin om hans nummer och han tittade förvånat på mig och sa: "I can't tell you that!". Då förklarade jag för honom att i sverige är det uppbyggt på när man är född och bara de 4 sista som är privata.

Men skönt att ha det gjort iaf, synd bara att det är något man måste göra innan man tar tag i något =)


Converse + Tacos

Då var det söndag igen, tiden går fort när man har roligt =) Gick till gymmet först och efter att jag duschat och gjort mig ordning åkte jag ohc hämtade My som var hos Jean för vi skulle till Jersey Gardens Mall. Det var Jeans tur att gå till gymmet så hon kunde inte hänga på.
Väl där så hittade jag mina Converse skor jag ville ha, betalade bara 39 dollar för dem vilket är ca 280 kr. Detta är faktiskt mina första converse skor, men jag har inte tyckt att 700kr har varit värt det hemma, men här javisst!! Helt sjukt, jag ska absolut köpa med mig ett par skinn hem, de kostar 420 kr.

 

När vi kom hem satt vi oss ute i solen på en filt på stenmuren och drack kaffe medans vi väntade på att Jean skulle bli klar. När hon dök upp åkte vi och handlade tacos. Medan vi åt det så kollade vi på Due Date, sån rolig film =) Fråga mig dock inte varför vi köpte Cream sweet corn ist för vanlig majs, såg ut som barnmat *my mistake* ;)

 Thank you girls for today <3
  


Towing...

Så jag hoppar in i Mr. Car och påbörjar min färd till gymmet. Kör över stora motorvägen och uppför backen på väg in till Summit. Då det knastrar till rejält i bilen, jag tittar i speglarna eftersom de lät som om jag körde över en stor gren, sen tänds lampan för "CHECK ENGINE". Jag kör in på sidan med bilen som bara rullar. Försöker starta den igen och hör samma knastrande ljud. Bilen verkar inte ens kunna starta. Så jag slår på varningsblinkers och ringer min värd pappa.Efter 5 minuter är han på plats och tur att jag bara var ca 1 km hemmifrån. Han hjälper mig ringa efter bärgning och åker sedan hem för en datakille skulle komma. 25 minuter senare sitter jag i en bärgningsbil. För första gången faktiskt, så det händer inte varje dag! Trevlig kille och snabb service *tummen upp*När vi sedan kommer
upp till infarten vid huset bestämmer sig killen att han ska backa in eftersom han inte vet om det finns nog med utrymme att vända uppe vid huset. Han gör ett tappert försök att backa och backar rakt in i en av pelarna :/

 

Efter några "I'm so sorry." och tappra försök
vänder han till slut bilen och kör upp och lastar av Mr Car som än en gång får åka in till verkstaden och jag, blir beroende av att låna mina värd föräldrars bilar =(. Och jag har även hört ett antal ggr av min värd pappa att jag alltid har sönder saker (och kommer få höra det fler ggr innan jag åker hem), men han har självklart alltid glimten i ögat och själv tar jag honom med en nypa salt för det är bara sån han är ;)Med med den bilen är varje åktur ett äventyr för du vet aldrig vad som händer på vägen =)


Tjej-häng

Igår kväll kom Malin och Jeannet förbi, vi kollade på Burlesqe och åt godis, för mycket godis men ack så gott det var. Jag kände att jag fick lov att synda, bara en kväll. Och vi syndade rejält men det var trevligt att ha tjejerna över, som vanligt =)
Personlig Hairstylist

Fick en fin styling av mitt hår av T nu på kvällen. Vi pratade om Auqas låt Barbie och fnissade. T trodde de sjöng "My butt is plastic, it´s fantastic" =) Så himla roligt, så lite små trötta i hatten flummade vi på det ett tag! Och jag fick turen att bli stylad och detta blev resultatet =)

Känner mig som självaste Pippi Långstrump
Fotat i solen

Idag är jag själv med J och W. Jag böjrade vid 10am och då tog min värd mamma med sig T och åkte till farfarn för att vara där över dagen. Jag tog ut pojkarna i solen och vi lekte lite i snön. Jag passade på att ta lite kort och testa vad jag har lärt mig från fotokursen på skolan =)

Hängmattan som stått ute hela vintern. Blev faktiskt väldigt nöjd med det här kortet.


Ser ni vad detta är då? Det är "spår" efter en bandy boll.


Kommer inte ihåg vad detta heter men det är en sån man lägger mat i för fåglarna iaf =)Så nu lär jag gå och göra lite nytta. Har setat vid datorn och jobbat på min läxa medan W spelar Wii och J sover. Slutar 8pm ikväll och då blir det gymmet =)


Day 2+3

Lördags var en intensiv dag. Som den alltid brukar vara men det är ändå alltid roligt med och det är huvudsaken. Vi hade fotokurs, logo design, show med lärarna och lekte lekar =)

Här kommer lite bilder...
1.
Drama är alltid kul
2. Paus i dramalektionen
3. En lek var att linda toapapper kring en av sina kompisar =) Denna perfekta mumie är skapad av "staffen" själva =)
4. Glutenfri sallads wrap till mig. Så sött! 
    

Söndagen hade vi två lektioner och sen åkte vi hem. Var skönt att få åka hem samtidigt som helgen hade varit lika roligt som det varit när vi var i Silver Bay! Detta var inte ens närheten till Silver Bay, naturmässigt...
 

Last but absolutely not least, thanks you girls for making this weekend and roadtrips so much more fun <3 Och äntligen är credits:arna klara *jippie*!Last 3 credits, day 1

Idag åkte jag, My, Jean, Sara och hennes kompis Jing-Jing till Latham för att åka på en Silver Bay kurs. Var i Latham denna gång eftersom detta tillfälle var lite spontant och kurserna inte var meningen att börja förrän i mars. Men bättre att få det gjort nu än i april, kändes lite för sent när mitt år är över i början på maj.

Roadtrips är alltid kul med brudar i bilen, 5st närmare bestämt =)

1.
I väntan på att tjejerna skulle komma, Var nog närmare 20C ute *underbart*!
2."No hands" När det är dags att öppna godis kan man alltid styra med ena knät =)
3. Sara (Sverige) och hennes kompis Jing-Jing (Kina)

  

När vi kom fram till infarten visade det sig attd et var väldigt kristet. Jungfru maria statyer och grejer och vi tänkte på en gång: "Ska vi vara här i en hel helg?" och skrattade. Mer Maria kom och även denna fina skylt för Systrar dök upp.. Fick även en chock när vi såg självaste Jesus ovanför sängen, och vi var inte de enda som blev de kan jag lova =)
 

Nu på kvällen satt jag och pratade med Jing-Jing om Kina och hur det är där osv. Är ett väldigt intressant land, matkultur, uteliv, levnadsätt, uppfostran m.m. Så tror vi pratade om Kina i närmare en timme. Visste ni förresten att Kinesiska Muren är 8,851km lång? Eller att de har hundar som de bara har för slakt och för köttets skull, hemskt och oförståeligt för en annan men tyvärr sant. Vi lär oss något nytt varje dag, även om det inte alltid är roliga saker.... Hur som helst är det exakt det här kulturella utbytet jag vill få när jag är här, att lära mig massa nya och intressanta saker om andra länder! Kina nästa semester då, någon som följer med?

Men nu ska jag iaf sova så får vi se vad för roligheter som väntar imorgon. Kan nog dock inte se mer Maria än jag redan sett under denna eftermiddag Imorogn ska vi dock äta frulle med några riktigt gamla "Sisters" =)
Lille Alfred :)

Pratade nyss med min kompis Viktoria på Skype. Jag fick se lille Alfred på 5 veckor, så himla söt han var. Var så himla roligt att prata med henne och se den lille och storebror Anton.Det är mycket som har hänt hemma sedan jag åkte. Så första veckan jag är hemma blir jag nog att flänga runt som bara den för att träffa alla och se deras nya hus/lägenheter/bebisar mm :D

Tack Vicky för pratstunden och att jag fick se Alfred <3


Tips till Au Pairer

Under mitt år här har jag upptäck olika saker angående kostander och förberedelserna innan jag åkte hit. Här kommer lite tips som jag tycker man kan tänka på innan och under sin vistelse här.

*Jag beställde den rosa Au Pair väskan. Sen jag fick den har jag användt den max 5 ggr. Förra au pairen lämnade också kvar sin. Så de har tyvärr bara legat i mitt fall.  
*Beställde även telefonkortet med en liten summa som de sa kunde vara bra att ha innan man fick sin telefon från sin värd familj elelr ringa hem till sitt hemland. Jag tror jag använbde det på skolan i en typ av telefonautomat. Tror jag kunde prata med mamma max några minuter och så bröts det plötsligt. tråkigt och slöseri med pengar, nu kommunicerar man ju via internet och är betydligt enklare och billgare.
*Packa inte med mer saker än du behöver. Jag packade mest kläder jag kunde jobba i. Visst saknade jag mycket kläder i början men nu har jag handlat på mig mycket som jag ska ta hem också. Packa smart! Ta inte med extra kläder, schampo flaskor, rakhyvlar, smink, smycken. Allt finns att köpa billigt här i USA, om man jämför med Sverige =). Sen kommer du också ha en helt ny garderob när du kommer hem, alla dina gamla kläder som du inte använt på ett år.
*Försäkringen har varit bra och de på Falck i Sverige har varit hur gulliga och hjälpsamma där. Har varit i kontakt med dem två ggr under mitt år nu. kom dock ihåg att tala om att du har Erika Travel insurance och inte bara Erika insurence. Blev ett missförstånd första ggn jag åkte till doktorn pga detta, men som tur vad löste det sig.
*Skaffa Social Security Number och Körkort (om det behövs i din stat) så fort du kan. Jag försökte med Social... men hade glömt en liten lapp som hörde till DS-2019 (ett av papperna) så då åkte jag inte dit igen. Och här i NJ måste du skaffa körkort inom 3 månader för tydligen kan du bara använda ditt Internationalla körkort så länge här. Blev stoppad av en polis så jag vet :)
*Att ha samma bank som värd föräldrarna är inte heller en dum idé. Om du får checkar med betalning tar det 1 dag för pengarna att komma in och som för mig som får lön på fredagar är det lite jobbigt. Är alltid en fördel när pengarna kommer in samma dag!
*Gillar du att gymma? Signa upp dig på ett gym snarast så du slipper må dåligt efter några månader som jag gjorde ;)
*Skriv upp timmar och när du fått lön. Ha även koll på andra utlägg du gjort. Ibland jobbar man mer än man ska och lägger ut pengar för olika saker. Är alltid bra att veta såna saker. Visst vi är här för att jobba men inte att jobba gratis. Se också till att du jobbar 45 tim/veckan och har minst 1 ½ sammanhängande ledig dag + 1 ledig helg i månaden. Vissa värd familjer "drar ut" lite på dem reglerna och var inte rädd att ta upp diskussionen om något problem uppstår.

Dessa var några av de sakerna jag själv tänkt på och tycker är mer eller midre viktiga att påpeka =)


Happy B-Day!

Idag åkte jag och Malin till gymmet igen och efetr det kl 10 åkte vi hem till Jeannet för att äta frukost. Hon fyller nämligen år idag, 21år. Hon hade gjorde glutenfria plättar som vi åt med sirap så klart. Vindruvor och fråga mig inte varför med Hersey´s Kisses, som är choklad (det jag har i min högra hand).Men det var trevligt, nu ska jag snart börja jobba igen och jag har en fruktansvärd huvudvärk :( Måste nog ta två piller till. Ha en bra dag iaf!


Släpp taget...

... av Julen! Vid jul var det många bilar som hade krnasar fram på grillen. Men denna ägaren vill tydligen inte inse att julen faktiskt är över för länge sen =)
Vårkänslor & firande x2

Igår på förmiddagen hänge Malin med mig till gymmet. Efter att vi tränade åkte vi till Kings (mataffären) och köpte sushi. Vi satt oss på hennes trapp utonhus i solen och njöt =) Tror de var något på 50 F coh det är rätt bra med plusgrader. Var så himla skönt och längtar verkligen efter våren nu. Behöver det känner jag...

 

På kvällen efter att alla hade slutat gick jag, Malin och Jean ut och åt. Passade på att fira alla hjärtans dag samtidigt som vi firade Jeannets födelsedag som är imorgon onsdag. Vi åkte till Applebees på Route 10 =)

 

Thanks girls That we could celebrate Valentines Day together!


Valentines Day

Nu vet jag verkligen vart Valentines Day kommer ifrån. Hemma är det inte så stort. Du gör något ihop med den du är tillsammans med eller hittar på något med dina kompisar. Här ger det kort till alla i klassen, får godis och massa sånt. Skriver kort till varandra, skickar sms och säger även "Happy Valentines Day" Det gör vi ju inte direkt i Sverige.

 

Jag fick ett jätte fint kort av mina värdbarn och de gillade även mitt kort de fick av mig!


My och Snowtubing

Efter en underbar frulle i lördags morgon kom My. Vi hade tänkt att fixa hennes dator lite snabbt och sen dra in till NYC, gå på Broadway show och njuta av staden. Vi började vid 10 och när vi var klara vid 14 mitt på dagen kom vi på att det var lite väl för sent.

Kändes som om när grabbarna hade LAN när man var ung =)
 

Sen bestämmde vi oss för att äta lunner (lunch/dinner) just på hittat =) Vi var båda överens om något onyttigt, Taco Bell blev det! Sen åkte vi och såg "The Eagle". Var en rikigt bra film faktiskt även om My var så rädd att hon skakade ett tag ;)
 På söndagen var jag uppe med tuppen kl 7. Skulle bli hämtade av våran LCC (kontaktperson) kl 8.15 hos Jean. Vi mötte upp andra au pairer i Summit och tog följe därifrån till stället där vårat Snowtubing möte skulle hålla till. Vet inte vart vi var men bilturen tog en timme iaf. Var en rolig upplevelse även om jag bara åkte tre ggr, sen ville jag dricka varm choklad, äta godis och snacka med de andra istället =)
    

I bilen på väg hem *haha* Va roligt vi hade, eller ja på hemvägen sov vi mest men på ditvägen hade vi kul!


Och från Summit till Jeans hus fick vi tryckla ihop iss i baksätet =)


Var en rolig helg =)


Omtänksamma Malin =)

Idag när jag träffade Malin gav jag henne mina två tidningar som jag fått från Sverige i julklapp (tack igen Tessa). Jag tycker det är bättre att man ger dem vidare ään att slänga dem och speciellt när vi är här, då uppskattar vi svenska produkter och tidningar så mycket mer.
Tidigare i veckan har jag sett på hennes blogg att hon fått paket från Sveirge med skvallertidigningar och godis. Jag blir genast avis och påpekar varför hon inte la ut en bild på godiset och inte bara tidningarna? Godis grisen själv talar :p
Hur som helst så ger jag henne dem och hon säger att hon har något till mig med. Hon tar fram en "väl läst" Se & Hör och även en ziploc med svenskt godis. Så himla sött är inte det? Jag blev så glad!! =)

Så här är det! Tack Malin, smaskar för fullt just nu!!
Ordinary Friday!

I morse åt jag frulle och kollade på Greys Anatomy från igår. Sen surfade jag lite och pratade med My om allt och inget (som vi alltid gör när vi pratar i telefon). Sen gjorde jag mig ordning och hämtade upp Malin i Mr. Car förresten, åkte till Summit och mötte upp med Matilda för att luncha ihop. Vi åt lunch på ett ritkigt fräscht ställe som hette Food. Väldigt modernt och maten var väldigt god + att personalen var söt *hihi* Så tjejig jag är! Efteråt gick vi till Starbucks och tog en kaffe/te och åt sötsaker =)

Sen åkte jag och Malin till Short Hills Mall och drömde oss bort bland alla fina kläder på Guess. Bara älskar den affären!! Men ville iaf visa er hur jag såg ut idag, med min nya skjorta från Levis. Ni vet som alla modebloggare gör... Dagens Outfit =)

Tack Malin och Matilda för lunchen. det lär vi göra om =)Dynamite

Alltid när Dynamite - Taio Cruz kommer på radion säger J: "Is it Dynamite?" Och sen sitter han där och nynnar med i bilen (eftersom det är där vi oftast lyssnar på radion)
Även när Dj Falling Inlove kommer frågar han om det är dynamite, de låter nog väldigt lika. Till och med jag blandar ihop dem :D

http://www.youtube.com/watch?v=VUjdiDeJ0xg


9 done, 3 to go!

Idag har jag exakt tre månader kvar att jobba som au pair. 9 maj är min sista dag att jobba. Känns helt sjukt men också så grymt kul och skönt att få komma hem igen. På ett sätt känns det som om det här året har varit långt men ändå gått fruktansvärt fort.
Ser verkligen fram emot min sista månad då jag ska till Californien och se Vegas, La, San Fran, Grand Canyon mm. Hade velat se Florida också men det kan man alltid ta sen, är ju bara två timmar flygresa dit från New York om man jämför med 6-7 till västkusten. För tillbaka ska jag iaf definitivt. Och jag vill ju verkligen leva och hitta på rolioga saker här i närheten de sista månaderna också och inte vara pank =)

Min värd mamma ska nog prata med den ev. nya au pairen imorgon på telefon. Spännande! Vi brukar skojja om när hon ringde mig första gången, hur nervös jag var och jag berättade för henne att jag knappt kunde andas för jag var så nervös. Då skrattar vi bara och hon sa att hon tyckte min engelska var väldigt bra och att jag inte alls lät nervös. "Även om jag hade svårt att hitta ord?"
Tjejen är också svensk. Brukar tänka på det ibland och hurt det skulle vara om hon skulle bli nästa au pair. Om vi ska prata svenska eller engelska med varandra. För jag vet att när jag kom var jag tacksam över att jag fick lov att prata så jag lärde mig, samtidigt så var det väldigt jobbigt vissa gånger för jag var så osäker. Men det blir nog lite både, men alltid engelska när vi har någon med oss som inte förtsår oss. Så gör alltid jag och mina kompisar för det finns inget mer irriterande när folk pratar sitt egna språk och man inte förstår dem. Det är en sak om man ber en kompis om hjälp med att förklara något eller ett ord men vissa har verkligen diskussioner på deras språk och bryr sig inte om man är ensam om att inte förstår. Inga nämnda... =)

Den 19 april-3 maj ska Reeta vara i NYC också, förra au pairen. Ska blir så roligt att träffa henne igen, har verkligen saknat henne!

Nästa helg är det Silver Bay som gäller också. Får nog ta och lägga på ett kol om jag ska vara klar med min läxa innan jag åker dit =)


Slut på intensivt jobb

Nu har mina värd föräldrar kommit hem. Var väldigt lägligt för jag är helt slut =) Men jag har också haft roliga och tokiga stunder med barnen och farfarn :D

Men nu ska jag bara jobba några få timmar torsdag och fredag sen ledig lör och sön. Sen jobba endast tre timmar på måndag. Det som jag uppskattar med mina värd föräldrar, även om man jobbar mycket tidvis så får man så mycket tillbaka. Och ledigheten är guld värd här. Det bästa man har faktiskt!
På lördag blir det kanske att följa med Sofia och My till NYC och gå på en Broadway Show, Wicked. Vi får se vad jag gör =)

Åh förresten... Idag när jag stog inne på posten för att skicka ett Valentines kort hem så nös jag. Då sa någon "Bless you". Blir fortfarande lite förvånad men så klart glad när en främling säger det. Undrar om jag själv kommer göra det när jag kommer hem? Jag gör det inte här men jag tänker alltid "Bless you".

Nu ska jag kolla min Facebook sen sova som en stock, hoppas jag :P


Lek ute i solen och bakning =)

Så igår söndag åkte mina värd föräldrar till Orlando, Florida för att vara borta till onsdag. Min värd pappa skulle dit med jobbet så min värd mamma följde med för nöjets skull.
Och eftersom det var söndag fick vi lov att komma på något att göra. Först åt vi frulle, kollade lite på tv (barnen, jag satt vid datorn) och sen drog jag med dem ut på gården. Det var så vackert ute så jag kunde inte förmå mig att stanna inne! jag sa att vi måste vara ute minst en timme, till lunch. Jag hjälpte W och T att bygga ett snowfort. Det blev väldigt imponerade och när det sen var dags för lunch gick jag in med J medan T och W var ute två timmar till. Vilket var väldigt imponerande.När jag lagt J för en "nap", W och T hade kommit in och ätit lunch lät jag W spela Wii ett tag. Han är helt besatt i Mario Galaxy just nu! Jag började baka och T ville så klart hjälpa, alltid lika kul även om hon rörar till så mycket =) Såhär blev resultatet, en slags sockerkaka (mix så klart) med Chocolate fudge frosting på. T var så söt som till och med dekorerade den med mina initialer. Gott var det, J tyckte det med men T och W var inte lika imponerade. Desto mer till mig och J då :P
Bio och Woodbury Outlet

I fredags åkte jag, Malin, Matilda och Birgit till Route 10 för att kolla på "The Roommate" som hade premiär då. Det var nästan fullsatt och medelåldern var tyvärr 13-15 år. Kommer ihåg när jag var på premiären av Paranormal activity och hur stimmigt det var men det här var 7 resor värre. Folk klappade, skrek, skrattade, pratade och fällde kommentarer som förstörde en hel del. Förstår inte varför folk inte bara kan håll tyst eller kolla på den hemma om de inte kan knipa. Men hur som helst var filmen bra iaf =)Efter bion åkte vi hem till Jean och hängde där med henne, My och Sofia. Snackade och slö kollade på tv. Vi såg en amerikansk variation av Pippi Långstrump =) Haha!

På lördag morgon tog jag det lungt med frulle och Spartacus: Gods of the arena. Grym serie om rommartiden och gladiatorer. Sen hängde jag på Jean, My och Sofia till Woodbury POutlet som ligger norr från oss.

I bilen på väg dit
 

Jag som "Multi-hanger" och Sofia hitta den perfekta is skrapan ;)
 Gick i lite affären, en sportbutik,
Levis och Guess. Sen gick vi och åt på Applebees (check) =)
    

$75 och två skjortor till garderoben
senare var vi hemma. Jag åkte till gymmet och tog det lugnt hemma. Var väldigt trött så jag bara slöade framför tv till filmen "Ledgens of the Guardians". Så det här var mitt fynd idag =)


Matchning

Idag berättade min värdmamma att de fått en matchning, en tjej från Sverige. Känns spännande att höra om deras matchningar och jag är glad att hon gör mig en del av det också. Tjejen ville komma i mitten på Mars men eftersom min sista dag är 9 maj så kan hon tidigast komma i slutet på april. Men hon sa att tjejen verkade bra.

Vi får se =)


Nu börjar det...

Matchningsprocessen för mina värdföräldrar närmar sig med stormsteg. Det har nu fått ett CV på en person som ev skulle kunna matcha dem. När jag och min värd mamma pratade om det sa vi båda att det känns så konstigt. Så blandade känslor nu men jag är nyfiken på att få se vad för slags person nä'sta au pair kommer bli. Som jag sa till T idag att när nya au pairen kommer kommer det kanske vara 3 stycken här. 1 ny, 1 gammal (jag) och en väldigt gammal (Reeta) för hon kommer nog i slutet på april och hälsar på =)Skickat in önskemål...

...om dagar jag vill flyga hem på. Kommer ni ihåg när jag skrev och berättade om att Sofia hade fått mail från Cultural care att det var dags att bestämma vilja datum man ville åka hem? Det var vid nyår och hon kom två veckor tidigare än mig. Nu har även jag skickat in mina önskemål. Tänkte jag skulle visa er hur formuläret ser ur men kom inte åt det nu så här efteråt.
Man får skrive i tre datum då man kan tänka sig att åka hem, 1:a hand till 3:dje hand. Mina blev måndag 30:de maj- onsdag 1 juni. Om man åker på en helg får man betala $25 extra. Visst, det är inte en stor summa men blev lite förvirrad när jag skulle fylla i datumen och man skulle få lov att betala i förskott.

Jag längtar så tills jag kommer hem samtidigt som jag blir orolig och lite pirrig inför hela grejen. Jag vet inte hur jag kommer känna mig eller må inför resan hem. Jag saknar folk där hemmaoch ser verkligen fram emot att komma hem och träffa alla. Men är också orolig att jag kommer bli rastlös med tanke på vilket tempo man har haft under ett helt år nu. HÖGT!

Just nu känner jag att jag har mycket saker att tänka på, planera semestern för sista månaden, läxa till Silver Bay (sista weekend kursen) och saker jag behöver göra allmänt. Jag brainstormar rätt ofta och skriver ner allt jag tänker på och behöver göra. Det hjälper mycket.Men vem har sagt att det här skulle vara enkelt? Klart man får lite separationsångest när man bott och levt sitt liv här i ett år snart och ska sen åka hem och acklimatisera sig på nytt.


Allt och inget

Idag börjar barnen skolan två timmar senare igen. Bara för att de varnade för snöstorm även om det ser ut som om den kommer gå runt oss. Så här ser det ut ute idag, väldigt halt dock men ingen nysnö, man kan se att det är som iskristaller på träden utanför mitt fönster. Det rasar också en hel del snö från taket med jämna mellanrum, men att de har "Delaid opening" är väldigt löjligt.

Inatt drömde jag en så konstig dröm. var länge sen jag verkligen kom ihåg vad den handlade om. Såna här konstiga och förvirrade drömar gör mig stressad och orolig. Och jag kan känna i kroppen att jag är lite mer stressad än vanligt som det är redan :(

En annan sak men något bra är att jag gjorde "Veal" igår. Min värd mamma har alltid gjort det innan men denna gång och en gång innan lagade jag det själv. Det är kalvkött som du vänder i ägg och ströbröd och sen steker det i olja (dock för mycket olja). Men det blir så otroligt gott så det är defenitivt något jag kommer göra när jag kommer hem för att komma ihåg USA. Innan jag åker hem ska jag skriva ner lite recept på saker som min värd mamma lagat så jag kan göra det hemma också, Veal, Roasted Potatoes, Crispy Chicken.... Allt med för mycket fett men tyvärr är det ju det som gör att det blir gott!! 
 

 

 Okej, nu ska jag ta mig ner till köket och göra frukost för jag börjar bli hungrig, undrar om man ska göra pannkakor?